חגיגות סנט פטריק נחגגות בכל העולם ב-17 למרץ. ביום זה יוצאים האירים לשתות בירה עד שהם מגיעים למצב בו הם כלל לא זוכרים מאיזה מוצא הם. מיטב הברים מצטרפים לחגיגה ומציעים שלל מסיבות, הנחות ומוסיקה אירית לכבוד החג
''מערכת הסאונד האפקטיבית עושה בדיוק את מה שהיא אמורה לעשות – יוצרת ריאקציה כימית עם האלכוהול בדם, ריאקציה שמתניעה את הגפיים לפי הביטים של הדי.ג'יי ...'' אדם בר התחיל לחגוג את אירועי הסופ''ש כבר ביום חמישי בבנקס
בפורים נהוג להרבות באכילה ושתייה (בעיקר אלכוהולית). אז אם כבר יש לנו אישור פורמאלי שאנחנו יכולים להשתכר, מדוע לא ללכת על זה? חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, נותן לנו מספר טיפים ובעיקר מייעץ כיצד ''להשתכר בחכמה''
''הברמן זוכר מידורי סאוור ופיג'לינג סאוור שזרמו בנחלים קטנים אל שולחננו. לצד הנחל הוגשו לנו שניצלונים פריכים, צ'יפס וכריך רוסטביף מצוין...'' לאחר בילוי הכולל כמות אלכוהול נדיבה, אדווה גן סתיו מנסה להיזכר מה קרה בשמרוק
''לאחר שהסתיים הסיבוב הראשון של האלכוהול והאוכל, ברור היה שחייבים להמשיך. לשולחננו הגיע ה''שיתוק''- קוקטייל המורכב מייגרמייסטר, אפטרשוק, אבסינט ומנת ויסקי בושמילס...'' נדב אבידן נהנה מהאווירה וממשקאות מיוחדים בפס ולוס
''כלי נוסף המספק מידע האם כדאי לשתות את היין או ליישן אותו, הוא המדריך הנפלא של דניאל רוגוב ליינות ישראל. המדריך כולל ביקורת על כ- 1,800 יינות ממאות יקבים וכולם מתוצרת הארץ...'' יובל בלנקובסקי מפרט על שוק היינות הישראליים
''בעזרת כמה שאלות מדויקות וענייניות הבין סשה מה בדיוק אנחנו מחפשים ובו במקום המציא עבורנו קוקטייל מיוחד, שיענה על דרישותינו המדויקות...'' נדב אבידן וחברתו התאהבו בקארמה בראשון לציון ובקוקטייל שהכינו במיוחד עבורם
''הזמנתי קלמארי מטוגן וקיבלתי צלחת גדושה בכל טוב מהים. שפע של טבעות קלמארי פריכות וטעימות שטוגנו בדיוק למידה הנכונה ותובלו היטב עם רטבים נחמדים ולימון סחוט מעל...'' דניאלה בן משה חיממה את הלב והבטן ב - YBAR
ולנטיין ידוע בעולם כחג של כרטיסי ברכה, זרי פרחים, לבבות שמנמנים, דובונים, והכל בצבעי ורוד ואדום מתנצנצים. חיים גן מציג: אופציה ''לבנה'' לולנטיין. חיים גן הוא מומחה ליינות וכהלים ומציע אלטרנטיבה לחגיגות הולנטיין של שנת 2009
''בחרנו במדליוני פילה ובסלמון. את המדליונים ניתן היה פשוט להניח בפה ולתת להם להתמוסס אט אט במורד הושט. הסלמון נעשה על הגריל והוגש על רטטוי לא שגרתי....'' אדם בר, הגיע בליל חורף ליוליה על הבר והופתע לגלות צד חדש בנמל
''סאצ'מו בר הוא מקום עם אישיות. זה לא מגה בר ולא דנס-בר, אלא מקום שלא מתיימר להיות משהו מעבר למה שהגדיר לעצמו בר שכונתי, אפלולי ואינטימי, אליו באים (בעיקר) כדי לשתות...'' אדם בר גילה מקום בעל אישיות מיוחדת, סאצ'מו בר
''תוך כדי ענטוז יוני הזמין לעצמו מנה של קפטן מורגן – רום כהה ומתקתק, ובין לגימה ללגימה ראיתי שהוא כבר מצא לעצמו כמה חברות חדשות...''. דניאל לוין מצא לעצמו חברים חדשים בבר המשבעה. חברו יוני מצא לעצמו חברות חדשות
''בשלב זה הבר כבר היה מלא עד אפס מקום, האלכוהול כבר הפעיל את קסמו, ובין שנאפס לפיג'לינג או מרטיני פצחנו במחול סוער...''. שיר כידן מנסה לשחזר, ממוחה הלום האלכוהול, את עיקרי הדברים של הערב שבילתה באוקונור, פאב אירי בראשל''צ
''אנחנו פותחים עם בירה מהחבית – טובורג לאבא והוגרדן בשבילי. אחר כך מגיעים הטאפאסים: איקרה חמצמצה; חצילים מצוינים, מטוגנים עם שפע שום ועשבי תיבול, וסלט קולסלאו...''. מיכל זמרני ואביה נשטפו בגל נוסטלגיה, בפאב העוגן בחיפה
''בעת שהמתנו למנות העיקריות, נשנשנו קצת בוטנים, ומלצרית חייכנית במיוחד שידלה אותנו לקחת ממגש מבחנות האלכוהול שבידה, על חשבון הבית כמובן..''. רותם רוזן יצאה לדייט מהנה במיוחד באוונגרד. מהנה, בגלל המקום, ובגלל הדייט - בעלה
''בלהייבן היא בירה סקוטית מסוג אייל, אדומה וקצת מתקתקה. היא נמזגת כמו גינס, המרקם קטיפתי כמו של גינס, אך הטעמים הם של פירות יער...''. יובל בלנקובסקי ממליץ בחום על גלאזגו, פאב סקוטי חדש בירושלים, עם דילים מיוחדים בחמשושליים
''הגוזיה הוא כיסון של בצק מטוגן, בוריאציות שונות ובמגוון מילויים. קראנצ'יות הבשר המתפצפץ בפה עמדה בניגוד מושלם למילוי, הנימוח בפה ומגרה את החיך במליחותו המעודנת...''. שיר כידן בילתה ערב שאנטי מושלם בפס ולוס שבראשון לציון
''קניידלו וופרו זלו היא מנה עסיסית, טעימה ונעימה לחיך, המורכבת מפרוסות צלי בשר לבן, ומוגשת לצד תבשיל כרוב עם קימל וקניידלקים - לחם צ'כי מאודה...''. קרן ויזנר נשטפה בפראג הקטנה בזיכרונות ילדות, מהמטבח של סבתה הצ'כית
''הסכמנו שכיאה לתחושה הנוצצת, יש להתחיל עם המשקאות: כוס וויסקי ג'וני ווקר, וקי רויאל, שמפניה מעודנת עם פירות יער חמצמצים-מתקתקים...''. מרגלית אשכול לקחה ידיד סורר להיכרות עם המטבח הים תיכוני האיכותי, בבר מסעדה אורו בראשל''צ
''ריח חזק של בירה חוצלארצית רחוקה עמד באוויר, מעל חבורת תיירים מזרח אירופאים אדומי-חוטם שישבו ודיברו בעליזות, ואני בבת אחת הבנתי למה מירב התכונה. אין עוד מקום כזה בתל אביב...''. עיינה גל שבה עם רשמים מפראג הקטנה שבתל אביב
''אני שתיתי אפל מרטיני, שידוע ביכולת שלו להתל בבחורות רכות ולהפוך אותן למאוד עליזות, בלי שהן מרגישות בכלל שמשהו השתנה...''. עיינה גל יצאה לערב בנות בבנקס, בר תל אביבי, הנע בין מועדון הופעות בתחילת השבוע, לבר שכונתי בסופו
''הבירה הצוננת עם הבריזה של ים המלח, והאוכל הטוב, פשוט הותירו אותי שעון אחורה בכסא, ומאוהב מחדש בחיים האלו...''. בתום יום כיף בים המלח גילה נדב אבידן את נירקה בר, במקום הכי נמוך בעולם, והתרומם משם לגבהים חדשים
''פתחנו עם קייפרינייה דובדבנים ושוט של ג'יימיסון. לצדם, הזמנו מנת נשנושים מיוחדת: שרימפס טנדורי - ראשי שרימפס ברוטב קארי, חלב קוקוס ובוטנים...''. בבלגו בר שבכפר סבא ראתה קרן ויזנר את האור: יש חיים מחוץ לתל אביב
''בירה דומה ליין במובנים מסוימים: מאחורי כל כוס יש סיפור, היסטוריה ומחשבה. לכל סוג בירה יש טמפרטורה אידיאלית לשתייה, ומצב רוח שמתאים לה...''. אריאל בן משה החכים בבית הבירה בחיפה, מקום שבו הבירה הופכת לחוויה בפני עצמה
''דואט הציידים משלב בין שני סוגי בשר, צלעות טלה ופילה בקר, עשויים מדיום ומונחים על מצע פירה נהדר, ברוטב יין מתקתק...''. נדב אבידן התמוגג מכל אחת ואחת מהמנות אותן טעם בבר מסעדה לופט. גם היין והקוקטיילים תרמו את שלהם