מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בר, רוק וקפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לאחר שהסתיים הסיבוב הראשון של האלכוהול והאוכל, ברור היה שחייבים להמשיך. לשולחננו הגיע ה''שיתוק''- קוקטייל המורכב מייגרמייסטר, אפטרשוק, אבסינט ומנת ויסקי בושמילס...'' נדב אבידן נהנה מהאווירה וממשקאות מיוחדים בפס ולוס

לפעמים כל מה שאני זקוק לו כדי לסגור ערב בכיף, זה בר שכונתי קטן. כזה שבאים אליו כדי לראות את החבר'ה, לצחוק קצת, לשתות קצת ולחזור הביתה שמחים. כזה מקום הוא פס ולוס בראשון לציון, שלמרות המרחק הגיאוגרפי מתל אביב, תופס אצלי מקום של כבוד בין הברים השכונתיים המובילים ברשימתי. כשהגענו ביום שני בערב שמחנו לגלות שגם בשעה 22:00 (שעה מוקדמת למקומות מסוג זה), המקום רחוק מלהיות ריק. הבר הגדול כבר מלא באנשים, ואזור הישיבה גם הוא מתחיל להתמלא. עם הנוף אל הגן, המוסיקה המצוינת והתחושה הנינוחה, מה הפלא בעצם שזה המצב...

התיישבנו על הספה, ומייד ניגשה אלינו שלי, מלצרית מקסימה. כמובן שנפתח את הערב בדרינק. דקות ספורות לאחר מכן נחתו על השולחן שונטז - דיז'סטיף מתקתק וחזק מבחינה אלכוהולית, ולצידו מרטיני. אם זה מה שהולך להיות הערב, הבנו די מהר שצריך גם לנשנש משהו ליד כדי שנוכל לנהוג. ביקשנו עיון חוזר בתפריט ובסופה של ההתלבטות הזמנו לנו גיוזה עוף ומנת חומוס עם טחינה. הגיוזה היא מעין כיסון ממולא בעוף שארבע יחידות ממנו מוגשות על מצע של סלט עלים עם רוטב בצד. מנה מצוינת שמתאימה במדויק לשניים כמונו שרוצים לנשנש משהו לא בומבסטי, אבל מחפשים גם את הגיוון מתפריט הברים הקבוע. החומוס של פס ולוס כבר מוכר לנו היטב וגם הפעם הוא לא אכזב. החומוס מוגש עם פיתות חמות וכבר מהביס הראשון אין לאיש מאיתנו ספק שזו מנה שמספקת את הסחורה ובגדול.

לאחר שהסתיים הסיבוב הראשון של האלכוהול ואיתו גם האוכל, ברור היה שחייבים להרים עוד כוסית. בעזרתה האדיבה של שלי (שהצטרפה גם היא לחגיגה) הגיעו לשולחן ה''שיתוק''- קוקטייל המורכב מייגרמייסטר, אפטרשוק ואבסינט ומנת וויסקי בושמילס. גם העלאת מרכיביו של ה''שיתוק'' המדובר על הדף מאותתת לי כמה הוא חזק והמשקה מצליח לתפוס אותי לא מוכן בכל פעם מחדש. מסיבות ששמורות רק איתו ועם הברמן הטעם שלו מצוין. מעבר לכך- זה בדיוק סוג המשקאות שאחריו אתה מרגיש ממש טוב, נינוח וצוחק, אבל בלי כל תופעות הלוואי המצערות הכרוכות בהיותך שיכור כזה או אחר. הוויסקי גם הוא היה מהנה, כאן לא היו הפתעות מיוחדות- מי שיודע איזה וויסקי להזמין, טבעי שייהנה ממנו. מוסיקת הרקע קיבלה טוויסט מעניין בינתיים, כשעלה הדי ג'יי של הערב לתת לנו בראש. שלי סיפרה שהולך להיות היום ערב ''נשים ברוק'', כך שהגעתן של ג'ניס ג'ופלין וחבורתה לא הפתיעה אמנם, אבל בהחלט שימחה. בין היתר הושמעו גם כמה קאברים מאוד לא צפויים שעשו שמח לכל יושבי הבר ועובדיו, כי האמת מהר מאוד מרגישים בפס ולוס שההבדל בין השניים לא רחוק כל כך....

פס ולוס מארח הופעות חיות ודי ג'ייז מתחלפים, ובכל ערב נכונה לקהל הפתעה מסקרנת אחרת. מה עוד אפשר לבקש מבר שכונתי? אז זהו, שאפשר- קינוח, כמובן. לקחנו לשנינו וופל בלגי, מנה ששנינו כבר גילינו מזמן שאי אפשר בלעדיה כשאנחנו קופצים לבקר וגם הפעם היא עשתה את העבודה כמו שצריך. מתוק, טעים, פשוט ולא מתיימר- ככה קינוח צריך להרגיש, הטעם האידאלי מבחינתנו, ובדיוק אותו קיבלנו. לסיום הערב ורגע לפני שאנחנו מאלצים את עצמנו לעזוב את המקום שפתוח בדרך כלל עד 5 או 6 בבוקר, הצטרפה אלינו תמי, הבעלים, לצ'ייסר חגיגי של וויסקי. למה חגיגי? שאלנו אותה בתמימות מהולה באלכוהול. נו באמת, ענתה, אתם עדיין לא יודעים שלא צריך סיבה לחגיגה אצלנו? זו בדיוק הרוח של פס ולוס-, כל לקוח הוא חשוב, כל משקה או מאכל מוקפד וטעים והכל כדי שבחוויה תישאר בזיכרונך בקלות לכמה זמן שצריך או בעצם נכון יותר לומר- עד הפעם הבאה...

פס ולוס
רוטשילד 25, ראשון לציון
077-5627748