מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> גלאזגו: סקוטי בבירה

סקוטי בבירה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בלהייבן היא בירה סקוטית מסוג אייל, אדומה וקצת מתקתקה. היא נמזגת כמו גינס, המרקם קטיפתי כמו של גינס, אך הטעמים הם של פירות יער...''. יובל בלנקובסקי ממליץ בחום על גלאזגו, פאב סקוטי חדש בירושלים, עם דילים מיוחדים בחמשושליים

באחד השיטוטים שלי באנגליה אמר לי פעם מישהו ''פאבים טובים זה כמו בחורות יפות - צריך להגיע אליהם בזמן''. הגלאזגו הוא בהחלט דוגמא מצוינת לפאב מעולה שרק עכשיו הגיע לשכונה. הקונספט של פאב סקוטי (ולא אירי), הבירה המיוחדת ותבשלי הקדירה הסקוטיים המעולים שהמקום מציע במחירי היכרות הם בדיוק הסיבה שכדאי ללכת לגלאזגו עכשיו, לפני שהמקום יתמלא מפה לפה. אם חיפשתם לכם פאב ירושלמי משובח שתרגישו בו כמו בבית - הגלאזגו הוא מקום נהדר לקבוע בו את הבית האלכוהולי החדש שלכם.

והאמת שכמו תמיד בפאב, זה מתחיל ונגמר בבירה. מעבר ללף, לגינס ולבירות נוספות המוכרות לנו היטב, בגלאזגו יציעו לכם להזמין את בירת הדגל שלהם, בלהייבן, בירה סקוטית מסוג אייל, אדומה, וקצת מתקתקה. היא נמזגת כמו גינס, המרקם קטיפתי כמו של גינס, אך הטעמים הם של פירות יער אדומים, והקצף נעים ורך. למי שלא התמכר למרירות של הגינס (ואני נמנה עליהם) - זו בירה משגעת, שמתחשק לשתות ממנה עוד ועוד. האמת היא שהבירה הזאת היא סיבה מספיק טובה להגיע לגלאזגו, אבל לגלאזגו יש המון מה להציע גם בתחום האוכל.

בגלאזגו החליטו ללכת עם הקונספט של פאב סקוטי עד הסוף, והם מציעים מבחר של תבשילים סקוטיים. אנחנו התחלנו עם השפארדס פאי - בשר טחון מתובל בפלפל אנגלי בנדיבות הראויה, מצופה בפירה מוזהב, שהגיע ללא מלח, ואפילו מתקתק טיפה. ניכר שהמטבח של הגלאזגו יודע את מלאכתו, ומבין מתי צריך להשאיר לסועד לתבל את האוכל לבד, ומתי על המטבח לעשות זאת.
המנה הבאה שהוגשה לנו הייתה מרהיבה - קדירת חרס עטופה בבצק עלים שנאפה זה עתה. כאשר הבקענו את בצק העלים, נגלה לעניינו את שהסתתר בקדירה - תבשיל בשר וירקות שורש, בבירת גינס. כל שנשאר לנו זה לטבול חתיכות מבצק העלים שנאפה זה עתה בתבשיל הגינס הריחני. אין ספק שהגלאזגו מייצגים בכבוד רב את המטבח הסקוטי.

המשכנו אל מנה בשם קורנביף האש - קורנביף מטוגן עם תפוחי אדמה וביצת עין. ניתן לומר שזו המנה הכשרה הכי ''לא כשרה'' שיש. למעשה, מדובר בגרסה כשרה לגמרי לבייקון אנד אגס המפורסם. הקורנביף המטוגן היה באיכות מעולה, והצטרפו אליו מחית תפוחי אדמה מתובלת עם בצל, וביצת עין בצד הצלחת. שילוב כל המרכיבים על המזלג שלכם יבהיר לכם אחת ולתמיד למה מיליוני אנגלים וסקוטים חושבים שככה צריך לפתוח את הבוקר – עם מזג אוויר כמו שלהם, כדאי מאוד לפתוח את הבוקר עם ''קומפורט פוד'' כזה.
לקינוח, לקחנו סטייק אנטרקוט, שהוגש על קרש עץ לצד תלולית קטנה של פלפל שחור גרוס, מלח גס וחרדל. הבשר היה עשוי מדיום רייר, וניכר כי הוא נעשה ביד אומן.

האמת שיש עוד הרבה מנות התחשק לנו לטעום מהתפריט המגוון של הגלאזגו, פשוט התמלאתי... אבל אני בטוח שבביקור הבא אני אטעם מנות מעניינות כמו: סיחונים של טחול ולבבות, וגרסה למעורב ירושלמי בסגנון סקוטי, עשויה במחבת האגיס. גם מי שמחפש מנות קונבנציונאליות יותר, כמו המבורגר וצ'יפס, ימצא גם אותם בגלאזגו, ומהיכרותי עם המטבח של - אני בטוח שגם המנות האלו מעולות.

למרות המלאות, ביקשנו לסיום קינוח, והאמת שזה היה אולי הקינוח הכשר (הלא חלבי) הכי טוב שאכלתי בחיי. הוא מוגדר כ''טוסט סקוטי עם פירות יער ומייפל'', וכולל ארבע פרוסות באגט, שטוגנו עם בלילה של ביצה בסגנון פראנץ טוסט, ועליהם נבזקה אבקת סוכר. הצלחת קושטה בנדיבות בסירופ מייפל, ובמרכזה נחו כדורי גלידת סורבה קוקוס, כשביניהם כף נדיבה של אוכמניות ופרות יער. נכון שזה קינוח פשוט, אבל כמו שהוא פשוט - ככה הוא טעים, אם עושים אותו ברמת הדיוק וההקפדה של הגלאזגו.

והבשורה הטובה ביותר היא, שהיות והפאב נפתח לא מזמן – המחירים בגלאזגו הם מחירי היכרות, מה שהופך אותם למצחיקים ממש. את תבשיל הבשר בגינס, למשל, או את השפארדס פאי, ניתן לקבל של ב-38 ₪ בלבד. בנוסף, במסגרת אירועי חמשושליים, ניתן לקבל בגלאזגו שני דילים במחירים מיוחדים: דיל ב-62 ₪, שכולל כוס בירה בלהייבן, כבד קצוץ עם נגיעות וויסקי או סלט לף, ושפארדס פאי או האגיס ירושלמי. או דיל ב-92 ₪, שכולל כוס בירה בלהייבן, טוגניישן או מיני פיש אנד צ'יפס או סיחוני לבבות, ואנטריקוט בליווי תפו''א בסגנון האש.

בקיצור – לכו עכשיו לגלאזגו, כדי שהבעלים המקסימים של הפאב, תמר, תזכור שהגעתם אליה עוד שהפאב המקסים הזה היה בתחילת תדרכו. ואז, גם בעוד כמה חודשים, כשהפאב יהיה מפוצץ, היא תצליח למצוא לכם מקום על הבר. מומלץ בחום לחובבי סקוטלנד. וגם לאלו שלא.

גלאזגו
שלומציון המלכה 11, ירושלים.
02-6255918