Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> בר מסעדה לופט: חוויה בלתי נשכחת

חוויה בלתי נשכחת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''דואט הציידים משלב בין שני סוגי בשר, צלעות טלה ופילה בקר, עשויים מדיום ומונחים על מצע פירה נהדר, ברוטב יין מתקתק...''. נדב אבידן התמוגג מכל אחת ואחת מהמנות אותן טעם בבר מסעדה לופט. גם היין והקוקטיילים תרמו את שלהם

יש מקומות שמבחינתי לא מצריכים סיבה מיוחדת כדי להגיע אליהם. מקומות בהם האוכל מעולה, המוזיקה מצוינת, האנשים טובים, והאווירה יחידה במינה - מקומות כמו הלופט. וכך קרה, שכשמיכל ואני חיפשנו מקום לאכול בו בשר משובח, עלה מייד הלופט כאופציה מנצחת אצל שנינו.

כבר מהכניסה ללופט מבינים שטעויות לא הולכות לקרות הערב. המקום מעוצב כחלל פתוח בעל שלושה מפלסים, שבצידו האחד (במפלס הנמוך ביותר) בר אלכוהול ענקי, מרשים ומעוצב במראה חו''ל. התאורה מדויקת, בקו התפר שבין עמעום ליצירת אינטימיות בשיחה, לבין תאורה שמאפשרת מבט מהיר החולף על כל באי (ובאות, כמובן) המקום. התיישבנו בשולחן שלנו, והנה כבר מגיע אלינו עומרי, המלצר. בלופט מבינים שתודעת שירות היא הבסיס לכל, ולכן השירות שניתן לנו הוא חוויה שאין כדוגמתה: האופן שבו הציג את עצמו, הדרך בה סיפר לנו בקצרה את ההיסטוריה של המקום, העזרה עם התפריט, החיוך הכן ומלא השמחה שהקרין על סביבותיו - פשוט יופי.

וכך, בעודנו נינוחים וטובי לב, הגענו אל ליבת העניין- האוכל. התפריט בלופט מגוון, וקשה מאוד להחליט. בסופו של דבר, נתתי למיכל ולמלצר לכרות בינהם ברית איתנים, ולהחליט עבורי מה אני עומד לאכול. ואלו התוצאות: למנה הראשונה הזמנו חציל בלאדי קלוי, מוגש על מצע טחינה ביתית משובחת, עם ירקות קלויים וויניגרט. לצידו, פטריות שמפיניון ממולאות גבינת עיזים ועירית, בציפוי פריך, המוגשות עם רוטב שמנת פסטו בצד. מנה גדולה, אך לא באופן שיחסום את התיאבון לבאות, טעימה כל כך שזה כמעט לא חוקי כבר, ועושה חשק אדיר לעוד.
עם המנות האלו, הגיע גם מאפה הבית - לחם ביתי הנאפה במקום, ומגיע עם מבחר מטבלים: חצילים במיונז, קונפי שום, עגבניות מיובשות, ריבת תאנים ביתית, צ'ימיצ'ורי, פסטו, חמאה... שילוב הטעמים המגוון כל כך בין המטבלים ללחם הפך כל ביס לחוויה שונה מקודמתה, ונתן את עירוב הטעמים שהפך את כל הארוחה הזו, כבר עכשיו, לחגיגה של ניחוחות וטעמים.

בשלב הזה קרו שני דברים משמעותיים: האחד, הגיעה אל שולחננו עלמה חביבה, שהסבירה שהיא מיקבי גמלא, והם מקיימים במקום ערב טעימות, לכן האם נרצה לנסות יין בשם גמלא סנג'ובזה? רצינו, בטח שרצינו. מיכל מייד הזמינה כוס מלאה, וכדי ליצור גיוון על השולחן בחרתי אני בקוקטייל אלכוהולי סודי - לופט, קוראים לו, והברמנים לא מגלים את מרכיביו. זה נשמע אולי כמו גימיק, אבל אחרי שטועמים מבינים שמדובר בסוד מסחרי, שנותן לבדו סיבה לחזור לכאן שוב.
הדבר השני שקרה הוא עליית הלהקה לבמה- מדובר בלהקה צעירה המבצעת קאברים לשירים מוכרים. וכשהשיר הראשון של הלהקה התורנית, הנקראת סוויט פוינט, התחיל, עלה מפלס ההנאה שלי אל פסגות ההרים- comfortably numb של פינק פלויד, ואחריו שיר של רד הוט צ'ילי פפרס, ומשינה, ופרל ג'אם.. מה עוד אפשר לבקש?

אפשר לבקש את המנות העיקריות, למשל. מולי הונחה צלחת של meat loft, ומול מיכל- דואט ציידים. דואט הציידים משלב בין שני סוגי בשר, צלעות טלה ופילה בקר, עשויים מדיום ומונחים על מצע פירה נהדר, ברוטב יין מתקתק. הצלעות היו נימוחות ועסיסיות, בעלות ניחוח משכר. פילה הבקר, העשוי גם הוא במידת צלייה מדיום, השלים את צירוף הטעמים הזה עם תחושה של בשר מיושן היטב, עשוי כהלכה ומושא לקנאת כל אדם שניסה פעם לנפנף אל מול המנגל.
הmeat loft היא מנה המצריכה תיאבון לא קטן, ולשמחתי היה לי כזה. מדובר במנה שכל קרניבור בנשמתו לא ידע מנוחה לפני שיתנסה בה, המכילה לא פחות מ-600 גרם בשר, ממגוון סוגי הבשרים המוגשים במקום - אנטרקוט, סינטה, פילה, פרגית, קבב טלה, כשכל אלו מוגשים על מצע של ירקות קלויים, סלט ירוק ובטטה. חייבים לנסות את המנה הזו כשמגיעים ללופט, בעיני הביקור אינו שלם לגמרי אם לא.

וכך, כשברקע המוזיקה המצוינת של הלהקה, והשובע המאושר עקב הארוחה הנפלאה, הגענו אחר כבוד אל הקינוחים. לאחר לבטים לקחה מיכל את המושכות אליה, והודיעה שהיא רוצה שוקולד. גם הקינוחים נאפים במקום, לכן היינו בטוחים שמי שעשה כאלו פלאים עם בשר, יפתיע אותנו גם כשנגיע למחוזות המתוקים - ואכן כך היה. סופלה שוקולד חם בטראפל שוקולד בלגי נחת על שולחננו, כשסביבו רוטב שוקולד מרשמלו חם, ובצידו כדור גלידה וניל. תוך שניות שכחנו שאכלנו הערב משהו, והסתערנו בתאווה. סיום מעולה ומתוק לערב שכולו חוויה אחת בלתי נשכחת.

לופט
משה בקר 15, א.ת. ישן, ראשון לציון.
03-9563216