מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> להשתכר בחכמה, טיפים ומידע מחיים גן

''לשתות עד לא ידע''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בפורים נהוג להרבות באכילה ושתייה (בעיקר אלכוהולית). אז אם כבר יש לנו אישור פורמאלי שאנחנו יכולים להשתכר, מדוע לא ללכת על זה? חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, נותן לנו מספר טיפים ובעיקר מייעץ כיצד ''להשתכר בחכמה''

לכבוד פורים, חיים גן עונה על שאלות הקשורות לצריכה נבונה של אלכוהול ונותן מספר טיפים מעשיים איך אפשר ''להשתכר בחוכמה''.

האם יש דבר כזה ''להשתכר בחכמה''?
כמובן שיש פרדוקס בעצם הצירוף ''להשתכר בחוכמה''. צריך לזכור לשלב כמה (ועדיף כמה שיותר) כוסות של מים נטולי אלכוהול בין כל המשקאות שאנו צורכים. אז נלך עוד כמה פעמים לשירותים במהלך הערב אם זה מה שנדרש, אבל לפחות עוד נלך.
כמובן שכדאי גם לפזר את השתייה למהלך כל הערב - אם בחצי השעה הראשונה של הערב כבר הספקנו לפרק כמה כוסות וודקה כנראה שהערב יגמר מהר עבורנו.

אילו משקאות משכרים מהר יותר ואילו מהם פחות?
מה שהכי חשוב הוא לשתות כאשר אנחנו לא עייפים מדי, רעבים מדי או חולים מדי, שכן אז גם בירת גולדסטאר עלולה לגרום לסצנות שכרות לא נעימות. עכשיו שאנחנו במצב המתאים לשתיית אלכוהול, אם נרצה להשתכר מהר, אזי משקאות מבעבעים או מוגזים הם התשובה, משמפניה ועד ג'ין אנד טוניק. כל שילוב של אלכוהול ופחמן דו חמצני יטפס מהר אל הראש.

איך לתפוס ''ראש טוב'' ולא לרוקן את הכיס באותו זמן?
המושג ''ראש טוב'' הוא יחסי, אצל אדם אחד הוא קורה אחרי כוס אחת של מרטיני ביאנקו עם קרח ולימון ואצל אחר הוא לא קורה גם אחרי ריקון חצי מהבר. חשוב להתחיל ממשקאות ''קלים'' יחסית באלכוהול כמו אפריטיפים או ודז'יסטיפים למיניהם, קמפארי, משקאות אניס וביטרים (ייגר, אברנה, רמזוטי וכו'). לאחר מכן שתייה של בירה או כוס יין תרגיש שונה מהרגיל.

אם כבר החלטנו לערבב, אילו שילובים מומלצים?
להיצמד לסוג אלכוהול אחד והכוונה למקור האלכוהול, אלכוהול שמקורו בחיטה לדוגמא, בירה, וויסקי, ג'ין ווודקות מסוימות, או אלכוהול שמקורו בענבים לדוגמא, וורמוט, יין, וקוניאק או ברנדי.

ומה לגבי ילדים? כמה להם מותר לשתות אם בכלל...
את שמחת החיים הטבעית של ילדים, אנו ''הבוגרים'' מנסים לשחזר בצריכה של מעט אלכוהול. אין שום דבר חיובי בילד ששותה, בלי קשר לחוק כזה או אחר. את השתייה נשמור לארוחה המשפחתית, אין כל פסול בלתת קצת יין או בירה (כמה שפחות אלכוהול למי שלא הבין...) לילדינו מסביב לשולחן, כאשר אנחנו אתם.

אלכוהול ומצב רוח, האם חייבים להשתכר עד ללא הכר בשביל ליהנות? אולי מספיקה כמות מסוימת בכדי להיות מאושרים?
דבר אחד יש לי להוסיף והוא שבדרך כלל, הכמות המספיקה לנו היא כנראה כוס אחת פחות ממה ששתינו. לכן, חכו רגע אחרי סיום המשקה, תנו לו לעבוד ואז תחליטו...

מכינים מסיבת פורים בבית ומחפשים דרך מקורית להכנת משקאות ביתיים מוצלחים? בואו ותראו כיצד מכינים קוקטיילים מחומרים שתמיד קיימים וזמינים בבית (הבקבוק שקיבלנו מתנה בראש השנה, טיפת האלכוהול שנשארה מהבקבוק שקנינו בדיו פרי ועוד...).
השילוב הפשוט ביותר מדבר על מנות שוות של אלכוהול (גם זה שקיבלנו מתנה), מיץ פרי כשלהוא (מהסופר) וקרח משוקשקים ביחד. אם עדיין חריף לנו אפשר להוסיף תמיד עוד מיץ או לסחוט לימון טרי פנימה. על מנת לחשב מספיק שתייה לכולם נדאג שבכוס משקה לאדם יהיה לפחות 30 מ''ל של אלכוהול (וודקה, רום, ג'ין או טקילה), ז''א שמבקבוק של ליטר ניתן להכין כוס קוקטייל לכ- 30 איש! מכל היינות האדומים והלבנים שאנו מקבלים בחגים ניתן לעשות קוקטייל סנגריה שהוא בעצם יין עם מעט אלכוהול (על כל בקבוק יין 1/4 בקבוק אלכוהול), פירות חתוכים בקוביות קטנות (אגס, תפוח, תפוז, אפרסק וכו') ומי סוכר, עפ''י טעם אישי.
אם יש לנו בקבוקי ליקרים מתוקים בבית שאף אחד לא שותה, נצטרך לערבב אותם עם מיץ לימון בכמויות שוות ולשקשק בקרח עד שיימס מעט.
חג פורים שמח!