קארמה טובה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בעזרת כמה שאלות מדויקות וענייניות הבין סשה מה בדיוק אנחנו מחפשים ובו במקום המציא עבורנו קוקטייל מיוחד, שיענה על דרישותינו המדויקות...'' נדב אבידן וחברתו התאהבו בקארמה בראשון לציון ובקוקטייל שהכינו במיוחד עבורם

על הקארמה בר שמענו מחברים המתגוררים בראשל''צ. ''אין לך מושג מה פתחו במקום שבו היה פעם משרד הפנים...'' כשהתחילו לספר על המקום, ידעתי שאני רוצה לראות בעצמי כדי להאמין. אספתי את ידידתי הטובה הילי ויצאנו לערב לילי של הנאה. עם ההגעה למקום, אפפה אותנו תחושה שמדובר במקום אחר ולא משנה מה ואיזה הפתעות עוד מחכות לנו בהמשך, סתם עוד מקום זה בטוח לא יהיה. העיצוב פשוט ולא מתיימר, ברחבה מוגבהת ממוקם הבר הגדול ובשאר הקומה הראשונה מפוזרות ספות נמוכות ורכות, שמתאימות כמו כפפה ליד למי שמחפש אפשרות לשיחה יותר אינטימית. בקומה השנייה אליה עלינו כדי להתלבט מה מתאים לנו יותר כרגע, מצאנו אווירה שהיא כמו שדרוג מתמשך של הקומה הראשונה- כריות מפוזרות, שולחנות גדולים, כאילו נכנסנו לאחד מחדרי האירוח בהיכלי המזרח.

בסופו של דבר הילי הכריעה וניגשנו לשבת על הבר, ''כדי להיות קרובים לאלכוהול'', כדבריה. פתחנו את הערב עם ניסיונות טעימה מכמה בירות שלא הכרנו ומיוחדות למקום: קרושוביץ- בירה צ'כית שהוגשה לנו בגרסתה הכהה והבהירה, ובסופו של דבר בחרה הילי בבהירה כטעימה לה ביותר. עוד זכינו לנסות את הטוכר- עוד בירה שמוצאה בצ'כיה ועבורי היא בהחלט הייתה המנצחת הגדולה של הערב. לאחר שסיימנו את הכוס הראשונה, החלטנו לברר מה מציע לנו התפריט. ביחס לבר שאינו מסעדה או בית קפה, גילינו היצע לא קטן של מנות אפשריות. בסופו של דבר ובסיועו של סשה הברמן הנאמן, הזמנו מנת סושי סלמון, מנת שרימפס ומנת חזה עוף ברוטב שמנת פטריות. הסושי נגמר מהר מכפי שיכולנו להאמין ואיתו השרימפס. מנת חזה העוף, שמראש תכננו עליה כמשביעה ביותר בחבורה, התגלתה כבעלת טעם ביתי ונעים, וסיכמה את פרק האוכל בצורה חיובית ומהנה.

לאחר שמילאנו את בטננו, הרגשנו מוכנים להמשיך במסע האלכוהולי בו פצחנו. בהמלצת סשה, ניסינו 2 קוקטיילים מיוחדים למקום- קוקטייל ''קארמה'' (אבסינט, ייגרמייסטר, ליים), וקוקטייל בוקר (וויסקי, ברנדי, אבסינט, טריפל סק, מי סוכר). קוקטייל הקארמה היה חזק כצפוי ולרגע הכה את מערכות ההגנה שלי והזכיר לי שאלכוהול איכותי יודע גם יודע לתת בראש. את קוקטייל הבוקר שתתה הילי, ומיהרה לאשש את התחושה שמדובר בקוקטייל חזק לא פחות. מילותיה המדויקות היו: שהסיבה היחידה שהיא יכולה לחשוב עליה שבגללה קראו לקוקטייל הזה קוקטייל בוקר, היא שאין ספק שזה קוקטייל שהיא תזכור ששתתה גם מחר בבוקר...

בשלב הזה ניגש אלינו אלכס הבעלים, כדי לומר שלום. ממנו שמענו שהמקום פתוח כבר 8 חודשים, ושבעתיד עוד צפויים המון שינויים והפתעות. הקומה השנייה תגדל, יהיו ערבי הופעות וקריוקי (כבר עכשיו יש ערבי סרטים ושידורים של משחקי כדורגל) והמקום יהיה פתוח גם במתכונת יום. כך שמבט אחד ביני לבין הילי הספיק כדי שנדע שיש בהחלט למה לחכות. כדי לסיים את הערב בנימה רגועה יותר, חיפשנו בתפריט האלכוהול המגוון איזה קוקטייל שנוכל לשתות במשותף, וירגיש קל ונינוח. משהגענו למסקנה שכבר רבע שעה אנחנו מחזיקים את התפריט הפוך, אות למצבנו ולאחוז האלכוהול בדמנו, תפס סשה הברמן את הפיקוד.

בעזרת כמה שאלות מדויקות וענייניות הבין הבחור מה בדיוק אנחנו מחפשים ובו במקום המציא עבורנו קוקטייל מיוחד, שיענה על דרישותינו המדויקות. ''איך קוראים לזה?'', שאלתי, ''זה ממש ממש טוב!''. סשה ענה ''אין לזה שם. את זה המצאתי בשבילכם עכשיו: שנאפס אפרסק, שנאפס תפוחים, וודקה, ליקר תפוזים ומיץ תפוחים מעל''. מכיוון שהתאהבנו בקוקטייל הזה לחלוטין, החלטנו למצוא עבורו שם- לבסוף הוחלט על ''נהילי'' (nahili), חיבור של שמותינו. סשה הבטיח שיבדוק אם אפשר לצרף את הקוקטייל לתפריט, ואנחנו הבטחנו שאין בכוונתנו לנסות לנהוג חזרה אחרי ערב שכזה.יצאנו החוצה, הזמנו לנו מונית, וידענו שאכן כפי שציפינו, חווינו ערב לא רגיל בהחלט... עד הפעם הבאה.

קארמה בר
הרצל 39, ראשון לציון
03-9507948