מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> הגוזיה ואני. פס ולוס

הגוזיה ואני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הגוזיה הוא כיסון של בצק מטוגן, בוריאציות שונות ובמגוון מילויים. קראנצ'יות הבשר המתפצפץ בפה עמדה בניגוד מושלם למילוי, הנימוח בפה ומגרה את החיך במליחותו המעודנת...''. שיר כידן בילתה ערב שאנטי מושלם בפס ולוס שבראשון לציון

לפינת החמד החדשה שלי קוראים פס ולוס, והיא ממוקמת בראשון לציון, בין המדרחוב לבין פארק דשא עם אגם במרכזו. למה פס ולוס אתם שואלים? מסתבר שזו עוגייה מרוקאית, שאת שמה לא שמעתי מעולם, אך אמן של תמי ופזית, האחיות המנהלות את המקום, מצטיינת בהכנתה.

פס ולוס הוא בר, שכל הוויתו אומרת שאנטי. ממש המקום האולטימטיבי לסתלבט. תשכחו מהפיק אפ ברים של תל אביב - לכאן באים כדי לשתות בנחת. עוצמת המוסיקה סבירה ומאפשרת שיחה נעימה, והתאורה עמומה אך לא חשוכה מדי, מה שמבטל סופית את האופציה לפיק אפ בר, והופך את הבר למקום ביתי פשוט ולא מתיימר, שניתן לנשנש בו משהו, לשתות בהנאה ולבלות עם חברים. בבר מופיעות מדי פעם להקות כמו המרסדס בנד, וכשנחה עליהן הרוח - הבנות גם מפיקות מסיבות רחוב, שנכון יותר לקרוא להן מסיבות מדרחוב, כי הן ממלאות את כל המדרחוב הקטן של ראשון במוסיקה רועשת ובהמוני צעירים מפזזים. וכשהלילה נגמר והבוקר עולה, נפתח המקום מחדש, והפעם במתכונת של בית קפה. סיגרים וסלטים המוגשים עם ארוחות הבוקר במקום הם מתוצרת ביתית, מעשה ידי האם.

כבר, יש לפס ולוס כל מה שצריך כדי להפוך למקום המפגש הקבוע שלכם. למשל, הבר קטן מספיק, כדי שהברמן והמלצרית יוכלו לתת לכם יחס אישי חם, ולהתאים לכם משקה לטעמכם. אני לא שתיינית גדולה ומצפה מהמשקה שלי בעיקר שיהיה טעים. כלומר מתוק. לכן תמי, בעלת המקום, התאימה לי משקה במיוחד. שביעות הרצון המרוחה על פני גורמת לחברה שאיתי לטעום קצת מהמשקה שלי ואחר כך עוד קצת ועוד שלוק אחד. בסוף היא הזמינה את אותו דבר לעצמה. הרי למה להחליף נוסחה מנצחת?

בנוסף למאכלים הרגילים שניתן למצוא בברים, זימן לנו העיון בתפריט כמה הפתעות לא צפויות. למשל פיתה עם שוקולד. אך את עינינו צדה דווקא הגוזיה. גוזיה, שגם אותו מכינה אמן של הבנות, הוא כיסון של בצק מטוגן, בוריאציות שונות ובמגוון מילויים, ובהם בטטה, בשר, תרד ואפילו שוקולד. כמובן שמיד הזמנו אותו. קראנצ'יות הבשר המתפצפץ בפה עמדה בניגוד מושלם למילוי, הנימוח בפה ומגרה את החיך במליחותו המעודנת. הגוזיות הוגשו על מצע עלים ובליווי רטבים כטריאקי ורוטב הבית - ספייסי מיונז הנעשה במקום. הרטבים, טעימים ככל שיהיו, היו מיותרים. כל טעם נוסף עשוי היה להרוס את שילוב הטעמים המדויק שנוצר בין הבצק המטוגן ומילויו, ולכן הם נותרו מיותמים.

תחושת השאנטי האופפת את המקום משכיחה את הזמן שעובר, ורק התוכניות המתחלפות בפלזמות על הקירות מזכירות לנו את השעות שחלפו. נזכרנו בזה רק כשראינו את המלצרית מקפצת מול אחת הפלזמות כשהשלט בידה. התייעצות מהירה עם החברה שאיתי מעלה כמה השערות שמתבררות כשגויות כשהמלצרית מצטרפת לשולחננו ומסבירה שהטלוויזיות כאן מיוחדות, ובעת הצורך ניתן להפוך אותן למגרש משחקים - שניים אוחזים בשלטים מול הטלוויזיה, יכולים לשחק טניס, באולינג, כדורסל ועוד, כשהשלט משמש כמחבט הטניס או כדור הבאולינג.

כיוון שנהנינו כל כך מהגוזיות כמנה עיקרית, היה ברור שניקח את הגוזיה המתוקה לקינוח. בגרסתו המתוקה, הופך הגוזיה לעוגייה מרוקאית ממולאת שוקולד, הנחה לה בין ערימת קצפת מצדה האחד לבין גלידת פקאן מצידה השני, כשאת כל פאר היצירה הזו מקשט סירופ שוקולד. חלוקת העבודה ביני לבין חברתי הייתה ברורה: את הקצפת אני מחסלת, הגלידה היא כולה שלה ובגוזיה התחלקנו. בסך הכל, הרי אף אחת מאיתנו לא באמת רוצה להשמין לבד.

אז איך שלא תסתכלו על זה, פס ולוס אינו בר רגיל. מלבד העובדה שזה מקום עם אופי מיוחד שקרוב לוודאי מושפע מאופיין של הבנות המנהלות אותו, יש במקום אטרקציות שלא תמצאו בשום מקום אחר. החל מהאוכל המיוחד, דרך הדמויות השונות המאכלסות את המקום, וכלה במשחקי הספורט הוירטואלי. אז אם אתם בני 20+ ממרכז הארץ וקצתם מתרבות הפיק אפ בר התל אביבית - יש לכם מקום חדש. תיהנו.

פס ולוס
רוטשילד 25, ראשון לציון.
077-5627748