הסערה שמשתוללת בחוץ מבשרת את כניסת אדר, ויחד אתה את בואו של חג הפורים עלינו לטובה. הנה לכם כמה מהחגיגות שמתכננות לכם המסעדות: נשף תחפושות, קרנבל, תחרויות ופרסים, אבל הכי חשוב – הרבה יין ואוכל טוב. פורים במסעדות!
"'שוק טלה וירקות שורש בבישול איטי ברוטב יין אדום, דבש והל על מצע תפוחי אדמה'. כל מילה אמת, פלוס צבע שחום מגרה, טעם מתקתק-פיקנטי ובשר רך שממש נמס בפה..." שפרה צח לוקחת את הגבר למסעדת אתניקה שבהרצליה פיתוח
מארוחה בחושך מוחלט דרך צליית בשר על רשת שנמצאת במרכז השולחן; משתיית משקה גרוזיני מסורתי מתוך קרן ועד טאג'ין מרוקאי מלא בקוסקוס – הנה לכם מצעד המסעדות המיוחדות. יש לכם רעיונות נוספים למסעדות מיוחדות? כתבו לנו
"ראשית, סיפור. שערו בנפשכם, לידינו מיושב זוג לא צעיר, כזה מהרובע, שקשה לטעות ביהדותו. הגבר המזוקן לועס סטייק עסיסי מעורר חשד יחד עם פירה ענני ושעועית מאודה..." מוריס פייבוש על מטעמי הדגים של בין הקשתות, ירושלים
"איקורה - ביצי סלמון עטופות אצה. ביצי סלמון הן מסוג המעדנים שהיפנים יודעים להעריך. כשהן טריות (כמו בקיוטו) הן גוש בועות מתפצפצות בפה, בטעם עדין עם ניחוח ים..." אדם בר מבלה ערב בחברת האוכל היפני של קיוטו, הרצליה
"דוגמה ל'איך לקחת מנה טובה ולעשות אותה מצוינת'. פטה עוף הוא מנה שכבר יצא לנו לאכול לא מעט. ובכל זאת, הפטה של הטרקלין מתבלט במרקם מדויק, טעם עשיר, וחשוב לא פחות - ממדיו הנדיבים..." שפרה צח, הטרקלין, תל אביב
הפעם, לכבוד ולנטיין, אתם מבטיחים לעצמכם ארוחה במסעדה, ולכן אספנו בשבילכם כמה הצעות. ובעניין הרומנטיקה, מאחר שבטח יש לכם סיפורי אהבה משלכם, למה שלא תשתפו אותנו ואולי תזכו בסדנת בישול זוגית בלופט של פודסטפס?
"באיטלקיה בפשפשים אפשר לשבת בכיף על פיצה ובירה, וגם להשתקע בארוחה מלאה של שלוש מנות. לתפריט הקבוע מתווספות מדי יום מנות מיוחדות, ויש גם עסקיות שוות..." שפרה צח מסבכת את המלצרים של איטלקיה בפשפשים שביפו
עוזי בשן יושב ליד הקמין במסעדת שלו ביער שבקריית טבעון וטועם מנות מן המטבח הצרפתי דוגמת פטה כבד עטוף שוקולד לבן על צ'אטני פסיפלורה. עכשיו קל לו להבטיח שיחזור בט"ו בשבט, אז יוצע כאן תפריט מיוחד במחיר 79-109 ₪
עוזי בשן מבקר במסעדת דגי דפנה שבקיבוץ דפנה הצפוני. בבריכות הדגים גדלים הפורלים, מהגריל יוצאים דגים טריים שהוכנו על גחלים, והכול מוגש עם מנת טבע הגונה שכוללת גשרונים וחלוקי נחל. האישה צדקה, היה כדאי לאכול דגים
תערוכת המנגה, המתמקדת באמנות הקומיקס היפנית, לצד האוכל הייחודי המוגש במסעדת ימאטויה, ביסטרו בר יפני בהוד השרון, מתאחדים לכדי חוויית תרבות יפנית כוללת. מיכל גיא על התערוכה שנפתחה ביום ראשון ותוצג עד 22 בפברואר
כדי להתחיל את סוף השבוע כמו שצריך, חייבים ארוחת בוקר. יש לכם רעיונות לארוחות בוקר מומלצות? ספרו לנו. בינתיים, אספנו בשבילכם רשימה קצרה של חביתות, לחמים, גבינות, סלטים וקפה – הנה לכם מסעדות לארוחת בוקר
"הדג, קוד אטלנטי על ריזוטו שומר וארטישוק ירושלמי, שוקולד עם תבלינים מהמזרח ואבקת תפוזים..." אדם בר נהנה מעושר הטעמים שמציעה מסעדת ליליות בתל אביב, ומהאופן שבו היא מדלגת באלגנטיות חיננית מעל משוכת הכשרות
גיא סופר וזוגתו בוחנים את מסעדת אסף ארטיזנל, החבויה באחת משכונות רמת השרון. נרשמו סלט בייבי שרימפס, סלט ברזל וסלט ערמונים, קינוח בשם לולו, תנור מחמם ואווירה טובה. והמסקנה? נחזור גם לארוחת בוקר ביום שישי גשום
טוב לנו עם סטייקים, בלילה אנחנו חולמים על פרגיות, שיפודים הם עניין שבשגרה ונתח קצבים הוא שם נרדף לאהבת אמת. במסגרת חיפושינו אחר מסעדת בשרים מומלצת הכנו רשימה של כאלו. שלעולם לא יחסר לכם בשר מן הצלחת
"קציצות שטוחות, עסיסיות ו'קפיציות' כנדרש, בטעם בשרי מודגש..." שפרה צח אפילו לא מנסה להכריע בסוגיית המסעדה הבולגרית הטובה ביותר ביפו, היא רק יכולה להגיד שמסעדת ויטושה מאירת הפנים היא טוענת רצינית לכתר
"הטונה, שהוגשה במחבת פליז, נצלתה עם עשבי תיבול והוגשה עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן, בתוספת עלי תרד ממולאים בפולנטת הדרים..." יונתן שטרנברג מוצא נחמה חמה בערב קר מאד במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים
"פרוסות הסינטה מוגשות עבות יחסית, עם זילוף של שמן כמהין, כשלצדן עצם גדולה משופעת במח עצם. לא בדיוק המרשם שתצאו אתו מהקרדיולוג שלכם, אבל הוא מופיע בוודאות ב'מיטב המתכונים' של מלאכי השרת..." אדם בר בסבסטיאן הרצליה
"כל אחד מאתנו נועץ את שיניו בנתח הבקר המועדף עליו: אני בסינטה, שעשויה בדיוק כמו שאני אוהבת, עם מעטה חום מעורר תיאבון מבחוץ ופנים ורדרד ולעיס, והוא באנטרקוט, משויש, עסיסי וטעים מאד..." שפרה צח, פאפאגאיו הרצליה
מ-DJ ועד קאווה, מהופעת הפתעה ועד זיקוקים. מה שבטוח זה שהמסעדות הפאבים והברים חוגגים את בוא השנה האזרחית החדשה עם הרבה שמחה ואלכוהול. אספנו בשבילכם כמה הצעות, כדי שהשנה תוכלו לצאת מהבית בליל הסילבסטר
אנחנו מקבלים את השנה האזרחית החדשה עם ארוחות שחיתות במסעדות, אף על פי שבינינו, מי באמת צריך תירוץ כדי לחגוג במסעדה. אז מתחילים עם שמפניה, עוברים למנה הראשונה וממשיכים עד לחמישית, מקנחים ושותים עוד קצת
"אלגרה בעין כרם היא הרבה יותר ממסעדת מלון בוטיק או אחרת, היא סיפור בעל פרטים רבים – אהבה, תשוקה, אוכל טוב, יוקרה והכי חשוב – עונג רב..." יונתן שטרנברג מתרשם ממטבחו של השף ירון וינקלר במלון בוטיק אלגרה שבעין כרם
מה קורה במסעדות בחנוכה? אספנו בשבילכם כמה הצעות: ממנות מיוחדות לילדים במסעדת ליליות, דרך סופגניות הודיות מיוחדות באינדירה, ספינג' מרוקאי אצל גואטה ועד לפסטיבל טעם כנרת שייערך בימי החג ויכלול פעילויות לכל המשפחה
"בברולו, שהיא ספק מסעדה ספק בר, אפשר לסמוך שרוטב היין המצומצם שמלווה את הסטייק יגיע מבקבוק שהיית נהנה גם לשתות ממנו..." אדם בר גם אוכל וגם שותה בערב בברולו שבפתח תקווה. וזה לפני שהוא פשוט נשען לו לאחור
"למנה עיקרית היא קיבלה פילה לברק טרי במעטפת עלי גפן ברוטב חמאה, יין לבן ולימון. התיבול היה טעים ועוקצני אך השכיל להישאר ברקע על מנת שלא להאפיל על הכוכב האמתי..." מוריס פייבוש מתפייט על פונדק עין כרם