Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על תערוכת מנגה ביאמטויה בהוד השרון

מנגה בימאטויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תערוכת המנגה, המתמקדת באמנות הקומיקס היפנית, לצד האוכל הייחודי המוגש במסעדת ימאטויה, ביסטרו בר יפני בהוד השרון, מתאחדים לכדי חוויית תרבות יפנית כוללת. מיכל גיא על התערוכה שנפתחה ביום ראשון ותוצג עד 22 בפברואר

ימאטויה, ביסטרו בר יפני בהוד השרון, היא לא סתם עוד סושייה. שף איה אימטני השכילה להפוך את המסעדה לבית אוכל ותרבות יפנית, שמשמש כמקום מפגש לבני הקהילה היפנית השוהים בישראל, ומארח לעיתים קרובות תערוכות ופעילויות שונות הקשורות בתרבות יפן. במהלך החודש הקרוב מארחת ימאטויה את תערוכת "מנגה בימאטויה", במחווה לאמנות הקומיקס היפנית הייחודית, שמשמעות שמה המילולי הוא "תמונה מגוחכת". על פי סקרים, למעלה מחמישים אחוזים מהיפנים נוהגים לקרוא קומיקס על בסיס שבועי, ואמנות המנגה נחשבת ביפן מדיום אמנותי שדרכו ניתן לבטא מגוון רחב של רעיונות ונושאים, מספרי בלשים ועד ספרי בישול, ולמעשה היא תעשייה תרבותית חשובה לא פחות מתעשיות המוזיקה, הטלוויזיה או הקולנוע. התערוכה מציגה כרזות קנבס ועבודות וידיאו ארט של אמני מנגה יפנים וישראלים, כמו גם Vinyl toys - פסלי בובות של דמויות אורבניות - שהן חלק מתנועה אמנותית חדשה הנקראת Urban vinyl.

מעניין לראות סצנות מחיי היומיום הישראלי, המשולבות בעולם הדימויים המוכר של אמנות המנגה: דמויות עגולות פנים ועצומות עיניים, בעולם של פנטזיה והרפתקאות, או לוליטות דמיוניות מתוך מנגה לנשים (Shoujo Manga). האמן Eli Tetsuya מציג מנגה היברידית, שבא מוצגות סצנות מחיי יום-יום הישראלי, ומקושרת עם מותגים כל-ישראליים כמו חגיגות יום העצמאות או דואר ישראל. האמן Yoshinobu) Imatani) Tettyuמציג עבודות קומיקס בהשפעת המבע החזותי של הקומיקס האמריקאי. זה האחרון הוא גם אחיה של איה אימנטי - גורם נוסף שעודד אותה לפתוח את התערוכה, שבה מציגים גם אמני קומיקס ישראליים היוצרים בסגנון מנגה יפני, ובהם איה קיבוטסקי, לורה קזינסקי, מאי אלמוג, אמונה אדרי ונטע עמיצור.

הצפייה בתערוכה בשילוב האוכל המוגש בימאטויה משתלבים יחדיו לחוויית תרבות יפנית כוללת. כמסעדה שחרטה על דגלה את קידום האוכל והתרבות היפנית, מציעה ימאטויה מבחר של מנות, החורג מהתפריט הסטנדרטי של מסעדות סושי אחרות – גם אצלנו בישראל, מדינה שבה יחס הסושיות לאדם הוא מהגבוהים בעולם המערבי. בין המנות הייחודיות בתפריט ניתן למצוא, לצד מגוון רחב של מנות סושי, מנות כמו: סאקה הרבא הימונו - מנה מסורתית של חלקו השמן של הסלמון המיובש וממולח על הגריל; טאפן איקה באטה יאקי - טבעות קלמרי ופטריות שיטקה המוקפצות בסויה חמאה ושום; קייסן מיסו - מרק מיסו גדול המכיל סקאלופ, סרטן, שרימפס וקלמרי; אבי מיפן - מרק על בסיס ציר בשר לבן עם אטריות אורז, נצרי במבוק בצל ירוק ושרימפס מאודה; אבאיאקי דון – פילה צלופח בטריאקי, ביצה ובצל ירוק מבושלים ברוטב ציר דגים, בעיטור רצועות אצות נורי, ועוד.

תערוכת "מנגה בימאטויה" הופקה בשיתוף עם ארגון אמא"י – ארגון מנגה ואנימה ישראל, ועם מגזין העיצוב DOMUS, שהמעצבת הגרפית שלו, מיטל סלע, היא אוצרת התערוכה. המגזין יקדיש את הגיליון הקרוב לסקירה רחבה של תרבות המנגה ביפן. התערוכה תוצג במסעדת ימאטויה עד לתאריך 22.2, הכניסה חופשית.