בחרנו בשתי מנות עם בטטה, למרות שכל אחת מהן הייתה שונה לחלוטין מהאחרת. זה בדיוק הכיף בפסטה פלוס ..
מבנה החאן בו שוכנת המסעדה מספק את התפאורה הראויה: מבנה אבן מסוגנן ומעוטר בקשתות, שחלונותיו הרחבים משקיפים את חצר פנימית מטופחת.
הארוחה כולה הוגשה לנו ב''סרוויס'' כמו של פעם, בצלחות וספלים לבנים מחרסינה שעיטורי פרחים עדינים מקיפים אותם. אפשר היה להבין בקלות איך מרגישים כאן בבית
''בדולינה בנמל'' היא אחותה הצעירה של מסעדת בדולינה הידועה מגדרה הנחשבת לאבן שואבת לתושבי האזור, שהגיעה תל אביבה להפיץ את בשורתה של המסעדה-האם בעיר הבילויים...
אחותי ירושלמית כבר הרבה שנים. וירושלמי, כידוע, זה הרבה יותר מהגדרה גיאוגרפית. לכן, כשאנחנו מתכננות להיפגש ולאכול משהו ביחד אני לא מופתעת כשהיא מצהירה מייד: "אבל בירושלים!"
התפריט הכשר מציע מבחר בשרים גדול. לאחר לבטים החלטנו לנסות מנה של צלעות כבש (69 ש''ח), שיפוד קבב (18 ש''ח), ושיפוד מיקס מנצ’יס (25 ש''ח) – שכולל כבד עוף, לבבות עוף ופרגית.
האמת, יכולנו בשקט לעצור כאן, שבעים ומרוצים. אבל הטעמים משכו אותנו הלאה. כי מה, נדלג על הפסטה מתוצרת עצמית?
בימי חמישי ושישי מכינים כאן עשרות סוגי מאכלים, לאכול במקום ולקחת הביתה. הבסיס, כמשתמע משמה של המסעדה, הוא האוכל היהודי האותנטי, שאליו מסתפח קיבוץ גלויות של טעמים: לצד הגפילטע פיש המסורתי ניתן למצוא במנות הראשונות גם דג סלמון, דג נילוס פיקנטי, אמפנדוס ועוד
את התשובה מצאנו במרחק חמש דקות הליכה מתחנת הרכבת, בפיצה ברונה, הנושאת הכשר למהדרין מן המהדרין. ללא גינונים מיותרים התיישבנו אל שולחן פיקניקים המוצב ברחבה שלפני הפיצריה ובדקנו את האפשרויות
בקונדיטוריות ''לחמים'' הגיעו למסקנה שלמרות שהם יודעים לעשות יופי של לחם, הם רוצים לתת הרבה יותר מזה. כך נקלעתי עם חברה אותה לא ראיתי זמן רב למיני בית הקפה של ''לחמים'', בערב של השלמת אינפורמציה.
בבית כבר חיכתה לי הקטנה כדי שאקח אותה לחוג, השניה - שאעזור לה בשיעורים, השלישית ביקשה ארוחת צהריים מאוחרת והרביעי – ארוחת ערב מוקדמת. שום דבר כבר לא הצליח למחוק לי את החיוך מהשפתיים. השעתיים בקפיטלו עשו לי את זה.
בעיקרית התלבטנו בין שלל מנות הבשר והעוף למיניהן. הבעיה נפתרה באחת כאשר המלצר הציע לנו, איך לא – גם וגם. מסתבר שיש להם עכשיו דיל מפתה במיוחד של ''אוצר הבשרים''
לאחרונה החלה המסעדה לפעול במתכונת שונה מבעבר, ומעבר לפעילותה במשך היום כמסעדה בשרית היא מציעה מעתה בערבים תפריט חלבי הכולל בעיקר פסטות, פיצות ומנות חלביות נוספות כמו תפוחי אדמה מוקרמים, בלינצ'סים ואפילו מספר דגים.
נפתח בשורה התחתונה: סנגם היא כיום אחת המסעדות ההודיות הטובות בארץ. המסעדה ממוקמת בכפר רות הפסטורלי, סמוך למודיעין, בלבו של אזור חקלאי ירוק. מלווין, בעליה של המסעדה, שנולד וגדל בהודו, לא התעצל והזמין לארץ טבח הודי ותיק, שהגיע במיוחד כדי לבשל במסעדה.
פתחנו את הארוחה בפוקאצ'ה ענקית ודקיקה, שהוגשה עם חמאה וממרח זיתים טרי. הפוקאצ'ה הדיפה ריח עדין של שמן זית משובח, ונדרשו תעצומות נפש רבות על מנת שלא להזמין מייד מנה נוספת.
המנה העיקרית הייתה מיוחדת: סטייק פרגית ג'קרטה עשוי בגריל ומוגש ברוטב חלב קוקוס וחצילים, עם תבלון מהמם של קארי ירוק, שום, צ'ילי, ריחן טרי, כוסברה ולימון שהוגש עם אורז אסיאתי
בהתאם לשם המסעדה תפריט המנות העיקריות מחולק לפי ארצות, כך שתוכלו לבחור בין השגריר הסיני, המקסיקני, האיטלקי וכו'. אני בחרתי כמובן בשגריר האמריקאי, סטייק אנטריקוט בליווי רוטב יין.
מה טוב פה, שאלנו אותו, והוא לא התבלבל והמליץ בפה מלא על הלזניות המצוינות של המקום. לא הייתה לנו שום סיבה נראית לעין שלא להאמין לו, אחרי הכל הוא עובד פה ובטח מכיר את העסק.
כדאי להתלבש יפה כשיוצאים לאכול במסעדת מולדן. לא שלא יכניסו אתכם אם לא תהיו לבושים טוב- זה פשוט יוסיף להרגשה שלכם בערב האלגנטי והמעודן הצפוי לכם. המסעדה ממוקמת מול מלון דן, והמיקום מחייב.
שאלנו מה יש לאכול והשיבו לנו: בעיקר דגים ופסטות (המקום כשר בהשגחת הרבנות המקומית) בסגנון איטלקי-צרפתי. ביקשנו המלצות והמלצרית החיננית מצאה בכך הזדמנות להוכיח שליטה בתפריט ובחמרי הגלם. שוכנענו.
שילוב של מסעדה נאה-תפאורה סולידית, מפות לבנות ותפריט יינות, לבין מסעדת פועלים מעולה- בעצם אין תפריט, מאזטים, מתכונים פשוטים, אוכל טרי ולא יקר.
אשרפי היא מסעדה פרסית כשרה ומוכרת יחסית בעיר. היא מציעה את מיטב מטעמי המטבח הפרסי, מבחר בשרים על הגריל ותבשילים אותנטיים. למרות שהגענו בשעת ערב יחסית מאוחרת למסעדה בעלת אופי משפחתי, בכל זאת לא היינו לבד.
אתם מכירים את התחושה בה אתם נכנסים למסעדה שנפתחה לאחרונה, ואומרים לעצמכם עוד בטרם הוגש מזון לפיכם כי יש פה סיפור הצלחה?
''דודה'' חדשה בתל אביב, אבל היא מבטיחה כי היא באה מבית טוב - אחותה התל-אביבית של ''אמא'' הירושלמית המיתולוגית. התל אביבים שמשבחים את ''אמא'' ועולים אליה לרגל מוזמנים כעת להכיר את 'ה'דודה''.
ו בייגל טוב צריך, קודם כל, שיהיה לו חור- בלי החור הוא לא יהיה בייגל. מעבר לתנאי ההכרחי הזה יש עוד כמה פרמטרים שמבדילים בייגל אחד מחבריו הנמכרים בבייגלס-בר אחרים, וכנראה שב''כרמלי'ס בייגלס'' יודעים בדיוק מהם אותם פרמטרים.