''תכננתי שנחלוק את המנות הראשונות, אולם השתלטות עוינת של האגף הצעיר בשולחן על הצ'וריסו שינתה את התכניות...''. אדווה גן סתיו לקחה את האינדיאני שלה לדגום קצת בשר באל גאוצ'ו שבפתח תקווה. בעצם, אולי קצת זו לא המילה הנכונה
''צאצאי הקרניבור הצעיר בחר בהמבורגר 150 גרם לצד סטייק צ'יפס. ההמבורגר נאכל בעונג רב, והצ'יפס, שקיבל הזלפה פראית של קטשופ מהבקבוק הלחיץ שהוצב על השולחן וזכה לתשואות, כנ''ל...''. אדווה גן סתיו לקחה את בנה הצעיר לבר. בורגרס בר
''אני קבלתי צלחת לוהטת ובה שני בלינצ'סים ממולאים בתרד וגבינה בולגרית, מוקרמים בגבינה צהובה. הבלינצ'ס היו טעמים להפליא, והזכירו לי נשכחות מבית סבתא...''. מיה בר לקחה את בתה למסעדת הבלינצ'ס של שושנה, ונשטפה זיכרונות ילדות
''קערה, לא פחות, של רביולי במילוי גבינות ברוטב שמנת ופטריות, מוקרמים בשפע גבינה זהובה, קצרה מחמאות גם בקצה הנמוך של השולחן, וגם בגזרת אמא...''. אדווה גן סתיו ובנה פיצחו בצוותא את הקוד הגנטי של הישראליות, במסעדת יטבתה בעיר
''מנת הילדים הגיעה מהר למדי: צלחת גדולה עמוסה צ'יפסים ארוכים ובשרניים, וארבעה שניצלונים משומשמים קלות. ענת הרטיבה את צלחתה במיונז וקטשופ, ותוך עשרים דקות נותרה הצלחת ריקה...''. מיה בר ובתה עשו חיים במסעדת אוונגרד
"הסלט המרענן הלך מצוין עם המושו-דק - קערית ובה רצועות אווז צלוי ומלפפונים ברוטב מיסו צ'ילי, בליווי טורטיות...". שפרה צח בילתה קצת זמן איכות עם דור ההמשך במסעדת ריבר נודלס בר, והרגישה כאילו הוא הוציא לבילוי אותה
''למנה עיקרית הזמינה עדי מתוך תפריט האל גאוצ'יטו המבורגר וצ'יפס. כשהרימה הילדה את ההמבורגר, נדמה היה שהוא מכסה לה את כל הפרצוף...''. אורלי פרש-אזולאי לקחה את בתה, הבוקרת הקטנה, למסע תענוגות במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה
''מרק הבטטה מגיע ראשון. כף ראשונה לטעימה חששנית שלה. ''טעים!'' היא אומרת, ומציינת לטובה את המרקם הקרמי והטעם הטוב...''. שפרה צח מצאה את יטבתה בעיר כמסעדה המתאימה להרחבת הגבולות הקולינריים של בתה המתבגרת
''הקטנה ואני הזמנו ארוחת בוקר. שקשוקה בשביל אמא, ארוחת בוקר של חביתה בלי כלום בשבילה. מיץ תפוזים סחוט טרי לקטנה, קפה לאמא. הקטנה קרנה, זרחה''. מיקה פורז ובתה חתמו טיול אופניים במטילדה, בית קפה ומאפה
''ענר העלים את הפיצה בצורה שלא הייתה מביישת אף צב נינג'ה ממוצע, תוך שהוא מלמל לו משהו על איכותה...''. בהיעדר אחייניות פנויות, לקח שי וקנין חבר טוב וילד מגודל לחגיגה קולינארית בפיצה פומודורו. היה קוואבאנגה!
כבר מעל 52 שנים, באותו הרחוב הירושלמי, מתפקד לו קפה רימון על שני המישורים, הבשרי והחלבי. בשני אגפיה של המסעדה הכשרה מוגשים מרקים, כריכים, טוסטים וסלטים, ועוד מגוון מנות שיערבו לחיך המשפחה כולה, הורים וילדים
במסעדת יקינטון נודלס בר ניתן ליהנות מכל העולמות: היא ממוקמת ממש על הדרך, בצומת בית השיטה, במיקום נוח להפליא למטיילים בצפון. מגוון המנות, בסגנון אסייתי, גדול, המחירים לא יקרים, וכיף ונעים לאכול בה, גם עם ילדים
''ענת דיווחה שהפסטה טעימה לה מאוד, וגם הבשר. ''אין בצל, וזה טוב'', היא הוסיפה, וציינה גם שאין ''ירוקים''. כאשר הושטתי את המזלג לטעימה, היא עצרה אותי...'' מיה בר חזרה מפיצה פצה עם רשמים: מי אמר שקשה להאכיל ילדים?
''הארטיקיד מועמס לעייפה בסוכריות גומי, שוקולדים שזורי סוכריות צבעוניות ושלל ממתקים שונים...''. דור ההמשך של אדווה גן סתיו רצה לקבל בארטיקו שירות מכרובי מרחוב סומסום. זה לא קרה. אבל זה באמת החיסרון היחיד
''כמנה עיקרית הגיעו שתי מנות מדפונה, מאפה בצק שחום קלות בעל ציפוי פריך וקראנצ'י, ממולא בכרעיים של עופיון צעיר, שקדים ואורז, אפוי בתנור. מנה טעימה להפליא..''. מסעדת אלחיר, בטיילת חיפה, עשתה לשי וקנין חשק לילדים
''במסעדה מזרחית, הכי חשוב הניגוב הראשון – הפיתה, הזית, החומוס''. כך טוען אבו סאלח, ותפסיתו ניכרת היטב במסעדה שלו שבצומת עמיעד, באוכל הפשוט והטעים, בעיצוב הנינוח, בשירות הבלתי-אמצעי, ואפילו במוטו של המקום
במסעדת ויליג' גרין הירושלמית יכולים הילדים לבחון את דלפק השירות העצמי, לבחור בעצמם מה ישב להם בצלחת, ליהנות מפיצה, ספגטי או לזניה, ולרוץ לשחק במתקנים שבחצר. ההורים ידעו שהם בעצם אכלו אוכל בריאות
לא חייבים לבחור בין תפריט עדכני ואנין לבין ערב משפחתי עם הילדים: בצ'ויה האסייתית אוהבים ילדים, ומפנקים אותם בארוחות חינם על קניית ארוחה להורים, ובהפתעות נוספות
ביקור משפחתי בלמון גראס הזכיר למשפחת צח את הבובואים, הקרמבואים הממולאים גלידה ובתוכה הפתעות, שהמציאו לפני כמה שנים. ב''למון גראס'', עמדו באתגר ה''בובואים'' בהצלחה רבה יותר....
הרעיון מאחורי הגאק''ו, משחק הגיאוגרפיה הקולינרית של משפחת לוי, הוא לטייל בעולם דרך מטבחים מבלי לחצות את גבולות הארץ. השבוע למשל, הם ביקרו בסין, כלומר במסעדת ''החומה הסינית'' שבת''א, טעמו דים סם ודמפלינג ולמדו איך אומרים תודה בסינית
בריבה היא לא סתם מסעדה או בית קפה אלא מקום עם אג'נדה לפיה אוכל הוא חלק מה well being שלנו וכך צריך להתייחס אליו. זה לא אומר שאוכלים שם עשבים, ההפך הוא הנכון. בריאות גופנית ונפשית קשורה קשר הדוק לסיפוק נפשי ופיזי, לא?
אפרת אריה כתבתנו העמיסה את המשפחה על המכונית ונסעה אל המושב, לבקר כבשים, ללטף טלאים, לחבוץ גבינות ולאכול את הבראנץ' הכי מפנק בשפלה
הגדול התענג על המלצת המלצרית, קבב עוף מגולגל בפיתה דקה וחתוך לקוביות, וכשזו הגיעה לברר אם טעים לו, הרעיף שבחים עליה ועל הטבח. הקטנה התאהבה בעיגולי הלחמעג'ון הקטנטנים עם בשר הטלה בעגבניות ועשבי תיבול, שהגיעו למנה ראשונה וכשסיימה את השלישייה הראשונה ביקשה עוד וקיבלה
הילדים הם כמובן רק התירוץ, כי מי מאיתנו יצהיר בגלוי (וחמור יותר, תצהיר, בלשון נקבה) שבכוונתו/ה לאכול היום לארוחת צהריים פיצה שוקולד או קרפ ממולא בקרם מרשמלו ומעוטרי בדובוני גומי, ועוד ללוות את הכל בספל של משקה שוקולד איטלקי, מין מרק סמיך ומתוק של שוקולד מהחלומות?
עם עדת אפרוחיה חובבי הצ'יפס-קטשופ-מיץ פטל, הגיעה אדוה גן סתיו לשירל'ה שבפלרונטין, מסעדה צמחונית וכשרה המגישה אוכל בריא. קשה לומר מה הדהים אותה יותר, זה שהגדול שתה את מיץ הגזר הטרי עד תומו או שקרניבורית כמותה התמכרה לפטה פקאן