יש בדיר טלה קטן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אפרת אריה כתבתנו העמיסה את המשפחה על המכונית ונסעה אל המושב, לבקר כבשים, ללטף טלאים, לחבוץ גבינות ולאכול את הבראנץ' הכי מפנק בשפלה

את סוף השבוע האחרון החלטנו להתחיל בקפה ב''טל טלה''. אחרי שבוע עמוס במיוחד החלטנו לקחת פסק זמן מהחיים ולהתרפק על בראנץ' גבינות כפרי מפנק. הגענו למקום עם הקטנטונת והופתענו לגלות קבוצות של ילדים בגילאי 4-7 שקפצצו בהתרגשות לאורך ''מסלול הצאן'' של מחלבת טל. הזאטוטים נפגשו מתחת לסככה והחליפו רשמים וחטיפים. גלית, המדריכה האנרגטית, הובילה את ההורים והילדים לדיר העצום שבמקום. הדיר הגדול, כך הוסבר לילדים, מאכלס כ-1400 ראשי צאן ממשפחת הכבשים והעיזים. גלית לימדה אותם את שמות ה''אמא'', ה''אבא'' וה''תינוק'' עז, והקטנים ספגו את המידע בסקרנות ובשקיקה וגילו בקיאות שביישה את כל המבוגרים שבחבורה.

סיור הצאן עובר דרך כמה תחנות הכוללות פינות יצירה, למידה וחוויה. בתחנה הראשונה למדנו על תהליך הגז ועיבוד הצמר ו''הלבשנו'' כבשה מצוירת עירומה בצמר. משם עברנו לפגוש את הכוכבים האמיתיים של המחלבה: הכבשים, העיזים, הטלאים החמודים, ואפילו טווסים, כלבים וציפורים. הופתענו לגלות כמה הטלאים יכולים להיות חביבים, חינניים ומקסימים. הם התקדמו לילדים מבעד לגדר וחיכו בידידות מופגנת לידיים הקטנות המלטפות. הילדים מצידם לא הפסיקו לצחקק ולהאכיל אותם בגבעולי קש. גלית, המדריכה שלנו, הסבירה שמשפחת הצאן בכלל צמחונית, ולכן אין סיכוי שהחבר'ה הללו ימצאו עניין באצבעות הקטנות של הילדים. ההרגעה התבררה כמוצלחת והילדים הפקירו עצמם לליקוקי בגדים וגישושי טלאים.

המשכנו את הסיור בפינת החליבה. הזאטוטים עמדו בתור ולפי הסדר חלבו את אמא עז. מהחלב שחלבו הכינו גבינה לבנה. בתחנה הבאה אפינו פיתות על סאג' בדואי ושתינו שוקו טרי. בשלב זה הבנו שהרווחנו כפליים: הקטנה שלנו נראתה משוחררת בין כל הטלאים הקטנים, מאוהבת לגמרי בחיה הקטנה הלבנה. היא אפילו חיכתה לטעימת הגבינות הטריות ובתור ילדה המוכרת ברבים כמי שמתקיימת על תפריט מצומצם של שניצל, נקניקייה, ג'חנון, שוקולד וסוכריות, לא פיללנו שנזכה לשמוע אותה מבקשת גבינה, וזה כבר היה שווה את הכל.

הירוק המטופח מסביב, האוויר הנקי והשלווה הפסטורלית, עשו גם אותנו רעבים ושלחו אותנו הישר לבית הקפה ולבראנץ'. ארוחת הבראנץ' של ''טל טלה'' מוגשת בימי ו', בין השעות תשע בבוקר ועד שלוש בצהריים. מחירה 69 ש''ח לסועד והיא כוללת מגוון מאפים, פשטידות, גבינות צאן כמובן ומבחר סלטים ביתיים.

אחרי שמילאנו את צלחותינו בכל טוב, התענגנו על הקישים ופשטידות הגבינה, על האנטיפסטי, תפוחי האדמה האפויים והמוקרמים בגבינות ועל לביבות הגבינה המצוינות. בצענו מן הלחמים הביתיים הטריים ומרחנו עליהם בנדיבות חמאת שום טרייה. טעמנו קצת מכל מגוון גבינות הצאן המשובחות- גבינת לבּנֶה, גבינות לבנות רכות עם טעמים מצוינות, קוביות גבינה מלווה בעשבי תיבול וגבינות צאן קשות ומוצלחות בטעם ובארומה דומיננטית. את הגבינות ליווינו בסלטים טעימים של פסטה ופסטו, עגבניות שרי טריות, סלט ירקות וטונה. חובבי הדגים יזכו לצרף לארוחה גם דגים מלוחים איכותיים. אני, שחייבת לטעום מהכל, לא פספסתי גם אותם.

נוכח השפע המוצע בבראנץ' בסגנון בופה חופשי, אי אפשר שלא להתפתות לטעום מהכל. נוכל כבר לספר לכם (ואולי אף לחסוך לכם קלוריות) שאכן הכל טעים, טעים מאוד. בסוף הארוחה התקוממנו שוב על עצמנו – חסרי משמעת עצמית שכמותנו שאף פעם לא מצליחים לשמור מקום גם לקינוח. רק יובל הקטנה הכריזה שהיא בשלה להזמין קינוח וזה אכן הגיע, גם הוא על טהרת הגבינות: עוגת גבינה רכה אפויה על בצק פריך; בלינצ'ס גבינה מתוק בסירופ מייפל, עם ריבה ביתית בצד; עוגת שוקולד ועוגת פרג. אין לי מושג אם יש במתכון הסודי הזה גבינה שאחראית לרכות הנימוחה של השוקולד, מה שבטוח הוא שעם גבינה או בלי, הקטנה ניקתה את הצלחת.

רגע לפני שנכנסנו למכונית לעשות את דרכנו הביתה אל העיר, הלכנו להיפרד מהטלאים המתוקים. חששתי קצת מפרידה אמוציונאלית מדי של יובל, אבל דווקא בעלי הוא זה שהפתיע אותי כשבישר חגיגית שב''טל טלה'' מצא את ייעודו בחיים: לגדל עזים וכבשים ולייצר גבינות.

קפה בטל טלה
מושב נווה דורון 36, באר יעקב
טלפון: 08-9228516