Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > קוואבאנגה בפיצה פומודורו

קוואבאנגה!


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ענר העלים את הפיצה בצורה שלא הייתה מביישת אף צב נינג'ה ממוצע, תוך שהוא מלמל לו משהו על איכותה...''. בהיעדר אחייניות פנויות, לקח שי וקנין חבר טוב וילד מגודל לחגיגה קולינארית בפיצה פומודורו. היה קוואבאנגה!

''ענר העלים את הפיצה בצורה שלא הייתה מביישת אף צב נינג'ה ממוצע, תוך שהוא מלמל לו משהו על איכותה...''. בהיעדר אחייניות פנויות, לקח שי וקנין חבר טוב וילד מגודל לחגיגה קולינארית בפיצה פומודורו. היה קוואבאנגה!


יום בהיר אחד התבקשתי ע''י העורכת ללכת לאירוח בפיצריה כחלק מחווית ''אוכלים עם ילדים''. אלא מה? בת הזוג המושלמת שלי לאותו ערב לא הייתה זמינה. אבא שלה אמר שהיא לא יכולה לבוא, היא רואה דורה. ומכיוון שאחייניתי ירדה מהפרק, ונגמרו לי הזאטוטים, פניתי לאופציה הבאה בתור - ילד מגודל. וכך אני וענר (לא נגעתי, זה אכן השם האמיתי שלו, משהו תנ''כי) קבענו לצאת לאירוח זוגי במסעדת פומודורו.

מסעדת פומודורו נמצאת בסמיכות למרכז חורב בחיפה, מה שנקרא ''על הכביש''. דבר ראשון ששמנו לב אליו ברגע שנכנסנו למסעדה הוא השקט. אם שניה קודם לכן היינו על כביש סואן, כעת, בעיקר תודות לחלונות המבודדים, הצלילים היחידים שנשמעים הם הצלילים שאמורים להשמע במסעדה: לחשושים של זוגות סועדים, מוזיקה נעימה ברקע, קולות מהמטבח ואת רומן, אחראי המשמרת ביום יום והמלצר שלנו להערב.

למנות פתיחה הביא לנו רומן לחם שום, סלט פונגי, ספיישל פומודורו ופסטה בטטה. הלחם המאורך, קריספי קלות מבחוץ אך פריך ואוורירי מבפנים, כל זאת עם מגע עדין של שום, הגיע מלווה ברוטב עגבניות. הסלט הוא גירסה משוכללת של סלט חי מוכר- עלי בייבי, ירקות טריים ועליהם מונחות אחר כבוד פטריות חמות מוקפצות שמשדרגות את הסלט למנה מרתקת וטעימה. ה''ספישל'' היא מנה משובחת הכוללת רצועות עוף, אווז ושינקין, פטריות מוקפצות ועשבי תיבול, ברוטב עגבניות סמיך ומזמין. מטעמי כשרות המנה נדחפה אחר כבוד אל ענר, שמיד ניגש למשימה הקשה, שהושלמה כעבור חמש דקות. הפסטה בטטה היא מנת פסטה על בסיס רוטב שמנת מתוקה, פרוסות בטטה מוקפצות בחמאה וביין לבן, מעט שום וטימין.

טרם הספקנו לנשום אוויר אחרי מנות הפתיחה, והנה מופיע לו רומן כשידיו עמוסות במנות נוספות: שני משולשי פיצה דקיקים, פפרוני לענר ונפוליטנה לי. ענר העלים את הפיצה בצורה של הייתה מביישת אף צב נינג'ה ממוצע, תוך שהוא מלמל לו משהו על איכות הפיצה, שהגיעה עם תוספות של גבינת מוצרלה ונקניק פפרוני. אני מודה שלא ממש הקשבתי. הייתי עסוק עם הנפוליטנה שלי, שהיא פיצה דקיקה שעליה הונחו פלחי גבינת מוצרלה, קוביות עגבניות קטנות, זיתים שחורים ובזיליקום. ואם זה לא הספיק, רומן הביא לנו פוקצ'ה סיציליאנית, מאפה דק עגול הכולל בתוכו חצילים, קישואים, גבינת פטה, זיתים שחורים וקמצוץ שמן זית, הנח לו על מצע דק של עלי בייבי חסה.

בשלב זה הצטרף אלינו לשולחן אבי, הבעלים. אבי נמצא בתחום כ-10 שנים, וקשור לשתי מסעדות נוספות באזור הקריות. הוא סיפר לנו על הקונספט שעמד מאחורי הקמת המסעדה: ''לתפוס איטליה בישראל''. כיאה לפורמט הפיצריה האיטלקית, הפיצריה היא מקום קטן ואינטימי, וילונות אדומים, הפיצות הכוללות בצק דק בלבד מוקפצות באוויר, לשמחת הילדים הקטנים שבינינו (וגם הגדולים) ונאפות בתנור לבנים אותנטי במקום. באותה הזדמנות שאלנו לשם המקום, ואבי ציין שפומודורו באיטלקית, כמה ראוי, היא עגבניה.

בשלב זה קיבלנו איתות ממרכז הגוף שדיווח לנו שאכלנו מספיק להערב, והתפנינו לקינוח, שהגיע בדמות קרם טירימסו. הטירימסו היה בנוי שכבות שכבות, מנה גדולה גדולה לשמחת הילד הפנימי שבתוכנו, שנהנה מהקרם הרך והטעים שצופה באבקת קקאו מעל.

יצאנו מהמסעדה וצעדנו לכיוון הרכב של ענר, שחנה מס' דקות הליכה משם, מה שאפשר לנו ל''הוריד'' את כמויות האוכל הרבות שזללנו. תוך כדי הליכה שבתי לעצמי כמה נחמד יהיה לבוא לאותה מסעדה יום אחד עם ילד קטן, חמוד ומציק משלי, וליהנות שוב מהאירוח יחד עם היורש הקטן. רק אל תספרו לגברת, היא תזמין לנו מונית לרבנות...

פיצה פומודורו
חורב 16, חיפה.
1-700-700-618