בני'ס נמצא בקרבה מפנקת לבתים שלנו, בפינת בן-יהודה ובן-גוריון, ומציל אותנו פעמים רבות מהכורח לבשל בעצמנו. אנחנו יודעים מראש מה אנחנו רוצים אז אין צורך לעיין בתפריט, ועד שמגיע האוכל עוברים על העיתונים לראות מה חדש.
למי מאיתנו, יושבי בית-הקפה, לא קרה שראה ידוען זה או אחר יושב כמה שולחנות לידו? אבנר מירב מספר מתי ואיפה זה קרה לו.
מאז הכרנו את לה סנטרל, בכל פעם שחושקת נפשנו בקרואסון פריך זהוב ונמס בפה אנו מתגלגלים לאורך אלנבי המעושן, מקללים את הרחוב המכוער ובסוף המסע נבלעים בפריז הקטנה הזו. ומאז שמילוא פינה את הכיסא לטובת הרס''ר חולדאי, נוסף לביקור שם גם טיול מקדים לאורך השדרות המשודרגות, ואנחנו היינו כחולמים.
אימוץ בתי קפה הוא לדעתי הדבר הבא ולא אתפלא לשמוע שאנשים נוסעים למזרח אירופה בשביל לאמץ לעצמם אחד. למה אני מספר את זה? כי הקופי שוק ברחוב בן יהודה הוא הקפה הקלאסי לאימוץ. כזה שעונה על כל החוקים הבלתי כתובים.
מעמדת הברמן נראית הפעילות בבית הקפה אחרת. פרצופים מוכרים נכנסים ויוצאים, לקוחות קבועים מספרים סיפורים קבועים, והמלצריות מקטרות על הטיפים. דברים שרואים משם.
שבת בבוקר יום יפה, אמא שותה המון קפה. אולי כדאי שתשתה קצת פחות? אבנר מירב מקופישופ אונליין עם כל העובדות על קפה ובריאות.
ברקע שרה זמרת צרפתייה ומהשולחנות נשמעו פטפוטים בצרפתית. נעמה הלוי החליטה שזו ההזדמנות לשחרר את הצרפתייה שבתוכה, שילבה רגל על הרגל, שתתה קפה או-לה וסיכמה שהיה ''או לה לה!''.
רגע לפני החום הגדול משחרר אבנר מירב מקופישופ אונליין אוצר מתכונים לקפה קר. לא למכורים בלבד.
לא פשוט לרצות דיאטנית בבית קפה. בכל תבשיל היא מחשבת את כמות הקלוריות וממיינת שומנים רוויים ובלתי רוויים. בכל עוגה בודקת את רמת הסוכר. ומה עם קצת הנאה בחיים, הא? בסקואלה הצליחו לגרום אפילו לליאורה חוברה לאכול כבדי עוף ולהתמוגג מכל טיפת כולסטרול.
על אותו קילוגרם קפה קלוי, שעולה 70-100 שקלים לבעל בית הקפה בישראל, מקבל איכר הקפה בעולם השלישי בין 2 ל-50 סנט אמריקאי. אז לאן לעזאזל הולך הכסף שאנחנו משלמים עבור האספרסו הקצר (או ההפוך המוקצף) שלנו? טור חתרני עם סוף אופטימי, למי שרוצים להפוך את הקפה שלהם לקצת פחות מריר.
לא היו דובים בקונדיטורית הדובים וגם לא יער, אבל תמי סמיש מצאה שם את נלה, אמו של בעל הבית ולא הצטערה
הקפה, התה והיין נפגשים למפגש גורמה תחת קורת גג אחת ב''איש הענבים''.
את הפלוט, מין בגט אפשר גם לקבל עם לבנה דרוזית טרייה, שמן זית וזעתר (ממממ), או עם טחינה לבנה, שמן זית ופטרוזיליה. חוץ מזה יש סלטים, וקפה אורגני משובח. אוהבי המתוק יוכלו ליהנות מכדור שוקולד אמיתי עם שברי פתי בר, כזה שמחזיר אותך היישר לילדות.
הכינו תה לאט וברוגע, נצלו את האתנחתא הנעימה כדי לשכוח לרגע ''מה עלינו לעשות'', ואולי תזכו למלא קצת את המצברים.
ההפתעה היתה ברביולי הכתום שהיה ממולא בבטטה ושחה להנאתנו ברוטב שמנת עם פתיתי צ'ילי פיקנטי ואגוז מוסקט. הפסטה בושלה כראוי, המלית הייתה נפלאה והרוטב היה אכן פיקנטי ושבר בעדינות את מתיקות הבטטה
עכשיו עם בוא האביב הוא מנץ את שולחנותיו גם אל הרחבה הקטנה ברחוב ומחייך בחיוך מנומס וחמים לעוברים ושבים. בגלל זה הם נכנסים- ברוזה יש משהו כובש.
בדיוק ככה מדמיינים לעצמם אנשים את הקפה השכונתי. חמוד, מאיר פנים, מרפסת מוצלת בשימשיות ומעוטרת בשולחנות משובצי מפה, מלצר שמכיר אתכם ויודע בדיוק איך אתם אוהבים את הקפה שלכם.
כדי להכיר קצת צמחי תה, ואולי גם לחנך את הילדים לעניין כדאי להגיע לחווה ולקטוף צמחים כמו נענע, מרווה, לואיזה, רוזמרין, אורגנו, מליסה ועוד, באופן עצמאי בשטח שמיועד לכך
אני יושבת לי ובולסת כריך רוסטביף ענקי ולידי יושבים שני בחורים יפים. מה זה? השתגעתי לגמרי? איזו בחורה שפויה תסתכן בפיסת חציל קלוי משתרבבת מהשפה התחתונה או באניץ חסה ירקרקה מבצבץ בין השיניים במצב עדין כזה?
אמא שלי, הידועה בכינוי ''לולי'' התרווחה בכיסא למראה המנות שהגיעו לשולחן ואמרה: ''סוף סוף אוכל אמיתי ולא עלי בייבי ''
עוד המלצה חשובה – לא לוותר על מיצי הפירות הנסחטים באחד המשקים בסביבה ומגיעים לחנדלה, בעיקר טעם לנו מיץ התפוחים.
אנו נכנסים לבית-קפה בפעם הראשונה ומציצים בתפריט. מהדף קופצים לעינינו שלל שמות מתוחכמים ומסובכים של משקאות הקפה השונים. מילון מונחים בסיסי שישמש אותנו במסענו בעולם משקאות הקפה.
היה שם אוסו-בוקו טלה במרלו, רך ונימוח עד שנפרד מהעצם בנגיעת מזלג, וכבדי עוף עסיסיים שהוכנו עם ליקר קסיס שהעניק להם צבע חום עמוק ולווית טעם מיוחדת, ושתי המנות נחו על מצע פירה טעים וקוביות של ירקות שורש, שספגו את הרוטב העשיר שלהן.
תמיד האמנתי שהאוכל משמש כתירוץ מיותר להגיע לקינוחים, ומהווה לשוחרת מתוק שכמותי פרומו ארוך ודי מיותר. קינוחים טובים מצליחים להוציא ממני אנחות עונג ששום סטייק או פסטה מצוינת לא יתחרו בהן, השף של אדוארדו, אייל פרץ, מציג את סדרת הקינוחים החדשה והחדשנית