מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

רומנטיקה, רומנטיקה והרבה אוכל טוב ב''מקום בלב''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  היה שם אוסו-בוקו טלה במרלו, רך ונימוח עד שנפרד מהעצם בנגיעת מזלג, וכבדי עוף עסיסיים שהוכנו עם ליקר קסיס שהעניק להם צבע חום עמוק ולווית טעם מיוחדת, ושתי המנות נחו על מצע פירה טעים וקוביות של ירקות שורש, שספגו את הרוטב העשיר שלהן.

נתחיל מהסוף: ישבנו באפיסת כוחות מול צלחותינו המעלות ניחוחות מפתים, וכמעט שלא היינו מסוגלים לבלוע עוד פירור. ולא שלא רצינו, להיפך: היה שם אוסו-בוקו טלה במרלו, רך ונימוח עד שנפרד מהעצם בנגיעת מזלג, וכבדי עוף עסיסיים שהוכנו עם ליקר קסיס שהעניק להם צבע חום עמוק ולווית טעם מיוחדת, ושתי המנות נחו על מצע פירה טעים וקוביות של ירקות שורש, שספגו את הרוטב העשיר שלהן.

אז מה קרה? האשמה היתה במנות הראשונות שאכלנו קודם, שהיו מצוינות לא פחות והוגשו בכמות נדיבה: ''רול'' גבינת עיזים בתוך בצק עדין ומתפצח, שאליו נלווה סלט ירוק משמח בטריותו וטעמיו, ומנגד דואט פיטריות חם, מנה שכבר יצא לנו לאכול פה ושם, אבל ב''מקום בלב'' היא קיבלה טאצ' שונה בזכות שילוב של רוטב טריאקי ובצל ירוק וציפוי של בוטנים וגבינת פטה, ויחד עם זה הגיעו לחמניות קטנות קלועות וזהבהבות זרויות פתיתי פרמזן, שלא יכולנו להתאפק מלנשנש עד שחיסלנו את כולן, ואז המלצרית המקסימה, שראתה כמה אנחנו נהנים, עוד צ'יפרה אותנו בסלסלה עם דוגמאות מהלחמים המיוחדים שהשף הכין, ובה לחם לבן עם צימוקים ולחם כהה עם שזיפים. פלא שבשלב הזה כבר ביקשנו לעשות הפסקה לפני המנות העיקריות?!

לכל אלה אחראי שף צעיר וצנוע, משה רחמים – תזכרו את השם, שהתמקצע בכמה מהמסעדות המובילות בארץ ובעיקר אצל יונתן רושפלד, ומוציא תחת ידיו מנות בטעמים שמלטפים את החיך ולא מתנפלים עליו בתוקפנות. כך שהביקורת היחידה שיש לנו היא דווקא על כך שהטוב - היה טוב מדי. עדיף שהמנות הראשונות יהיו קצת יותר קטנות וישאירו טעם של עוד, ובה-בעת יאפשרו תמחור קצת יותר הגיוני (מחיר כל אחת הוא 48 ש''ח, קרוב למחיר של חלק מהעיקריות).

אבל כאמור, הקדמנו את הסוף. ואיך אפשר לוותר על ההתחלה, שעיקרה מפגש מפתיע עם המקום המיוחד הזה שנמצא בקצה רעננה, עם מבני האבן, האש הבוערת באח ושלל כלי המטבח העתיקים ושאר חפצים ''של פעם'' המעטרים כל פינה, עד שהעין לא יכולה לשבוע,
(וזאת בניגוד לבטן, שיכולת הקיבולת המוגבלת שלה אילצה אותנו לוותר על הקינוח).
מקום שכדי למצות את כל מה שיש לו להציע צריכים לחזור אליו יותר מפעם אחת:
בחורף בשביל האח הבוערת והאווירה החמימה ובקיץ כדי לשבת בשולחנות הפזורים בגינה ליד נחל קטן, בבוקר בשביל ארוחת בוקר נינוחה ועוגות מיוחדות ובערב כדי לבדוק אילו מנות נוספו לתפריט, שמתגוון בהתאם לעונות השנה, אירועים ומועדים. (כך, למשל, בערב בואנו חגגה קבוצה גדולה באולם המרכזי ''סדר ט''ו בשבט'', עם מנות שהוכנו במיוחד לאירוע והוצעו גם לבאי המסעדה). ובקיצור, מקום שבכל זמן שתגיעו אליו באמת יעשה לכם טוב על הלב.

מקום בלבימים א' - ה' משעה 8:00 ועד 23:00 בימי ו' משעה 8:00 ועד 15:00 במוצ''ש 17:00 - 24:00.
בימי ו' (במיוחד) כדאי להזמין מקום מראש בטל: 09-7714296 או 09-7741575.
פרדס משותף 5 רעננה 09-7714296