לחם בשר הרצליה

השכונה שלי היא סביון סיטי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  בדיוק ככה מדמיינים לעצמם אנשים את הקפה השכונתי. חמוד, מאיר פנים, מרפסת מוצלת בשימשיות ומעוטרת בשולחנות משובצי מפה, מלצר שמכיר אתכם ויודע בדיוק איך אתם אוהבים את הקפה שלכם.

ככה לפחות אני דמיינתי וכשהגעתי לפיטנגו ראיתי שלפעמים המציאות באמת דומה לדמיון. גם למי שסביון היא לא בדיוק השכונה שלו, כמוני (וחבל) מומלץ מאוד להגיע למרכז המסחרי שלה בשישי בבוקר, להתחרדן בשמש (מלשון חרדונים למי שלא מגיע מהשנתון שלי) ולבנות לעצמכם ארוחת בוקר מצוינת ועשירה מאוד מכל מטעמי הבופה. בימים אחרים תוכלו לבחור ארוחת בוקר מהמבחר בתפריט.

בימים סגריריים או בשעות הערב יארחו אתכם בשמחה בתוך המסעדה. התפריט הופך מלא יותר ומתבסס על דגים ופסטות. החלק הדיאטני שלי ממליץ שאם כבר החלטתם לאכול ארוחה גדולה יחסית בשעות הערב עדיף שתהיה מורכבת מדגים, פסטה וסלטים ולא בשרים כבדי עיכול.

מבין המנות הראשונות מומלץ מאוד סלט המוצרלה שבו מתחככים להם כדורי מוצרלה קרים ופטריות חמות מוקפצות, מלווים בירקות. גם הקדאיף הממולא בגבינת צאן – פיתוח מקומי ראוי מאוד לציון ולטעימה. שילוב מדהים בין בצק איטריות דקיקות שבדרך כלל משמש לעוגות עם גבינת צאן עשירה - מוגש חם עם גבינה נמסה.

שמחתי לגלות שרוב הדגים עשויים בגריל או צרובים על מחבת וכך מאפשרים למי שלא מתחשק לו מטוגנים , אופציה מצוינת. ועוד כייף, רוב הדגים מפולטים וכך לא צריך להתעסק עם עצמות (או בלשוני – לריב עם האוכל). מומלצים הסלמון ברוטב נפלא של מייפל צ'ילי המוגש עם בטטות ורוקט. או סטייק טונה אדומה צרובה. עם הדגים הולכות מצוין הפסטות. מיוחד בטעמו רביולי דלעת בקרם שורשים – מנה מאוד עכשווית בעלת טעמים עדינים.

אם עוד נשאר מקום תוכלו לקנח באחד המתוקים. אנחנו ליקקנו את הכפיות ממסקרפונה ברוטב פירות יער.

מאפה גבינת עיזים בבצק קדאיף

6 מאפים

גבינת עיזים
גבינת מוצרלה מגורדת
גבינת שמנת
1 ביצה
1 כף קמח

בצק קדאיף פרוס

לרוטב פלפלים
6 פלפלים אדומים או צהובים
שמן זית
חומץ בן יין
מלח
פלפל

1. מערבבים את הגבינות, הביצה והקמח במיקסר.
2. פורשים את בצק הקדאיף ל- 6 מנות ושמים במרכז כל חתיכה מבלילת הגבינות.
3. אופים בתנור במשך כ- 15 דקות ב- 180 מעלות.
4. בינתיים, קולים בתנור את הפלפלים עם שמן זית, מלח ופלפל.
לאחר שהקליפה מתחילה להשחיר מוציאים מהתנור, מקלפים ומנקים מגרעינים
5.מכניסים את הפלפלים לבלנדר ומוסיפים 50 גר' חומץ בן יין, שמן זית, מלח ופלפל ומפעילים עד קבלת רוטב חלק ללא גושים (אפשר לסנן).

* ניתן להכין את הרוטב בשני צבעים- לחזור על הפעולה פעם עם פלפלים צהובים ופעם עם אדומים.

6. מקשטים את תחתית הצלחת ברוטב ומניחים במרכז הצלחת מצע של לקט עלי בייבי . מניחים את מאפה הקדאיף בצידי העלים מגישים מיד.

פיטנגו – בית קפה, מזל דגים – מסעדה. במקום מתקיימים גם אירועים לעד 120 איש וכן אירועים פרטיים ומיוחדים של עד 16 איש במרתף היינות .
וכן, ארוחות עסקיות כל יום בין 12:00-16:00. ויש גם בר אלכוהול שהוא היחיד באיזור.

פיטנגו
מרכז מסחרי סביון , סביון
טלפון: 03-6359193
פקס: 03-6357202

לחם בשר הרצליה אירועים חדש