לחם בשר הרצליה

איטליה בלב ההיי-טק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  לא פשוט לרצות דיאטנית בבית קפה. בכל תבשיל היא מחשבת את כמות הקלוריות וממיינת שומנים רוויים ובלתי רוויים. בכל עוגה בודקת את רמת הסוכר. ומה עם קצת הנאה בחיים, הא? בסקואלה הצליחו לגרום אפילו לליאורה חוברה לאכול כבדי עוף ולהתמוגג מכל טיפת כולסטרול.

איזה כיף שבלב אזור התעשייה ההיי-טקי של רמת החייל אפשר למצוא בית קפה-מסעדה איטלקי שמשאיר את כל המולת הרחוב בחוץ. עיצוב הרטרו המושקע של סקואלה החזיר אותי, מיד כשנכנסתי, למחוזות ילדותי. הספות ממש מזמינות להיבלע בתוכן ולחכות למלצרית החיננית שתספר אילו מטעמים איטלקיים אפשר להזמין.

בסקואלה התחילו מקפה איטלקי שמגיע ארוז וחתום מארץ המגף והחליטו ללכת על קו איטלקי של תפריט שלם. ניכר בערן זינוף – השף המלווה שבנה את התפריט, שנתן לו טאץ' באמת יוצא דופן במחוזותינו.

מבין הברוסקטות מומלצת מאוד זו של כבדי העוף ומבין הפוקאצ'ות מככבת בגדול פוקאצ'ה רצועות עוף. גם הסלטים הענקיים מצוינים. מומלץ זה עם הגבינה הכחולה שהוא בעצמו יכול להיות ארוחה שלמה.

אני חייבת להתוודות שכדיאטנית שמחתי למצוא בתפריט עוגות נפלאות עם הרבה מילוי ומעט בצק, ובמינוני טעם שנותנים בדיוק את הטאץ' הנכון של מתוק, בלי להיסחף בכמות הקלוריות.

והקפה? הוא משחק אותה איטלקי בנונשלנט. למי שאוהב ומבין בקפה מומלץ לנסות. בעיקר למי שהמילים ''נס קפה'' מעוררות בו צמרמורת ויש תחושה שקוראים לו נס קפה רק בגלל העובדה זה בכלל נס שזה קפה... קפה מצוין הוגש לי בסקואלה, עם מעט מתיקות שגרמה לי לוותר על תוספת רבע כפית הסוכר הרגילה שלי.
ולקינוח, מילה על המחירים. באמת לא זכור לי מתי פגשתי הפוך משובח טייק אווי ב – 8 שקלים. ב – 36 שקל תקבלו עסקית משביעה הכוללת סלט ירוק, ברוסקטה או פוקאצ'ה ושתיה , או מרק, סלט ענק ושתיה.
בקיצור, מומלץ מאוד לשבת ולמי שאין זמן, גם לקחת.

ברוסקטה כבד עוף ברוטב יין
מתכון לחמש מנות

חומרים:
5 פרוסות לחם בורדולז חתוך בעובי של 2 סנטימטר
קילו וחצי כבד עוף מנוקים
1 בצל אדום פרוס לרצועות
קילו פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
מעט שומשום קלוי על מחבת טפלון (ללא שמן)
רוטב יין ובלסמי (פירוט ההכנה בהמשך)

חומרים לרוטב יין ובלסמי:
בקבוק יין אדום לבישול
250 מ''ל חומץ בלסמי
150 גרם סוכר חום
1 צ'ילי שבור לחצאים
חצי כף מלח
כף שום טרי כתוש
כפית פלפל שחור
100 גרם חרדל חלק
חצי פחית רסק עגבניות
צרור קטן של פטרוזיליה
צרור קטן של נענע
1בצל חתוך לרבעים
1 מקל קינמון

הכנת הרוטב:
1. מבשלים הכל על אש נמוכה כ- 45 דקות או עד שהרוטב מצטמצם לחצי.
2. מסננים במסננת דקה ושומרים בקירור (אפשר לשמור במקרר עד שבועיים).

אופן ההכנה:
1. מכניסים פרוסת לחם מרוחה בנדיבות בשמן זית לתנור עד הלחם מזהיב.
2. מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן.
3. לכל מנה מכניסים כ- 5 חתיכות של כבד עוף ומקפיצים על אש גבוהה. מוסיפים חופן קטן של פטריות שמפניון, מעט מלח ופלפל וממשיכים להקפיץ. כשהכבדים מוכנים (אפשר לחצות אחד ולראות שצבעו הפנימי ורוד בהיר), מנמיכים את האש ומוסיפים בנדיבות רוטב יין אדום. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך .

סקואלה
הברזל 6 רמת החייל
טלפון 6494414 – 03


לחם בשר הרצליה אירועים חדש