בקנדה, מספר השף אורן רון, יש סירופ מייפל ייחודי לכל מחוז, ממש כמו עם היין אצל הצרפתים או האיטלקים, ויש אפילו גוף ממשלתי שקובע את מידת האיכות של הסירופ. טור לכל מי שחשב שמייפל הוא רק סוכר נמס עם מתכונים מפתיעים בסופו
אבנר מירב, בריסטה מדופלם שכבר חגג סילבסטר או שניים, יודע שחוקי מרפי לא פוסחים גם על הלילה הזה. מי יתנשק עם מי (ומי לא יתנשק), מי ייתקע בשירותים בדיוק בחצות ומה אסור לכם לשתות גם אם זה על חשבון הבית. הסילבסטר על פי מרפי
אפשר להדליק תנור כדי להתחמם, אפשר להתכסות בפוך עד הצוואר, אבל השפית אדר קפלן-מור שמאמינה בפתרון בעיות דרך הפה, מציעה לשכלל את רפרטואר המשקאות החמים. טור אישי קצר שבסופו שני מתכונים למשקאות חורפיים שאפשר להכין בקלות בבית
החורף הוא עונה של קפה, אבל משום מה השנה הוא הגיע רק לכוס קפה והמשיך הלאה. לא שזה משנה לי, הרי יש בכינרת מספיק מים בשביל להכין אספרסו לכו-ל-ם, ובכל זאת, יש משהו בחורף שגורם לקפה להיות יותר טוב.
המסעדה הקטנה שוכנת בבית מושבה ברחוב הביל''ויים, הרחוב הוותיק בגדרה. ניחוח של פעם בסגנון זיכרון יעקב תוקף את הבאים אליו. עצי פיקוס אדירים מצילים על הבית הקטן וגינונת זעירה מסבירה פנים לנכנסים.
אבנר מירב מקופישופ אונליין מסביר הפעם למה כדאי להעדיף קפה אורגני. רמז: לא רק בגלל הטעם
השף אורן רון חזר מטיול ארוך בארה''ב ובפיו שאלה אחת: למה לעזאזל באומה הגדולה והמתקדמת ביותר בעולם אי אפשר להשיג קפה נורמלי?
אבנר מירב, בריסטה מדופלם, מגלה איך אפשר להכין קפוצ'ינו מוקצף ומקצועי בתנאים ביתיים. הטור למי שרוצה לעשות רושם על האורחים (או להתפנק בעצמו).
ביום הראשון לפסטיבל נחלת בנימין שלחנו את אלון כהן כתבנו לטעום את מנות הפסטיבל המיוחדות של דיניץ. היה טעים, הוא דיווח, ואנחנו כנראה עוברים לתל-אביב.
קדירת הפטריות של המקום היא מנה המוגשת בתוך לחם, ומכילה פטריות, בצל ועגבניות שרי בשמנת. ידידי פתח את מכסה הקדירה (פרוסת לחם מוקרמת בגבינה) ושנינו דחפנו מזלגות רעבים לתוך הלחם המהביל.
אבנר מירב מגלה מאיפה נדבק לקפה נמס הכינוי ''נס'', מהו מקורו של השם מוקה ומה עומד מאחורי הטיפ שאנחנו משאירים למלצר.
SALON DE THE שמתקיים השבוע במתחם פודארט בתל אביב, הוא כולו מתוקים עם אוירה צרפתית: שאנסונים לצד יצירות מופת של השף אלון גולדמן ומארחו ענר דלל מפודארט.
השנה העברית החדשה נחגגת בארוחות ענק, כינוסים משפחתיים, מתנות, צומות ושאר מסורות. בין כל התפוחים בדבש, היין, הרימונים, הלולב והאתרוגים, מבקש אבנר מירב להזכיר גם את ספל הקפה ולראות בו חלק ממסורת החג.
אוצ'ה אומנות התה עם הסברים על תה ירוק, שחור, עם קפאין או בלעדיו, ועם תשובה לשאלה המטרידה: למה שותים הבריטים את התה עם חלב.
כל ישראלי שני ייצא מהארץ בחגים הקרובים וימצא את עצמו שותה קפה באיזשהו מקום בעולם. אבנר מירב מקופישופ אונליין, ממפה הפעם את משקאות הקפה שמוגשים ברחבי הגלובוס.
על מה אתם חושבים כשאומרים לכם את המילה קפה? בטח לא על מנגל. השף אורן רון עם דרכים חדשות ליהנות מהנוזל החום והריחני שאנו מכירים כל כך טוב, ועם מתכונים לתבשילים בקפה.
קפה לא רק שותים, מסתבר. אפשר לדשן אתו עציצים ולתעתע בעזרתו כלבי גישוש, ואלו רק הדוגמאות הצנועות. אבנר מירב מקופישופ אונליין מדווח הפעם על השימושים הבלתי קונבנציונליים בקפה.
ראשונה הגיעה מנת חציל ובשר. על חצי חציל קלוי נערמה בנדיבות תלולית בשר טחון עסיסי מתובלת בעדינות ובשכל. ניחוח של קינמון, חציל ובשר כבש התמזגו להפליא.
יש אנשים שמתקבעים על דרך הכנת הקפה שלהם, טוען אבנר מירב בצער. הוא עצמו יוצא בכל בוקר להרפתקה חדשה ומנסה להכין את הקפה בדרכים מקוריות. עם השנים צבר רשימה ארוכה של טיפים לשדרוג הקפה הביתי ואת מדורו הפעם הוא מקדיש להם.
את בתי הקפה של הקריות אני מכירה די טוב עוד מנעורי באזור, ונראה לי שגיל שש-עשרה הוא בדיוק הזמן המתאים להתחיל להעביר לאחותי חפיפה בתחום. בעוד שנה כבר בטח יהיה לה רשיון וחבר והיא תוכל ליישם את הנלמד.
לכבוד יום האהבה מצביע אבנר מירב מקופישופ אונליין, על התפקיד שתופס המשקה השחום במשחק המיני, ומסביר למה כשאנחנו שותים הרבה שוקו אנחנו מרגישים מאוהבים.
יש ימים שבסופם כל מה שרוצים זה להכניס את הראש מתחת לשמיכה, אומר ניר דודק. כסטודנט לפסיכולוגיה הוא אבחן שיש גם מקומות כאלה. מקומות שנותנים את ההרגשה שהגעתם הביתה והכל בסדר. זן נדיר הוא אחד מהם.
המון בחורות שקוראים להן אינגה פגש אבנר מירב בחופשת הקיץ שלו בשבדיה ובנורבגיה. הוא מצא שם גם את הפיורדים, עשרים שעות אור ביממה, והמון קפה, שאיך לומר זאת בעדינות, לא לגמרי מצדיק את המוניטין שיצאו לקפה הסקנדינבי.
כמו באגדות, הכל התחיל מעוגיות. עוגיות שוקולד-תפוז מושלגות ומופלאות שהפכו את ויולה גורן לאחת הקונדיטוריות המדוברות בגוש דן. עכשיו פותחים היא ובן זוגה, דני גורן, בית קפה שלישי של הרשת המצליחה.
מה נעשה אנחנו אניני הקפה בצאתנו ל''שטח''? האם נגזר עלינו לסחוב מקינטה לאורך קילומטרים ולזכות במבטי בוז מחברינו? לאבנר מירב יש כמה הצעות למטיילים שלא יכולים לוותר על האספרסו המשובח גם על הג'בלאות הנידחות ביותר.