לחם בשר הרצליה

מגדל מייפל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  בקנדה, מספר השף אורן רון, יש סירופ מייפל ייחודי לכל מחוז, ממש כמו עם היין אצל הצרפתים או האיטלקים, ויש אפילו גוף ממשלתי שקובע את מידת האיכות של הסירופ. טור לכל מי שחשב שמייפל הוא רק סוכר נמס עם מתכונים מפתיעים בסופו

הו קנדה, קנדה... הנופים האינסופיים, השלכת המדהימה בצבעיה, איזו ארץ. והמייפל, סירופ המייפל!
הקנדים פיתחו רגישות מופלאה לעץ שמתנוסס על דגלם והפכו את המייפל להרבה יותר מסתם סירופ ששמים על הפנקייק. בשביל קנדי, המייפל שלו חשוב לפחות כמו שהיין חשוב לאיטלקי או לצרפתי. לכל אזור בקנדה יש את סוג סירופ המייפל שלו ויש גוף ממשלתי שקובע את מידת החוזק והאיכות של הסירופ המופק מהעצים ומדרג אותו לפי מדד מדעי ממש.

מדד האיכות של סירופ המייפל מבוסס באופן גס על חלוקה לסירופ חזק וכהה, סירופ בינוני (הנפוץ ביותר) וסירופ קל שנותן רק הרגשה של מייפל אבל לא משתלט על המנה. בכל עיירה וכפר אפשר למצוא שלטים על חנויות שמוכרות את הנוזל החום והריחני הזה ובכל מקום עושים בו שימוש אחר. מנה פופולארית אחת היא דגי סלמון שמעושנים בעצי מייפל ומצופים בגלייז מייפל. מנה אחרת היא האם (נקניק חזיר מבושל) מצופה במייפל, ויש עוגיות ממולאות בקרם מייפל ושוקולדים עם מייפל בחוץ ומייפל בפנים, בקיצור, למי שאוהב מייפל יש בהחלט מה למצוא בקנדה.

וכמו לכל עם שמכבד את עצמו, גם לקנדים יש ספרי בישול ייחודיים להם. אחד מהם נקרא SIMPLY MAPLE והוא יוצא לאור על ידי איגוד יצרני המייפל של אונטריו. בחרתי להביא כמה מתכונים מהספר כדי שתוכלו לדעת מה עוד אפשר לעשות עם הנוזל המתוק והדביק הזה חוץ מאשר לטפטף אותו על הפנקייק.

מחית לפת ואפונה
החומרים הדרושים:
1 לפת גדולה
רבע כוס סירופ מייפל
שתי כפות חמאה
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
כוס אפונה ירוקה קפואה

אופן ההכנה:
1. מקלפים ומבשלים את הלפת עד לריכוך ומועכים לפירה.
2. מוסיפים מייפל, חמאה אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.
3. מוסיפים את האפונה ומערבבים (היא תתבשל בחום של הלפת). מגישים מיד.

רוטב ברביקיו ומייפל
(כמות של 4 כוסות - נשמרת חודש בקירור)

החומרים הדרושים:
3/4 כוס סירופ מייפל
1 כוס קטשופ איכותי
2 כפיות גרידת לימון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/4 כוס דחוסה סוכר חום
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות רוטב וורצ'סטשייר
1/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
4 שיני שום כתושות
1/2 כפית כוסברה טחונה (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים יחד במחבת רחבה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מקררים ללא כיסוי מחוץ למקרר.
2. לאחר שהרוטב בטמפ' החדר אפשר לכסות ולקרר במקרר. ברוטב אפשר להשתמש בזמן הצלייה על האש או אחרי הצלייה לטבילה. זוהי גם מרינדה מצוינת לכל סוגי הבשר.

עוגת מייפל בחושה
החומרים הדרושים:
כוס סירופ מייפל
6 ביצים
כוס קמח
כפית תמצית וניל (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה מידי.
3. מנפים את הקמח.
4. מקציפים את החלמונים עם המייפל עד לקבלת תערובת אחידה. בשלב זה אפשר להוסיף את הוניל.
5. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול על מנת לא לשבור את הקצף. מוסיפים לתערובת את הקמח בהדרגה, כף אחרי כף עד שהוא נבלע בתערובת.
6. מעבירים לתבנית קוגלהוף (עגולה עם חור במרכז) משומנת ומקומחת. אופים בתנור חם כשעה עד שקיסם יוצא ללא שאריות. מקררים מחוץ לתנור על רשת. מוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר מעל.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש