לחם בשר הרצליה

חדש: סניף שלישי של רשת בתי קפה ויולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   כמו באגדות, הכל התחיל מעוגיות. עוגיות שוקולד-תפוז מושלגות ומופלאות שהפכו את ויולה גורן לאחת הקונדיטוריות המדוברות בגוש דן. עכשיו פותחים היא ובן זוגה, דני גורן, בית קפה שלישי של הרשת המצליחה.

כמו באגדות, הכל התחיל מעוגיות. עוגיות שוקולד-תפוז מושלגות ומופלאות שהפכו את ויולה גורן לאחת הקונדיטוריות המדוברות בגוש דן. עוגיות פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, כאלו שממלאות את חלל הפה בשוקולדיות שלהן. מסוג המאפים שמרגע שאוכלים אותם לעד יפציעו כגעגוע מתוק וכחשק בלתי נשלט. ברור שלא עבר זמן רב וויולה גורן, יחד עם בן זוגה, דני גורן, פתחו את בית הקפה ''ויולה'' ברח' שנקין 33 בגבעתיים, שהיה להצלחה מסחררת.

קשה להאמין שזה היה רק לפני שבע שנים. היום מחזיקים בני הזוג שלושה בתי קפה ונחשבים למשפחה השלטת על עסקי הקפה של גבעתיים. אין מה לומר, היו להם שבע שנים טובות. יש להם את ויולה מיתולוגי, בית הקפה המקורי, ישנה ויולה הקטנה, מעין חנות בוטיק למאפים יחד עם אספרסו בר זעיר, וממש בימים אלה נפתח ויולה בורוכוב, במרכז המסחרי של רח' בורוכוב, הצנטרום של הצנטרום של בברלי הילס המקומי.

במסיבת עיתונאים שהתקיימה בחמישי האחרון לרגל הפתיחה הסביר דני גורן את הקונספט המנצח. ''ויולה, הוא אמר, מציגה אלטרנטיבה לרשתות בתי הקפה ששולטות כיום בענף. לא עוד אוסף של סניפים שמשכפלים את עצמם עם שירות עצמי, אלא רשת של בתי קפה שכונתיים, שלכל אחד מהם צביון משלו ותפריט העונה גם לצרכים של קהל הלקוחות הספיציפי של השכונה''. בהחלט נשמע משכנע, אבל בינינו, סוד ההצלחה הוא לא קונספטים עסקיים מתוחכמים אלא ידי הזהב של ויולה. ורק כדי שתבינו במה מדובר, מצורפים שני מתכונים שלה לניסיון בבית.

קלפוטי פטל (טארט פירות בנוסח כפרי צרפתי)
חומרים לבצק:
350 גרם קמח לבן
175 גרם חמאה
100 גרם סוכר
4 חלמונים
2 כפות שמנת מתוקה

חומרים למילוי:
סלסלה קטנה של פטל אדום או שחור
4 ביצים
3 כפות סוכר
3 כפות קמח לבן
1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל חומרי הבצק למערבל ומעבדים עד קבלת כדור.
2. עם האצבעות משטיחים בתבנית 26 ס''מ ואופים בחום של 175 מעלות עד שמזהיב.
3. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. מכניסים למערבל את כל חומרי המילוי פרט לפטל.
5. מניחים על הבצק האפוי שכבה אחידה של פטל ומעליה יוצקים את תערובת המילוי.
6. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.
7. מגישים בטמפרטורת החדר.

בריוש של ויולה
חומרים לכ-20 בריושים

חומרים:
חצי קילו קמח שטיבל
200 גרם קמח לבן
75 גרם סוכר
5 ביצים
25 גרם שמרים
125 מ''ל חלב
400 גרם חמאה ללא מלח
5 גרם מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים במיקסר עד שהבצק נפרד מהדפנות.
2. מכניסים את הבצק למקרר ל-12 שעות בכלי מכוסה ניילון נצמד.
3. מוציאים מהמקרר ויוצרים כ-20 כדורים.
4. מסדרים את הכדורים על תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לכ-20 דקות.


לחם בשר הרצליה אירועים חדש