מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

איך הם שותים את זה?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  כל ישראלי שני ייצא מהארץ בחגים הקרובים וימצא את עצמו שותה קפה באיזשהו מקום בעולם. אבנר מירב מקופישופ אונליין, ממפה הפעם את משקאות הקפה שמוגשים ברחבי הגלובוס.

קפה הוא משקה שכולם שותים. מראשי מדינות ועד לפועלי בניין, מלכים ועבדים, עשירים וקבצנים, צעירים ומבוגרים. הקפה לא בורר את לקוחותיו. קפה הוא המצרך הנסחר ביותר בעולם אחרי הנפט והמשקה השלישי הנצרך ביותר בעולם אחרי מים ותה (מה לעשות, מיליארד סינים משפיעים על הסטטיסטיקה). אבל איך צורכים אותו בעולם? תתפלאו לדעת שלא רק לנו, הישראלים יש משקה קפה מיוחד, הלא הוא קפה הבוץ, אלא רבות התרבויות בעולם שיש להן דרך ייחודית לצרוך קפה.

ידוע שברזיל היא הראשונה בעולם בגידול קפה. לכן ראוי שבמדינה שכזו, שתרבות גידול הקפה בה היא מהוותיקות בעולם, שיטת הכנת הקפה תהיה בעלת אופי מסורתי. ה''קואדור-דה-קפה'' (quador de café) הוא אחד מהפילטרים הותיקים ביותר בעולם ובאופן הגשתו הקלאסי הוא מורכב מגרב שבשוליה ישנו חוט ברזל. את הגרב ממלאים בקפה ויוצקים דרכה מים (כמו פילטר) לתוך ספל מעץ. אני מקווה בשבילם שמדובר בגרביים נקיות.

אם נעלה צפונה במפה, לארה''ב, נגלה את אחד העוולות הגדולים שנעשו אי פעם לקפה, אותו יצור מאיים שנקרא ''דריפ-קופי''. עקרון הפעולה הוא פשוט, שמים כמות ענקית של קפה בפילטר נייר, מזרימים דרכו כמות עוד יותר גדולה של מים רותחים ונותנים למים לטפטף לקנקן העומד על מתקן חימום. התוצאה היא קפה שרוף ומר, לכן לא פלא שהוא מוגש תמיד בליווי שמנת-חלב וכמויות של סוכר, בניסיון נואש לעמעם את הדליחות שלו.

ישנו קפה אחד בלבד שהכנתו צורמת יותר לאניני הטעם מאשר הקפה האמריקאי והמציאו אותו באנגליה - הקפה הנמס. קפה נמס הוא קפה שמופק מכמויות אדירות של קפה פילטר חזק שמיובש בשיטות שונות ואת המשקעים שמצטברים טוחנים לאבקה. המשקה שמתקבל מזכיר קפה בערך כמו שאבקת ''זיפ'' ז''ל הזכירה מיץ-תפוזים סחוט. מי יודע? ייתכן והסיבה שתרבות האלכוהול כל כך מפותחת בבריטניה, היא שפשוט אין להם קפה טוב להיגמל איתו.

בצרפת, בסיום כל ארוחה ישאל אתכם המלצר אם תרצו ''קפה קטן'', הכוונה היא לא לאספרסו כי אם לסוג חזק ולא טעים של פילטר המוגש בכוסות קטנות. באמסטרדם, עדיף שלא להזמין קפה בכלל, הרי שם ב''בתי-הקפה'' לא מדובר בדיוק בקפה (אבל השוקו החם האמסטרדמי מצוין!).. בשטוקהולם, השתדלו לא להזמין קפה ''גדול'' משום שהוא מוגש בקערת מרק, או שפשוט תזמינו אותו עם כף.

במזרח התיכון, ישנה תרבות שלמה של בישול קפה. חשוב לשים דגש על המילה ''בישול'' משום שזה לא הרגל שנפוץ במדינות מערביות כלל. מתי בפעם האחרונה ראיתם קבוצה של אמריקאים עושים קמפינג עם גזיה ומבשלים קפה? בתורכיה ובארץ קפה מבושל נקרא קפה ''תורכי'', אך אם תרצו לשתות קפה תורכי ביוון, תבקשו קפה ''יווני'' ותחסכו לעצמכם הרבה אי נעימות.

בארצנו, קיימת אחת השיטות העתיקות בעולם להכנת קפה, שבעיני, היא גם בין היפות – הקפה הבדואי.
ההליך של קליית הקפה על מחבת מעל מדורה, הכתישה הטקסית של הקפה לאבקה והבישול האיטי על גחלים, נותנים לקפה הזה נופך מאוד מיוחד, אפילו מעט מיסטי. אותם הרגלי ההכנה שנשארו כל כך מסורתיים לאורך שנים ארוכות, מוכיחים שבכל זאת ישנם הרגלי שתייה שלא נכחדו עם התקדמות הטכנולוגיה.