ב''ארץ זבת חלב'' שבמושב נחלים מקדישים את בקרי שישי למבוגרים בלבד, עם ארוחת בוקר הכי מפנקת שאפשר, בניחוח כפרי של פעם: בתים צנועים, ירוק של אחרי הגשם, חמור קשור בחבל ותרנגול מתרוצץ
''גם קפה'' נמצא בתוך פארק רעננה, על שפת האגם. העיצוב פשוט ונקי, אבל הנוף פסטורלי כאילו אנחנו בלב אזור האגמים של צפון איטליה. כשמימיו הכחולים של האגם, המזרקה והברבורים ניבטים מכל חלון, מי צריך עיצוב מתוחכם על הקירות?
ט''ו בשבט עושה לשפית אדר קפלן מור חשק להתרפק על ארוחת הבוקר הישראלית ולהפליא במתכוני ירקות
ארנון ותמר הוא מקום מזמין ואינטימי. קטן במידה הנכונה מבלי להיות צפוף או מחניק, מעוצב בעיצוב עדין בגוונים חומים ומואר בתאורה רכה ונעימה. ישבנו בחלקו העליון של בית הקפה והשקפנו מן הגלריה הקטנטנה למטה. העברנו שם שהות נעימה וטעימה, להוציא תקרית אחת הקשורה בלחמנייה שהוצנחה מטה בטעות על ידי כוחותינו
התיישבנו בחלל הפנימי, על ספה יפה וליד שולחן קפה נמוך שעליו פוזרו שלל עיתוני היום וצללנו מיד לעיסוק בריכולי השעה. בלי ששמנו לב ביקשנו סלט. ''זה כיף, זה כמו להיות בבית אבל כשמישהו אחר משרת אותך", אמרה יסמין
גם אצל שפרה צח בבית כולם היו חולים בשבוע שעבר בשפעת. כדי להתאושש, היא לקחה את השכנה לקפה ביאליק, הקפה השכונתי שלהן, ששכנע אותן שהחיים בכל זאת טובים
בפיקוליני יש אמנם תפריט סנדביצ'ים אבל למעשה יכול כל לקוח להרכיב לעצמו את כריך חלומותיו, משפע הפרודוקטים שבמקרר. בעקבות תשאול קצר של הברמן התברר לנו שהמקום באוריינטציה בריאותית, שהלחם מחיטה מלאה ושהירקות אורגניים! אלוהים בכל זאת אוהב אותנו
בשלב זה כבר הבנו שהמקום מצטיין בקינוחים אבל שום דבר לא הכין אותנו לטריקולד: שלוש שכבות שוקולד, מריר, חלב ולבן, ומעליהן מוס שוקולד. כל מילה שאכתוב בניסיון לתאר את הפלא לא תצליח להעביר את טעם גן העדן. לכן אומר בישירות, פשוט סעו לשם ותטעמו בעצמכם
''הדרך הטובה ביותר להימנע מפיתויים היא להתמסר אליהם'', אמר אוסקר ויילד. לכבוד פסטיבל חמשושליים, בדק יובל אופק את פיתויים הירושלמית והתמסר בגדול
אינגליש קייק נמצא במתחם המזון שבקניון הגדול בפתח תקווה, אך רחוק מלהיות עוד מזללה ונראה כמו אי קסום. מעוצב בגוונים רכים ומזמינים, עמוס במאפים קורצים ומפתים מכל עבר. את הארוחה התחלנו דווקא מהמתוק, כשטעמנו מגוון סופגניות במילויים שונים
ישבנו מכורבלות בשמיכות כמו שתי מטיילות שאבדו על איזה הר בטרק הודי, קצת נבוכות, קצת מצחקקות, אבל מרוצות מאוד מהרעיון המקורי שרק נשים יכולות להגות וגם להוציא לפועל, בעיקר אם אין גבר בסביבה שיסביר להן שהרעיון מטופש
הארוחה כולה הוגשה לנו ב''סרוויס'' כמו של פעם, בצלחות וספלים לבנים מחרסינה שעיטורי פרחים עדינים מקיפים אותם. אפשר היה להבין בקלות למה הלקוחות הקבועים מרגישים כאן בבית וממשיכים לפקוד את המסעדה שנים רבות כל כך
אין כמו עוגת שמרים הנאפית בתנור כדי למלא את הבית בריח של שבת חורפית. סמדר ולטר בטור על בצק שמרים ושלושה מתכונים של מאפי שמרים שלא תוכלו לעמוד בפניהם
איזה קפה שתו בבתי הקפה של תל אביב ב-1920? ואיזה עוגות העדיפו ביאליק, אלתרמן, דיזנגוף ושלונסקי? תערוכה חדשה שנפתחת השבוע במוזיאון ארץ ישראל סוקרת 60 שנות בתי קפה בתל אביב. החל מה-5 בנובמבר 2006
הגשם עושה להנס ברטלה חשק ל- Beignet, פירות מטוגנים בבלילה המוגשים בתוך כוס מרטיני מלאה ברוטב וניל. הגיג ומתכון בצדו
בויה הוא מקום מושלם בשביל לבלות בו בוקר גנוב. כמה מנות טאפאס עם פוקצ'ה וים שגועש עד כך כך שאפילו את הטלפון הנייד לא שומעים. חופש אמיתי
תה בראגו הבשר?! ממש כך, וגם בתוך ממרח הגבינות החריפות. השפית אדר קפלן-מור מפריכה כמה מיתוסים על תה, מגלה שגם בכל מה שקשור לתה גברים ונשים מתחלקים בהעדפותיהם ומצרפת מתכונים מפתיעים
לקראת הקינוח החלטנו להעביר הילוך ושיחקנו משחק. כל אחד מאיתנו מתוודה על חטאיו בשנה החולפת ולא מסתיר שום עוון או חטא והשני דן אותו לזכות או לחובה בעניין הקינוח. במתוקה המשחק הזה מרגש כמו רולטה רוסית
בשבילי זו היתה כבר שעת צהריים מאוחרת והייתי רעבה לאוכל אמיתי. ביקשתי אנטיפסטי ואחריו פיצה עם בצל וחצילים. כשהפרנצ' טוסט המטוגן של יסמין הגיע שתינו טעמנו ונמסנו
שלחנו את שפרה צח לביקור בבלינצ'ס של שושנה ברמת גן בלי לדעת שמבחינתה מדובר באתר מיתולוגי. היא חזרה עמוסת זיכרונות ועם מסקנה קולינרית נחרצת: ''הבלינצ'ס טעים-טעים, ממש כמו פעם''
סמדר ולטר כתבתנו ואופה מדופלמת בזכות עצמה, קפצה לביקור אצל ''אייל מאפים טובים'' והתמוגגה. את ''הוראות ההגעה'' היא מסבירה כך: ''סעו לקניותר של נס ציונה ומשם, פשוט לכו בעקבות הריח''.
כינרת הראל ביקרה במפעל השוקולד שוקונוי בנתניה, המעסיק צעירים מוגבלים, וחזרה נלהבת ועם המלצה חמה לקראת החגים: קנו את השוקולד המשובח של שוקונוי באריזה אישית מקורית
עיינה גל, סטודנטית בחופשה, קצת מתביישת להתוודות לגבי סדר היום שלה, שמתחיל בצהריים בארוחת מזטים במזה ועיקרו התלבטות בין ארוחת מזה טחינה לארוחת מזה ים תיכונית
המלצר קלט את הראש שלנו מיד והביא שתי כוסיות של משקאות הבית, לימונצ'לו ותותי-צ'לו, שפתחו לנו את הנשמה ואת התיאבון. לחמניות שום זעירות ופריכות, שבעל המקום מכין בעצמו, התנשנשו בכיף יחד עם סלט המוגדר כ''סלט בריאות''
אין כמו אוכל פשוט ומהיר, ויסלחו לי כל השפים והבשלנים שמוכנים להשקיע במנה אחת שעות על גבי שעות. אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות, אבל אחד התענוגות הגדולים שלי הוא דווקא לשמוע את הסועדים נהנים ממשהו שלקח לי מקסימום חצי שעה להכין