מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כוס התה שלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תה בראגו הבשר?! ממש כך, וגם בתוך ממרח הגבינות החריפות. השפית אדר קפלן-מור מפריכה כמה מיתוסים על תה, מגלה שגם בכל מה שקשור לתה גברים ונשים מתחלקים בהעדפותיהם ומצרפת מתכונים מפתיעים

שמעתם פעם על תה לגברים, תה לנשים ותה אדום? מאחורי התה והקפה ישנם עולמות טקסיים שלמים שרובנו לא מכירים, המתאפיינים בזנים שונים, דרכי חליטה ודרכי קלייה. המוצרים נושאים עימם מסורת ארוכת שנים ורב-תרבותיות.

את ''קליסטו תה וקפה'' פגשתי במסגרת פרויקט פיתוח דרכים וטעמים חדשים למשקאות ולמזון. אז גיליתי, שתה ירוק למשל, הוא לא רק תה ירוק, משעמם ו''בריאותי'', אלא מגוון של סוגי חליטות שמדגישים טעמים וארומות, בין אם הם מוצרים מתוקים מתחום הקונדיטוריה ובין אם ברוטב לדג.

החליטות מתחלקות לחמש קטגוריות:
1. תה ירוק, העשוי משיח הקמיליה הגדל באסיה ובמזרח הרחוק.
2. תה שחור, העשוי משיח הקמיליה הגדל גם הוא באסיה ובמזרח הרחוק.
3. תה מאטה, העשוי מעץ המאטה הגדל בדרום אמריקה.
4. תה לפאצ'ו, העשוי מגזע עץ הלפאצו' הגדל בדרום אמריקה.
5. רויבוס, ''התה האדום'', עשוי משיח מרפא ירוק בעל עלי מחט הגדל בדרום אפריקה. טעמו מתוק מיסודו.

הטעמים ה''נשיים'' של התה מבוססים בדרך כלל על פרחים ופירות. הטעמים ה''גבריים'', משורשים וקליפות עצים. מעניין לצפות באנשים טועמים סוגים שונים של תה ולגלות את ההעדפותיהם בלי לספר להם מראש מה הוא מה.

חליטות מיועדות לא רק לשתייה רגילה. ניתן ליצור מטעמיהן משקאות שונים, כמו קוקטיילים, וגם רטבים ועוד. המסקנה שלי היא ששום דבר אינו ברור עד שלא מנסים גם אם במזג אוויר הפכפך כמו שלנו ובמיוחד בחורף הסוער, אין כמו לשבת וללגום כוס תה טובה בלי יומרות (אבל עם הרבה ערכים מוספים).

כמו תמיד, אני מצרפת כאן מספר מתכונים היכולים להוכיח שתה הוא לא רק לשתייה אלא באמת דרך חיים.

ראגו עם חליטת תה אחר הצהריים
החומרים הדרושים:
שמן זית
5 שיני שום פרוסות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
10 זיתים קצוצים מסוג ''קלמטה''
1 כפית עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית ופלחי שום
400 גרם בשר טחון
3 עגבניות קלופות לפרוסות דקות (או חתוכות לקוביות גדולות)
מעט פלפל אנגלי טחון
1 כפית חליטת ''תה אחר הצהריים''
¼ כוס יין אדום יבש
מעט טימין טרי קצוץ
¼ כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
½ צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מאדים את השום, הבצל והגזר בשמן זית, מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המיובשות בשום, ממשיכים לאדות עוד כ- 2 דקות.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית כ- 5 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים בפלפל אנגלי ומבשלים כ- 10 דקות.
4. מוסיפים את כפית החליטה וממשיכים לבשל עד לאידוי הנוזלים.
5. מוסיפים את היין האדום להורדת משקעים, מעלים לאש גבוהה ומבשלים עד לאידוי היין.
6. מוסיפים את הטימין, הסוכר, הפלפל השחור ומבשלים על אש נמוכה עוד כ- 5 דקות.
7. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
* לגיוון ניתן להוסיף פטריות שונות.

ממרח גבינות ביין ועלי חליטה
החומרים הדרושים:
כ- 200 גרם תערובת של גבינות קשות (קשקבל, פרמזן, מנצ'גו, פקורינו, תום צ'דר ועוד), גבינות בשלות (מסוג ברי, סנט מור, פרמייר ועוד), ומעט מסוג ברינזה עדינה/קש ואורדה
3 כפות יין שרדונה לבן יבש
¼ כפית פלפל לבן גרוס
½ כפית חליטת ''מדאם בטרפליי''
½ כפית חליטת ''שחרזאדה''

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הגבינות ומרסקים אותן למחית לא חלקה ומוסיפים את הפלפל.
2. מוסיפים את עלי החליטה ליין, משרים מספר דקות ומוסיפים לממרח הגבינות.
* ניתן לשמור במקרר.
* הצעת הגשה: חותכים לחם שחור מלא לפרוסות, מזליפים מעט שמן זית איכותי ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל- 5 דקות. מוציאים את הפרוסות, מורחים בממרח ומעלים את חום התנור ל- 220 מעלות. קולים עוד כ-5 דקות עד שהגבינות משחימות מעט.