הונגריה צמחונית, ביתית ומפנקת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הארוחה כולה הוגשה לנו ב''סרוויס'' כמו של פעם, בצלחות וספלים לבנים מחרסינה שעיטורי פרחים עדינים מקיפים אותם. אפשר היה להבין בקלות למה הלקוחות הקבועים מרגישים כאן בבית וממשיכים לפקוד את המסעדה שנים רבות כל כך

מרק דובדבנים קר למנה ראשונה? כבר מההתחלה הארוחה הזאת התגלתה כמעניינת. ישבנו באולם המרווח של ''אצל יהודית'', המסעדה והקונדיטוריה ההונגרית שבגן העיר, ולגמנו מרק ורוד ומתקתק, שבמרכזו פרח קצפת ובתחתיתו משקע של דובדבנים אדומים ומתוקים. דווקא בשל היות המנה הראשונה הזאת חריגה כל כך, חשבתי, הנה לה חווית אכילה שונה. ואם ההונגרים אוהבים לפתוח דווקא בדברי מתיקה, מי אני שאומר אחרת? וכך סיימנו את המרק ועברנו למנות העיקריות.

בן זוגי נהנה מדג סול ברוטב ואני אכלתי ראשי פטריות שמפיניון ממולאות בגבינת עיזים, ברוטב שמיר ובתוספת אורז וירקות טריים. שילוב הטעמים והמרקמים של הגבינה והפטריות היה מרענן בפה, קל והתאים למצב הרוח שלי. לא הצטערתי כלל על הארוחה הצמחונית, שהרי מסעדת ''יהודית בגן העיר'' היא כשרה למהדרין. להיפך, היינו מלאים לגמרי בסיום המנות העיקריות, והמתנו דקות ארוכות לפני שיכולנו לאכול מהקינוח אותו בחרתי מהויטרינה העמוסה בכל טוב.

כיוון שליהודית יש בנוסף למסעדה גם קונדיטוריה פעילה (העוגות מיוצרות במפעל החדש שלה בראשון לציון, הכשר למהדרין חתם סופר בני ברק), היה שם הכל, מעוגות ועוגיות סטנדרטיות ועד אלה המאפיינות תפריטים הונגריים. ביקשתי לטעום את הבונבון המפתה בטעם שוקולד-תפוז, שהיה עשיר ולא כבד מדי כקינוח לארוחה טובה.

הארוחה כולה הוגשה לנו ב''סרוויס'' כמו של פעם, בצלחות וספלים לבנים מחרסינה שעיטורי פרחים עדינים מקיפים אותם. אפשר היה להבין בקלות למה הלקוחות הקבועים מרגישים כאן בבית וממשיכים לפקוד את המסעדה שנים רבות כל כך. הם לבטח מכירים אישית גם את יהודית עצמה, שזכתה לתואר קונסול הכבוד של הונגריה בתל-אביב.

בחוץ כבר החל להחשיך ואנחנו קמנו כדי ללכת הביתה, אבל אצל יהודית, התברר לנו רק התחיל הערב. בזה אחר זה התחילו הקבועים להגיע, התיישבו והזמינו את ארוחת הערב ההונגרית שלהם.


קונדיטוריה יהודית בגן העיר
אבן גבירול 71, גן העיר, תל אביב
טלפון: 03-5279214