סתיו של וניל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הגשם עושה להנס ברטלה חשק ל- Beignet, פירות מטוגנים בבלילה המוגשים בתוך כוס מרטיני מלאה ברוטב וניל. הגיג ומתכון בצדו

כשהעלים נופלים מהעצים, הכוחות מתגברים והגשם מטפטף מדי פעם, סימן שכבר סתיו. כל מה שקורה במזג האוויר משפיע לא רק על הלבוש ועל מצב הרוח שלנו אלא גם על מה שאנחנו אוכלים, באופן כללי וכמובן, גם בכל מה שקשור לעוגות ולמנות אחרונות.

בכל שנה בתקופה הזאת, אנחנו חוזרים ופוגשים סוגים שונים של מאכלים מטוגנים בשמן עמוק, כמו למשל סופגניות. אבל הפעם לא בהם מדובר. הטור הזה מתייחס ל- Beignet פירות, כלומר לפירות מטוגנים בבלילה המוגשים ברוטב וניל. מנה אחרונה שלא מצריכה הכנות או קניות מיוחדות, ובכל זאת מכילה הרבה אפשרויות גיוון.

להלן מתכון ל-10 סועדים:
הפירות הדרושים (כולם קלופים, מגולענים וחתוכים לקובים בגודל של 2X2 ס''מ):
2 בננות
2 מנגו
2 תפוחי עץ
2 אגסים
חצי אננס או חצי קופסת אננס

חומרים לבלילה:
100 גרם קמח רגיל
100 גרם קמח תפוחי אדמה
10 גרם אבקת אפייה
ביצה
מעט מלח
200 מ''ל מים

חומרים לרוטב הוניל:
500 מ''ל חלב
100 גרם סוכר
4 חלמונים
חצי מקל וניל או רבע כפית תמצית וניל
10 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:
1. יוצרים מרינדה מ- 500 מ''ל מים, 200 גרם סוכר, מעט וניל ו-50 מ''ל רום או קקאו. מרתיחים את כל המרכיבים ומצננים.
2. משרים את כל הפירות במרינדה ומכסים בניילון נצמד. משאירים במרינדה מינימום חצי שעה ומקסימום 6 שעות.
3. מערבבים את כל חומרי הבלילה יחד ושומרים בקירור.
4. מסננים את הפירות מהמרינדה וטובלים בבלילה.
מטגנים את הפירות בשמן בטמפרטורה של 180 מעלות עד לקבל גוון זהוב. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על מסננת. מעבירים למגבת או נייר לייבוש.
5. מכינים את רוטב הוניל: מערבבים את הקורנפלור עם מעט חלב קר ומוסיפים חלמון. מרתיחים את יתרת החלב יחד עם הוניל והסוכר. מוסיפים את החלב הרותח תוך כדי ערבוב לבלילת החלמון. מערבבים היטב ומחזירים לכיריים. מרתיחים עד לקבל בועות תוך כדי ערבוב מתמיד. מכבים את האש ומצננים.
6. יוצקים את רוטב הוניל לתוך כוסות מרטיני רחבות או צלחות עמוקות ומסדרים את הפירות המטוגנים על הרוטב. למעלה מפזרים אבקת סוכר לקישוט. ניתן לקשט גם ברוטב שוקולד.

גאיה ברטלה
גליס 9, פינת הרב פינטו, בנין סגולה 2000, א.ת. סגולה, פתח תקווה
טלפון: 03-9344000