לחם בשר הרצליה

שבת בבוקר, יום יפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ט''ו בשבט עושה לשפית אדר קפלן מור חשק להתרפק על ארוחת הבוקר הישראלית ולהפליא במתכוני ירקות

לא ברור מתי נוסד טקס ארוחות הבוקר של שבת אבל לכל מי שגר כאן ברור שהוא קיים והוא חלק מאיתנו ממש כמו זריחת השמש המתאחרת מדי שבת (מה, לא?).

ארוחות הבוקר של שבת מתנהלות בעצלתיים, לרוב בפיג'מה, בחיק המשפחה ובמטבח החמים, והם אחד החלקים המתוקים והמנחמים של השבוע.

ארוחת הבוקר של שבת לא דורשת הכנות רציניות. לכל משפחה יש את האוכל שלה, מנות קלילות ולרוב חוזרות על עצמן כסוג של מסורת. לכן הסתפקתי הפעם במספר תוספות, קלאסיות למדי, שיכולות ללוות את הבורקסים, הג'חנון, הלחם המטוגן או כל מאכל משפחתי אחרי שאתם נוהגים לאכול בשבת בבוקר. כל המתכונים הם מהסוג שלא דורש עבודה של שעות במטבח ושניתן להכין תוך כדי הקפה של הבוקר או אפילו מראש.

סלט ביצים
החומרים הדרושים:
6 ביצים קשות מעוכות במזלג (יכולות להיות חמות או קרות)
2 כפות מיונז (או יותר), ניתן להמיר במיונז קל
כף חרדל דיז'ון או חרדל חלק (החרדל מוסיף עקיצת מתיקות שונה)
2 צרורות בצל ירוק קצוץ (כל הבצל), או שתי חבילות עירית
מלח, פלפל שחור, ואם רוצים להתפרע, אפשר להוסיף מעט פלפל צ'ילי או שאטה גרוסים
אופן ההכנה:
1. מועכים הכל במזלג או במעבד מזון ושומרים בקירור.
ניתן להכין את הסלט מראש אבל הוא הכי טעים כשהוא עדיין חמים.

בקדונסיה - טחינה ירוקה
החומרים הדרושים:
3 שיני שום (לאוהבים טחינה חריפה, ניתן להוסיף עוד שום)
מלח
3/4 כוס טחינה גולמית
צרור פטרוזיליה
מיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מועכים בקערית את השום עם מעט מלח, מוסיפים מיץ לימון, מוסיפים טחינה ובוחשים היטב.
2. מוסיפים בהדרגה מים ומיץ לימון בכמות מספקת ליצירת עיסה סמיכה והומוגנית.
3. מתבלים במלח ופטרוזיליה. אפשר לעבד במעבד מזון. ניתן להכין מראש ולשמור בקירור.

באבא גנוש - חצילים בטחינה
החומרים הדרושים:
3 חצילים גדולים
4 שיני שום
¾ כוס טחינה גולמית
3 לימונים
מעט פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים מעל פחמים בגריל, תנור או אש גלויה. קולפים אותם, שוטפים ומסננים את המיץ המריר ומועכים.
2. בקערה נפרדת מועכים את השום עם מעט מלח ומוסיפים את החצילים.
3. מוסיפים את הטחינה ומיץ הלימון, מערבבים היטב ומקשטים בפטרוזיליה (אני מגישה לעיתים מעוטר גם בצנוברים).
ניתן להכין את הסלט מראש ולשמור בקירור, אבל הסלט טעים יותר חם.

סלט עגבניות פיקנטי
החומרים הדרושים:
3 עגבניות
1 פלפל חריף ירוק
3 שיני שום
1 בצל לבן או סגול פרוס דק או קצוץ
מעט נענע קצוצה
מלח, פלפל, שמן זית, לימון
אופן ההכנה:
1. חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים את הבצל חתוך דק, שום, פלפל חריף ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל לבן.
ניתן להכין כמה שעות מראש ולשמור בקירור.

סלט ישראלי קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
2 מלפפונים לא קלופים קצוצים
חצי בצל סגול קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
נענע קצוצה
מלח, פלפל לבן או שחור דק
סומאק
שמן זית כתית
מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ואוכלים מהר לפני שייגמר ליד לחם שחור טוב.


לחם בשר הרצליה אירועים חדש