"בברולו, שהיא ספק מסעדה ספק בר, אפשר לסמוך שרוטב היין המצומצם שמלווה את הסטייק יגיע מבקבוק שהיית נהנה גם לשתות ממנו..." אדם בר גם אוכל וגם שותה בערב בברולו שבפתח תקווה. וזה לפני שהוא פשוט נשען לו לאחור
"למנה עיקרית היא קיבלה פילה לברק טרי במעטפת עלי גפן ברוטב חמאה, יין לבן ולימון. התיבול היה טעים ועוקצני אך השכיל להישאר ברקע על מנת שלא להאפיל על הכוכב האמתי..." מוריס פייבוש מתפייט על פונדק עין כרם
פסטיבל חמשושלים, שנפתח היום, יימשך לאורך חודש דצמבר, ויביא לעיר הבירה אירועים רבים. אנחנו ממשיכים עם ההמלצות לפסטיבל, והפעם – סיורים בעיר בכלל ובשכונת מוסררה בפרט, ביקור במוזיאון יהדות איטליה ו-4 מסעדות מעולות
"מנת הקלאמרי התגלתה כמנה של טבעות וראשים, עם צימוקי עגבניות וזיתים, שום וצנוברים בשמן זית, על מצע ריזוטו שחור..." אדם ומיה בר הולכים לקלואליס שברמת גן, וזוהי החגיגה וגם עילתה. כאן התגלה השף ויקטור גלוגר כמכשף
יש לה עיר עילית וגם תחתית, יש לה נמל ויש לה חוף, ויש לה המון מסעדות שמציעות אוכל מצוין. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בחיפה, לפעם הבאה שתגיעו לטיול באזור. מהחומוס ועד לקפה, מהסינטה ועד לאספרסו. חיפה, חיפה
"קרפצ'יו השחיתות, כשמו כן הוא, הוכן מנתח פילה עגל שנמשח בעדינות במחית כמהין ועוטר בחומץ בלסמי מעודן ובשבבי פרמזן..." אורלי פרש-אזולאי חוזרת אל חלום הנעורים – מסעדת וואלה הוותיקה שבחיפה. יש מרק בצל כמו פעם
ב-1 בדצמבר ייפתחו אירועי חמשושלים בעיר הבירה, שיכללו אירועי תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינה בעיר. אנחנו מתחילים עם שתי המלצות לאטרקציות חמות ועם ארבע מסעדות מיוחדות, שיציעו במסגרת הפסטיבל תפריט ירושלמי חם
"היא בושלה במשך חמש שעות, ונתח נדיב ונימוח הונח על צלחת לצד ירקות שורש פריכים – גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ואפונה ירוקה. זהו אוכל חורפי מנחם באמת..." יונתן שטרנברג חוזר לתפריט של מסעדת החצר בירושלים
מעבר למיקום הנהדר של שוק הכרמל, שהוא המרכז הצבעוני של תל אביב, הרי שהקרבה אליו גם מאפשרת למסעדנים ולשפים להכין תפריט יומי מהרכיבים הטריים ביותר שניתן למצוא בדוכנים. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בשוק הכרמל
"אלא שמכאן לוקח השף את העניין קדימה, לכיוון של מטבח יצירתי, עם טוויסט אסייתי, שהבראסרי האמריקאי הממוצע יכול רק לחלום עליו..." אדם בר לוקח את התאים הדואבים לארוחת ערב במסעדת הדסון שברמת החי"ל תל אביב
לכבוד החורף שמכבד אותנו בנוכחותו, יוצא יונתן שטרנברג לפסטיבל הפטריות שעורכת מסעדת לבן בסינמטק שבירושלים עד סוף חודש נובמבר: מנות פטריות מצוינות מעטרות את התפריט של המסעדה, וארומה מקשטת את חלל המסעדה
"מנה שבשבילה אני חוזרת שוב ושוב לל'אנטרקוט – האנטרקוט כמובן. נתח נכבד של כ-300 גרם, עשוי מדיום לבקשתי, מעטהו החיצוני מעוטר רשת פסי צלייה שחומים מעוררי תיאבון ופנימו אדום ונוטף מיצים..." שפרה צח, ל'אנטרקוט תל אביב
העיר העתיקה של ירושלים מתקשטת. היום (חמישי) ובשאר ימי חמישי בחודש נובמבר, תמצאו אבירים על מגדל דוד, נביאי זעם בסמטאות, שוטים שיכורים ברחובות ורוכלים בשווקים. ואם באתם - יש מסעדות שמציעות לכם ארוחות אבירים נהדרות
"חדר האוכל 2011 של השף עומר מילר, אקס-פודארט: שולחנות עץ פשוטים עם כיסוי נייר, כלי סכו"ם מרכזי על השולחן והגשה נטולת גינונים, בשיטת "מה שמוכן יוצא לשולחן". אבל איזה הבדל..." שפרה צח לא מתגעגעת ל"חדרוכל"
נובמבר בירושלים: פסטיבל אבירי הלילה שייערך בעיר העתיקה יכלול מוסיקה, אש ופעלולים, קרבות אבירים, ריקודים, הרכבים מוסיקליים ומשתי אבירים וימלאו את הסמטאות הקטנות. במסעדות, כמובן, יוצעו ארוחות אבירים רומנטיות
"חזה אווז בקרמל הדרים מתקתק-מריר על פרוסות עבות של תפוחי אדמה צלויים שספגו גם הם מהרוטב, עם שיני שום אפויות נימוחות ועלי מנגולד מאודים קלות..." שפרה צח אוכלת טוב בערב שבת בליליות ביסטרו שברעננה, ומחייכת בשבת
באופן לא מפתיע, המסעדות היפות בתל אביב שוכנות בשכונות היפות בעיר. כך תמצאו את קורדליה בין סמטאות יפו העתיקה ואת דלאל בלב נווה צדק. אולם מכיוון שהיופי בעיני המתבונן הוא, תמיד יהיה מי שיעדיף את מראה דוכן הפלאפל
מרבין בשמחה, ודווקא בסוכות. החופש גדול, הנוף ירוק, מזג האוויר משתפר (או לפחות כך מספרים) – אין הזדמנות טובה יותר לצאת לטיול פלוס מסעדה. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בצפון הארץ, אולי תצאו מהמרפסת?
פסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה נפתח היום ומביא אתו בשורה של פלורליזם ושלום עם סרטים רבים שעוסקים בנושא. נראה שהעיר שבה חיים בדו קיום בני שלוש דתות היא הבימה ההולמת לאירועים מסוג זה. וכמובן, יש ארוחות במסעדות
"הדג המופלא הזה, ששנים של הקפאה ורוטב טריאקי הצליחו להמאיס אותו על רובנו, בילה הפעם רק דקות ספורות בתנור לוהט והושם אחר כבוד על מצע אורז שחור שהומטר עליו קצת סירופ סלק..." מוריס פייבוש, מסעדת בריבה בנמל תל אביב
גם השנה מארחת חיפה בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים. בתכנית: סרטים ישראליים ומהעולם שיוקרנו באולמות קולנוע ובמוקדים שונים בעיר, 300,000 צופים, אירועי מוסיקה תחת כיפת השמיים וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
"על מגש פלאפלייה הוצבו שני חצאי פיתות ובתוכן קציצות דג קוד עסיסיות שהוכנו עם עשבי תיבול וחצילים, לוו בסלט ישראלי ומעליהן לבנה וקמצוץ לימון שהוסיפו חמיצות מעודנת..." שעת בין ערביים, ויעל ברקוביץ' בבראסרי עין כרם
"כמו תמיד הוא נהנה מהנתח העסיסי שבלה רלה ג'פה יודעים לעשות בדיוק לטעמו. מנגד, מניפת המולארד בדבש שמוגשת לי מספקת את הרצון שלי בטעמים חדשים..." שפרה צח ובן זוגה חוזרים אל הטעמים של לה רלה ג'פה שביפו שוב ושוב
"לפני שהתפתיתי להזמין המבורגר או סטייק, החלטנו בכל זאת לגוון והזמנו את מנת דג היום שהוגשה עם פירה תפוחי אדמה ורוטב גורגונזולה..." יונתן שטרנברג מגיע למסעדת אדום בירושלים – מוסד ותיק בסצינה הקולינרית בעיר
"מגדיר את עצמו כסביצ'ריה-לטינו-בר. השף ניר דגן יצר תפריט ששואב את השראתו מהמטבח הלטיני החדש, המבוסס, מצדו, על המטבח הדרום-אמריקאי לסוגיו יחד עם השפעות אוריינטליות..." שפרה צח בקאסה נובה, במבנה עתיק בנמל יפו