Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת החצר בירושלים
לחם בשר הרצליה

החצר בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"היא בושלה במשך חמש שעות, ונתח נדיב ונימוח הונח על צלחת לצד ירקות שורש פריכים – גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ואפונה ירוקה. זהו אוכל חורפי מנחם באמת..." יונתן שטרנברג חוזר לתפריט של מסעדת החצר בירושלים

לאחרונה מסתמנים ערבי שני כערבי הדייטים שלנו. מדי שבוע אנחנו מוצאים בר או מסעדה שלא היינו בהם הרבה זמן, או, במקרה הטוב יותר, כאלו שלא היינו בהם מעולם, ושמים פעמינו אליהם.

הפעם חזרנו למסעדת החצר, אחת האהובות עלינו בירושלים. היא ממוקמת במתחם תחנת הרכבת הישנה בעיר ומציעה תפריט מלא הכולל מגוון מנות ראשונות, דגים, פסטות, בשרים על הגריל, תבשילי קדירה עשירים ואפילו קינוחי פרווה מצוינים. חשוב לציין את תפריט היין של המסעדה, שמציע מבחר ישראלי מצוין במחירים הוגנים.

השף מוטי אוחנה, בוגר הקורדון בלו באוסטרליה שצבר ניסיון רב בעבודה במגוון מסעדות בעולם, החליט לשוב למולדת ולהדגים את כישוריו גם כאן. גישתו של אוחנה לבישול היא מאד פשוטה: הוא משתמש ברכיבים טריים ומדגיש במנות שלו את טעמי הים התיכון המקומיים תוך שילוב טכניקות בישול קלאסיות.

הסועדים במסעדת החצר יכולים להזמין א-לה-קארט, אבל אם אתם חלק משולחן של ארבעה או יותר מזה, מומלץ בחום לנסות את תפריט הטעימות, שבו הסועדים פשוט מפקידים עצמם בידי השף, שבהדרגה שולח מגוון מנות לשולחן. הארוחה שלנו התחילה עם מגוון מאזטים טריים וצבעוניים בליווי לחם פרנה תוצרת בית. חלקם מסורתיים ודומים למטבוחה המרוקאית ולסלט גזר מבושל בכמון, ואחרים, כמו העשבים הירוקים הקצוצים המוגשים עם אגוזי מלך וחמוציות, הם עכשוויים יותר. אחריהם מגיע דואט של סשימי – טונה אדומה עם פלחי הדרים, בצל ירוק, קסמי צ'ילי אדום וג'ינג'ר טרי. המרכיבים כולם טריים מאד והטריו טונה-ג'ינג'ר-הדר משתלב נהדר, כשהג'ינג'ר מרים אותו למעלה. מנת הסשימי השנייה כוללת פרוסות דקות של דג דניס המונחות על קוביות חצילים מאודות, זיתי טאסוס ושוב פרוסות דקות כנייר של צ'ילי אדום. שתי מנות הדגים הנאים היו טעימות מאד, אבל הבאה באמת לקחה את יצורי הים רמה אחת מעלה, עם הצגה נהדרת של מטבח ים תיכוני: חציל ובמיה מוקפצים, פיסות צרובות היטב של דג לברק, זעתר טרי וזיתים שחורים על פירה עגבניות צלויות מושלם – מנה מומלצת בחום.

החצר מציעה גם מגוון רחב של מנות המבוססות על איברים פנימיים. ברור לי שלא כולם חובבים את הז'אנר הזה, אבל אם אתם מוכנים להתנסות, לא תתאכזבו. הריזוטו שקדי עגל טעים מאד, ונשמר בו יחס טוב בין אורז לבשר. אבל מנת חוט השדרה, שנלקחה מאותה החיה, היא המנצחת בסיבוב זה, בהיותה אחת הגרסאות הטובות ביותר שטעמתי מזה זמן מה. היא הייתה פריכה בחוץ ולחה ורכה בפנים, הדבר הקרוב ביותר בטעם ובמרקם לקלמארי בטיגון עמוק, וכמובן – הכול כשר.

הארוחה צברה תאוצה, והגיע הזמן לעבור למנות הבשר העבות יותר. הקדירות בבישול איטי של השף אוחנה הן פינוק אמתי. בביקור האחרון שלי נהניתי מתבשיל זנב שור עם גרגרי חומוס והרבה שום והפעם ביקשתי את קדירת לחי העגל. היא בושלה במשך חמש שעות, ונתח נדיב ונימוח הונח על צלחת לצד ירקות שורש פריכים – גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ואפונה ירוקה. זהו אוכל חורפי מנחם באמת. מנת הבשר השנייה שלנו כללה מדליונים קטנים של פילה בקר עדין עם פטריות פורצ'יני בציר עגל.

נשענו אחורה ונשארנו כך עד שהגיע זמן הקינוח. לאחרונה הצטרפה לצוות החצר קונדיטורית חדשה, ואת כל הקינוחים מכינים במקום. מגש הפרלינים נדיב מאד ויכול היה להספיק בקלות לשלושה עד ארבעה סועדים. באופן מפתיע מדובר בקינוחי פרווה של שוקולד, מרציפן ביתי, מרמלדת תותים ועוד. ועכשיו הרגילים: אספרסו כפול בשבילי וכוס תה נענע בשבילה, והנה אנחנו הולכים הביתה.

אגב, בימי שישי אחר הצהריים מציעה מסעדת החצר תפריט שבת ביתי ומיוחד ב-75 ₪ לסועד, ובמהלך הקיץ והאביב גם נערכים אירועים פרטיים בגינה החיצונית. תיהנו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש