ימאטויה – ביסטרו בר יפני שבראשו ניצבת בגאון השף איה אימטני. התפריט של יאמטויה שופע מאכלים יפניים ובראשם מגוון וריאציות של סושי יצירתי ומשובח. מדי יום בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת, והנה לכם הפרטים
המנות ייחודיות, השירות מכובד, המטבח צוהל וניכר שהעוסקים במלאכה עושים זאת מתוך אהבה גדולה למסעדה. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שף מומלצות, כי אף אחת מהן אינה דומה לאחרת, ובכל פעם שתבואו יהיה בתפריט משהו חדש
בין אם גשום ובין אם לא, החורף הזה קר. הקונטיינר שבנמל יפו מציע לכם מנות מחממות אל מול הנמל הסוער, ומסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים מתהדרת גם היא בתפריט מיוחד לחודשי החורף הירושלמי הקרים . כדי שלא יהיה לנו קר
מי שגר דרומה מתל אביב יודע שסצינת המסעדות, הפאבים והברים ברחובות אינה מביישת את מרכז הארץ, ולכן, רק כדי שתקבלו מושג מקומי, אספנו בשבילכם כמה המלצות. והפעם התמקדנו בכאלו שיש להן דבר או שניים להגיד על בשר
פסטיבל חמשושלים, שנפתח היום, יימשך לאורך חודש דצמבר, ויביא לעיר הבירה אירועים רבים. אנחנו ממשיכים עם ההמלצות לפסטיבל, והפעם – סיורים בעיר בכלל ובשכונת מוסררה בפרט, ביקור במוזיאון יהדות איטליה ו-4 מסעדות מעולות
"מנת הקלאמרי התגלתה כמנה של טבעות וראשים, עם צימוקי עגבניות וזיתים, שום וצנוברים בשמן זית, על מצע ריזוטו שחור..." אדם ומיה בר הולכים לקלואליס שברמת גן, וזוהי החגיגה וגם עילתה. כאן התגלה השף ויקטור גלוגר כמכשף
יש לה עיר עילית וגם תחתית, יש לה נמל ויש לה חוף, ויש לה המון מסעדות שמציעות אוכל מצוין. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בחיפה, לפעם הבאה שתגיעו לטיול באזור. מהחומוס ועד לקפה, מהסינטה ועד לאספרסו. חיפה, חיפה
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה: כשקר, התיאבון מתגבר כי הגוף בתמימותו חושב שהוא זקוק לאנרגיה נוספת כדי לשמור על חום. אחת הדרכים להתל בו היא באמצעות מאכלים חמים ודלי קלוריות. הנה שלושה מתכונים, ויש גם קינוח מנחם
"ומה יש לאכול? מה לא. סלטים וממרחים תוצרת בית, ירקות קלויים, סלמון אפוי בעשבי תיבול, ביצים כבקשתך, פשטידות, גבינות קשות, לחמים כפריים ועוד ועוד..." מוריס פייבוש והאישה אוכלים בראנץ'-שישי בקפה קורוס בירושלים
מרבד הקסמים – היכל שלמה ירושלים היא מסעדה שמציעה אוכל ביתי, וגם מתמחה באירועים ובקייטרינג. התפריט המגוון כולל מאכלי עדות עם נגיעה תימנית-מזרחית, סלטים, מרקים ופיתות שאופים במקום. ובשעת צהריים – כמובן – ארוחה עסקית
כל סוגי הבשר שאי פעם רציתם לאכול: הפרות, הכבשים, הפרגיות, האיברים הפנימיים שלהן, וגם עוד כמה קצת פחות כשרים, לא עלינו. אתם מאלו שצריכים תוספת עם מנת הבשר שלכם, או שבעיניכם היא רק קישוט מיותר? מסעדת בשרים מומלצת
אילו ברים מציעה הרצליה פיתוח, האלטרנטיבה הרשמית לתל אביב בעבור כל מי שאינו מעוניין להיכנס לכרך הגדול? והאם האלכוהול פחות טוב? הנה לכם ברים בהרצליה פיתוח: גדולים יותר, מרווחים יותר, נקיים יותר – תל אביב, מאחורייך
"קרפצ'יו השחיתות, כשמו כן הוא, הוכן מנתח פילה עגל שנמשח בעדינות במחית כמהין ועוטר בחומץ בלסמי מעודן ובשבבי פרמזן..." אורלי פרש-אזולאי חוזרת אל חלום הנעורים – מסעדת וואלה הוותיקה שבחיפה. יש מרק בצל כמו פעם
חדשות חורף חמות: מסעדת רשלה הירושלמית מציעה ארוחת בוקר במדרחוב ב-25 ₪, הנערים של מיזם קוקיות פותחים דוכן בשוק האיכרים של נמל תל אביב ובמסעדת מושבוצ שבמושב רמות הצפוני עורכים סדנת בשר מרתקת. שיהיה חורף נעים
ב-1 בדצמבר ייפתחו אירועי חמשושלים בעיר הבירה, שיכללו אירועי תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינה בעיר. אנחנו מתחילים עם שתי המלצות לאטרקציות חמות ועם ארבע מסעדות מיוחדות, שיציעו במסגרת הפסטיבל תפריט ירושלמי חם
"אחרי המנה הבאה - מוסר ים עם טאבולה קוסקוס - כבר למדנו את השיעור, השף תום קבאלו הוכיח שכשיוצאים מהקופסא קוסקוס יכול להיות מצע פורה ליצירתיות רבה..." שירלי רחמים על שיתוף הפעולה בין מסעדת דקה לחברת קוסקוס מזון
שירלי רחמים מצטרפת לסיור "סיפורים מהכרם" שמארגנת העמותה לתיירות תל אביב. בין הלחוח, הסלוף, החומוס והסחוג היא לומדת על שכונה מלאה בהיסטוריה ובצמחי מרפא, ומקבלת טיפים חשובים על שוק הכרמל. ויש גם המלצות למסעדות
שירלי רחמים פותחת את הבוקר בדרך לירושלים במסעדת ברקפסט שבשואבה – מחלף שורש. בסמוך לתחנת הדלק מטפסים על המדרגות הספורות, חוצים את המפתן ומגלים בקתת עץ שאומרת כולה ביתיות חמימה. ויש גם מי שעורך כאן אירועים
מסעדת מקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב מציעה תפריט מקסיקני ומקסיקני-אמריקני. את הגוואקמולה, הטורטייה והפחיטס אפשר לאכול במסעדה בימים א'-ה' בשעת צהריים ב-20 אחוזי הנחה, והמרגריטה – עדיין זורמת כמו מים
גם בעונת החורף, צלחת חומוס מהבילה, עדיף עם ביצה ועם יש אז גם פול ופיתה חמה – עושה עבודה לא פחות טובה ממרק עשיר. אספנו בשבילכם חומוסיות מומלצות, ועכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מבטן מלאה ומשעת צהריים מנומנמת
"היא בושלה במשך חמש שעות, ונתח נדיב ונימוח הונח על צלחת לצד ירקות שורש פריכים – גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ואפונה ירוקה. זהו אוכל חורפי מנחם באמת..." יונתן שטרנברג חוזר לתפריט של מסעדת החצר בירושלים
החורף כבר התחיל לשמח אותנו, גם בחוץ וגם במסעדות. אספנו בשבילכם כמה הצעות, כדי שתהיה לכם עונה חמה: ארוחה עסקית במסעדת בריבה שבנמל תל אביב, הופעות חמות בדבלין בירושלים והרבה אלכוהול במסעדת מקסיקנה, תל אביב
יובל בלנקובסקי סוקר את יינות החורף הבאים עלינו לטובה, ובפרט נותן מקום של כבוד ליינות הבוז'ולה. אל החג שנחגג השנה ביום חמישי, 17 בנובמבר, מצטרפת תעשיית היין הישראלית עם יינות בסגנון הבוזו'לה, חלקם אפילו כשרים
מעבר למיקום הנהדר של שוק הכרמל, שהוא המרכז הצבעוני של תל אביב, הרי שהקרבה אליו גם מאפשרת למסעדנים ולשפים להכין תפריט יומי מהרכיבים הטריים ביותר שניתן למצוא בדוכנים. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בשוק הכרמל