"סלט שורשים מסורתי אשר כלל גבינת עיזים, עלי רוקט ושקדים קלויים בתיבול של שמן זית ולימון..." יוצאים לחופשה באנגליה? כרמית אופק ממליצה לכם על כמה מסעדות וברים בלונדון והסביבה, וכמובן שיש גם טאצ' ישראלי. חופשה מהנה!
יובל בלנקובסקי כבר עבר את ליל הסדר בהצלחה, ועכשיו הוא יוצא כמו רוב אזרחי ישראל לטייל בחיק הטבע, וכמובן לא שוכח להבעיר את המנגל. לא תשתו איתו יין?
"מנה חדשה לפסח, מקס בתיבה, עוגה בצורת תיבת שוקולד עם שכבות בראוניז שוקולד ואגוזים ועוד ועוד, המנה מלווה עם כדור גלידה, קצפת, שברי פקאן ושייקר של שוקולד חם..." צביקה זייפר מפתיע את האישה ושלושת הילדים בארוחת ערב משפחתית במקס ברנר בפתח תקווה. בואו לגלות מה הסועדים הקטנים יכולים לאכול (ספויילר - זה גם בריא, מזין ומשביע) וכמובן, יש גם הפתעות מפנקות בחג הפסח. חג מתוק לכולם!
"אנחנו מתחילות עם סלט וולקנו פרוס דק-דק, שהשתדך עם נבטים המעטרים אותו מלמעלה, ואת הכל עוטף רוטב אסיאתי מתקתק בשילוב פירורי בוטנים פריכים - כמה פשוט ככה טעים..." עדן בן ארי מתמסרת בהנאה רבה לנפלאות המטבח היפני האיכותי בקיוטו שבהרצליה פיתוח
"כמות נדיבה של מולים וקלמרי עסיסיים, שרימפסים ורדרדים ורכים, חתיכות סקאלופ משגעות שהונחו בצלחת כמו הפתעות קטנות ואפילו שתי חתיכות סרטן..." כבר מעל לעשור שדרבי בר דגים, השוכנת במרינה של הרצליה פיתוח, מתמחה בכל מה שיש לים להציע ועושה את זה באהבה גדולה. טל יונאי שרייר נשאבה בקלות פנימה אל תוך עולם הדגה הקסום. מי מצטרף לסיבוב בים?
"מנה מעניינת של חציל שרוף, שכוללת חציל קלוי, מעוטר בחצי ירח של טחינה לבנה מצד אחד, וחצי ירח של טחינה שחורה בצד השני..." גיא סופר זמרני מגיע לפבלה, הבר-מסעדה הכי עכשווי באשדוד, המעוצב בסגנון שנות ה-70 עם מוזיקה סוחפת, תפריט ים-תיכוני משובח, בריזה מהים והמון אלכוהול
"בצק ששומר על רכותו וחובק בתוכו כמות נדיבה של תבשיל כבש וירקות שורש בבישול ארוך, עם זיתי קלמטה ופלפל קלוי, וכל אלו משתלבים למילוי עשיר ורב-טעמים..." שפרה צח מגלה את הקסם של לחם בשר תל אביב: מנות בשר משובחות, תצפית לים הכחול וכשרות מהודרת
"תלולית נכבדה של פרוסות בשר מעושן בטעם "בשרי" מרוכז, שמוגשות עם חרדל מעקצץ תוצרת בית, ברוסקטות, קורנישונים וסלט ירוק ומרענן..." מסעדת NG בנווה צדק תל אביב משיקה לראשונה בארץ את ארוחות "FARM TO TABLE" - מהמגדלים אל השולחן. שפרה צח חזרה עם רשמים מהארוחה הראשונה. אל תגידו שלא אמרנו - תזמינו כבר היום מקום לארוחות הבאות!
בתקופה האחרונה אנו רואים כיצד יותר ויותר מסעדות "קורצות" לקהל הסועדים הצעיר ומציעות תפריט מיוחד עבורם הכולל מנות "כמו שילדים אוהבים" מחומרי גלם איכותיים ובמחיר הגון לצד משחקים ומארזי פעילות שיעסיקו את הילדים לפני ואחרי האוכל, וייתנו לנו, ההורים, לאכול ברוגע. ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות ידידותיות לילדים מצפון ועד דרום
לוקה שבהרצליה פיתוח שואבת את השראתה מעיירה פסטורלית בטוסקנה שבאיטליה, וככזו היא עוטפת את מבקריה באווירה ביתית חמימה, בניחוחות של מאפים ממכרים ובטעמי פסטה סוחפים. המטבח הפתוח של השף דויד גרויסמן מציע הצצה לסודות המטבח האיטלקי. ויש גם תפריט עסקי מפנק ומשתלם, לא תבואו?
"הטוב לא הפסיק להגיע ולהפתיע באיכות ובצורת ההגשה כך שהמשכנו עם נתחי אסאדו שבילו עשר שעות במעשנה, מלווים בבטטה, סלק ובצל, וכן ניחשתם נכון – מעושנים וצלויים כהלכתם..." חגית גרוס מגיעה למעשנה במושב ינוב שבשרון ומגלה את המקום בו בשר ואנשים באמת נפגשים בלי שום מתווכים ושחקני חיזוק
בלב ליבה של גבעתיים, שוכן מקום קצת אחר - NEO סושי בר, המציע אווירה שלווה, ניחוחות מענגים, צבעים עזים וצלילים כאילו אתם במזרח הרחוק. התפריט הכשר מאגד מנות אסייתיות מסורתיות, שלל רולים של סושי, מגוון מנות נודלס וגם בשרים איכותיים. ויש גם ארוחה עסקית מפנקת, לא תגיעו?
מקסיקנה מתרחבת ומשיקה סניף חדש ברחוב ירמיהו בתל אביב, טייגר לילי חוגגת יום הולדת 3 עם מגוון ספיישלים, ברשת קפה קפה מצדיעים למטבח האיטלקי ובדובנוב 8, תוכלו להתענג מתפריט קינוחים חדש ומפנק
"עלי אנדיב עם קוביות של גבינת סטילטון חמה, שהינה גבינה כחולה, בשילוב פלחים קטנים של אגס ביין ופיסטוקים מקורמלים שאפשר להתמכר אליהם..." יפית שבחון שרף מגיעה לקפה אלברט בראסרי ומגלה פנינה מלאת שיק אירופאי קלאסי בלב קניון רמת אביב, המציעה תפריט לכל שעה של היום ושפע של רגעי אושר
לחם ארטיזן מתרחבת ומשיקה סניף חדש בתל אביב, רשת ריבר במבצע מיוחד על כל מגשי המסיבות והיולדות ואינדירה ההודית חוגגת יום הולדת 25, עם מנות קסומות ב-25 ש"ח והשיא, חגיגה של קרנבל הודי. יהיה שמח!
"נתחי הבשר מגיעים עם טוסטים, שום קונפי רך וגבינת עזים מתובלת בצד. הוראות היצרן הן למרוח את הגבינה על הטוסט עם הבשר..." עדי רם הלכה לבדוק מקרוב את הסטייק האוס החדש, ריו גרנדה בתל אביב, ומגלה תפריט בשרי משובח, אווירה לילית תוססת והמון אלכוהול טוב
"מנת צלעות טלה שופעות טעם ו"בשרניות" מאוד, על תבשיל קטן של גרגרי חומוס ועגבניות ולצידן שיפוד ירקות צלויים..." שפרה צח חוזרת לאתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח, ומגלה שהתפריט פרץ למחוזות חדשים, שהיצע האלכוהול התרחב, שחדר פרטי לאירועים הושק, שיש שירות משלוחים חדש, והכל עטוף בניחוחות ועיצוב אתני-אוריינטלי, מה שמבטיח חוויה מלאת ברגעים של אושר
"יחד עם השרימפס האדמדמים שהו בצלחת שעועית ירוקה, תרמילי אפונה ואפילו ברוקולי. שילוב הטעמים היה נהדר והירוקים והשרימפס עשו אחד לשני נעים בגב..." רביבה וסיליה התחילו כבית קפה קטן ושכונתי, והיום מדובר כבר במוסד קולינרי מוכר ואהוב בתל אביב. גיל ח' עמית נשאב בקסמן של המנות המופלאות, האווירה הביתית והשירות שאין שני לו
"נתח אנטרקוט בשרני ועסיסי לצד קוביות תפוחי אדמה צהבהבים, מתקתקים ופריכים שנדמו לי לרגע כאילו היו כמו להקת מעודדות לנתח שהיה סופר מפנק..." חגית גרוס נפעמת מהעיצוב המושקע, מהנוף המרהיב ומתפריט הצהריים המפנק של אורטוריו, מסעדה ים תיכונית כשרה במלון היוקרה אלמא שבזכרון יעקב
העיר שיש לה כל כך הרבה מה להציע: נמל וחוף ים, הגנים הבהאים ורכבל, גן חיות ומוזיאונים, וכמובן המון מסעדות המציעות אוכל מעולה. במיוחד בשבילכם ריכזנו כמה מסעדות מומלצות בחיפה, לפעם הבאה שתגיעו לבקר בבירת הצפון
"הענק הירוק הוא גאוות הבר ובצדק. קוקטייל טריקולור יפיפה וגרוס על בסיס אבסינת, ליקר מלון, ספרייט ונענע...". ליאור פנחסי מגיע לפאב השכונתי, זאייצ'יק שברחוב נחלת בנימין בתל אביב, ונהנה מערב גדוש באלכוהול, טוסטים מושלמים, אווירה טובה ומוזיקה משובחת
בואו נודה, ארוחה טובה במסעדה תמיד תשדרג לנו את החוויה של החופשה המשפחתית או הזוגית, אך עוד יותר כיף לאכול במסעדה שלא הכרתם ולגלות טעמים חדשים וסוחפים. בגליל יש לא מעט מסעדות קטנות ומרתקות, ששווה לצאת מהצימר בשבילן או לקחת הפסקה קצרה מהטיול ולסעוד בהן. מסעדות מומלצות בגליל - לכל מי שרוצה לחדש ולהפתיע
יוזמה חדשה בעולם המסעדות, המעדניות והקצביות בישראל, תו איכות "חי בריא", המהווה אישור לעמידה בתקנים מחמירים למגדלי הבשר בשוק המקומי, תוך שמירה על מעקב מלא מהמשק לצלחת, פיקוח גנטי מחמיר והכל לטובת בריאות הציבור. מסעדת הבשרים המוכרת והאהובה, NG בנווה צדק, היא מהחלוצות שאימצה את היוזמה, וכמובן ששפרה צח יצאה לבחון מקרוב את התופעה.
"מגש גדול ועליו קוביות בקר צרובות, עשויות מדיום לבקשתי, שחמחמות מבחוץ ואדמדמות מבפנים, טובלות ברוטב צימיצ'ורי פיקנטי שמבליט את טעמן, יחד עם ירקות שורש צלויים, פרחי ברוקולי ותרמילי אפונה..." פר דרייר בתל אביב מציגה מיקום חדש, תפריט מורחב, שפע של אלכוהול ואווירה מנצחת. שפרה צח והבן חגגו שם את יום המשפחה
"הנסיכה הבלתי מעוררת של המקום, כרובית אפויה המוגשת על מצע של טחינה, סלסלת פלפלים וחציל. הכרובית הונחה כמו פרח על הצלחת והיא נימוחה ונפלאה..." כרמית אופק מגלה את צ'יה בתל אביב, ביסטרו קפה, צמחוני-טבעוני, שכונתי וידידותי שבקלות תתמכרו לטעמים שבו