יש בה נמל פעיל ומזרקת משאלות ממש כמו ברומא, יש בה סמטאות ציוריות ושווקים צבעוניים וססגוניים, שלוש הדתות שוכנות בה בהרמוניה והכי מסקרן שהקולינריה בה כיום היא בשיא תפארתה. בואו להכיר מקרוב כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא כדאי שתפספסו בביקור הבא שלכם בעיר
אונזה - הדבר החם של יפו
השף יוסי שטרית, מהקיטשן מרקט בתל אביב, מוביל גם את אונזה ביפו, ומציע חוויית אוכל סוחפת ומרתקת בלי גינונים מיותרים, ממש כמו העיר יפו. אונזה מהווה שילוב בין בר תוסס ובועט למסעדה מרתקת. המנות שרוקח השף, נלקחו מהמטבח הצרפתי-ים תיכוני, ומציגות יכולות קולינריות גבוהות מאוד, כאלו היודעות "להוציא" מחומרי הגלם דברים בלתי צפויים. המוזיקה במקום בשיאה ומשלימה בצורה הרמונית את החוויה הקולינרית. מה רוקח השף? סלט אנדיב עם קציפת גבינה כחולה ואגסים מקורמלים, בריוש שרימפס, אונזה בורגר, דג ים על הפלאנצ'ה ועוד שלל מנות. אונזה היא הדבר החם
באבאי - מנפלאות הים הגדול
בהגיעכם למסעדה מומלץ לפנות כמה דקות כדי לשמוע את סיפוריו המרתקים של בעל המקום, באבאי. לאחר שצבר ניסיון רב שנים כדייג, בחר באבאי לעזוב את מלאכת איסוף הדגים ולפתוח פנינה קטנה ומיוחדת שתגיש לסועדים את המיטב שיש לים הגדול להציע. את המסעדה הוא הקים הכי קרוב לאהבתו הגדולה, לים, וכך מבעד לחלונות תוכלו לצפות על הגלים. התפריט - נטול יומרות וגינונים – אוכל שפשוט מתחברים אליו. בין המנות תמצאו פנקו שרימפס, פילה מוסר ים עם רביולי חצילים, סלט פירות ים מוקפצים על מצע חומוס, קבב לבנוני ועוד שלל טעמים.
גואטה - טעמים מבית אמא
המיקום בשד' ירושלים מתאים ביותר למסעדה מהסוג של גואטה – ביתית, משפחתית ואותנטית, כמו הרחוב עצמו. את המאכלים הטריפוליטאים שמוגשים אצל גואטה מכינה האם לאה, ושאר בני המשפחה מגישים אותן בנדיבות לשולחנות גדולים עטופים במפות נייר כמו במסעדת פועלים אמיתית. בין המטעמים תוכלו למצוא קוסקוס עם מרק ירקות או שעועית, מפרום, גרגרי חומוס עם בשר מבושלים עם דלעת והרבה-הרבה עראק. מי שמקפיד על דיני הכשרות יכול להתענג מהמטעמים של המסעדה ללא חשש.
פלימרקט - מיזוג של קצוות
על חורבות חנות עתיקות יפואית נבנתה פלימרקט, המשמרת את הנראות המקורית של החנות תוך שזירת אלמנטים ניו-יורקים אורבניים. במקום תגלו קולינריה מיוחדת, מרתקת ומפתיעה אך כזו הנותנת כבוד לטעמים ולניחוחות של השוק ביפו. השף מציג תפריט אקלקטי השואב השראה מהמטבח האסיאתי, הים תיכוני והאיטלקי. לצד האוכל תוכלו להנות ממגוון יינות ישראליים, בעיקר יקבי בוטיק, שיוסיפו רובד נוסף לארוחה שלכם. המומלצים של השף: ברוסקטת כבדי עוף ואספרסו, ריזוטו סלק עם אגוזי מלך וגבינת בושה, סשימי סלמון נא ברוטב אם פיקנטי, שרימפס ומולים על חלה מתוקה, קדירת פירות ים אסיאתית ועוד שפע טעמים נוספים.
קפה יפו - חלבית, כשרה ואנרגטית
קפה יפו בשוק הפשפשים הוא מקום נעים שמציע מגוון סוגי אווירה – מבית קפה נעים הליכות בבוקר ועד חמארה פרועה בשעות הערב. התפריט חלבי-כשר ומציע דגים, סלטים עשירים, ארוחות בוקר משובחות וגם גלידות בטעמים מיוחדים שמוכנות במקום. קפה יפו מארגן באופן פרטי סיורים בסביבה, שבהם תוכלו ללמוד על ההיסטוריה, הארכיטקטורה והאמנות מסביב לשוק. הצצה קטנה לתפריט: מעורב ים יפואי של מיקס דגי ים קטנים המטוגנים בשמן עמוק, פטוצ'יני טוסקנה, רביולי גבינות צאן, ניוקי פיקנטי, קציצות עדשים, קשוקה חצילים ועוד הרשימה ארוכה. מחפשים מסעדות כשרות ביפו, קפה יפו היא אלטרנטיבה מצויינת
ג'מה - פנינה איטלקית נסתרת
באחת מהסמטאות הקסומות של יפו, מסתתרת ג'מה (באיטלקית: פנינה, אבן חן), בניצוחו של השף רמי אמינוב. במטבח השף משתמש בחומרי גלם טריים בשילוב מרכיבים המיובאים מארץ המקור. המסעדה מעוצבת בסגנון נקי, הצבעוניות עדינה והכל עטוף באווירה חמימה ומזמינה. הפסטות נעשות מדי יום בעבודת יד, הפיצות נאפות טריות בתוך טאבון שהובא מאיטליה, כך שאתם מוזמנים להתענג ממנות כמו ניוקי דלורית ומרווה, פילה בורי בטאבון, ריזוטו סלק, פפרדלה שוק טלה, לינגוויני בולונז, קנולי אוסובוקו ועוד שלל אפשרויות מרתקות.
אולד ג'אפה - אהבה לפיצה וגלידה
סמוך לכנסיית סנט פיטר בכיכר קדומים, תמצאו עסק משפחתי קטן וקסום בשם אולד ג'אפה, המציע שילוב מעניין בין פיצרייה וגלידרייה. במקום מקפידים להשתמש בחומרי גלם מאיטליה במטרה להעניק אותנטיות בטעם. בתפריט קשת רחבה של טעמים החל מפיצות, כריכים וסלטים ועד ספיישלים יומיים מתחלפים. באגף הגלידות מציעים מבחר גלידות איטלקיות, המיוצרות במקום עם המון אהבה, וופל בלגי, עוגות ושאר קינוחים מפנקים. אולד ג'אפה היא בדיוק מה שאתם צריכים לאחר טיול רגלי בין סמטאותיה של יפו.
-
אונזה - מטבח שף יצירתי וכובש
-
איטלקית-חלבית כשרה - קפה יפו
-
גואטה - טעמים של בית
-
פלימרקט - מסעדת שף תוססת