"המשכנו נחושים בדעתנו אל הקינוח הבא, שאנטי תותים, המורכב מגנאש שוקולד לבן מוקצף, תותים טריים עם שברי שוקולד לבן תוצרת בית, קצפת, קראמבל עוגיות ורוטב תותים..." כרמית אופק יצאה לבדוק את תפריט קינוחי הספיישל החורפיים של מקס ברנר שהינם על טהרת התותים והשוקולד. עם קינוחים כאלה, למה אין חורף כל השנה?
ערב חורפי קריר הגיע למחוזותינו והעיר הלבנה קיבלה אותו בברכה, בדיוק כפי שהיא יודעת לקבל לשורותיה כל אחד ואחת. חייגתי לאחי היקר והוא נאות להגיע במהרה, רכוב על אופנועו ומוכן למילוי משימה חשובה גם חשובה, וכי אפשר לסרב לערב שכולו קינוחי שוקולד ותותים במקס ברנר, ועוד באחד הסניפים האהובים בשדרות רוטשילד בתל אביב.
מתחילים להתחמם עם משקאות חורף
נכנסנו פנימה, שמחים לברוח מהקור העז שבחוץ, והאווירה החמימה, המזמינה והביתית שבמקום משכה אותנו בקלות אל תוכו של ערב מתוק ומפנק. ובכן, החורף כבר כאן בכבודו ובעצמו, ואין זמן מתאים יותר ממנו להתענג על תפריט קינוחי הספיישל המוגש כאן רק בתקופה זו של השנה, ונשען על טהרת השוקולד והתותים. ברקע התנגן לו שיר של האיש הכה מיוחד דיוויד בואי, יוצר שהיה אהוב עליי כל כך, ושפס הקול שלו מלווה אותי כבר שנים.
זמן קצר לאחר שחילצנו עצמנו מהצעיפים ומהמעילים, משקאות חמים קידמו את פנינו בשמחה, ראשון היה שוקולוטוס - משקה שוקולד חלב טהור, חם וסמיך, כל כך מחמם לא רק את החך אלא גם את הלב, ותוכלו אפילו להתחמם באמצעות כפות ידיכם האוחזות את המשקה בכלי המיוחד בו הוגש. אורו עיני עת ששמעתי, כי כלי ההגשה, ובשמו כוס החיבוק, עוצב במיוחד לחיזוק הקשר בין רומנטיקה לחמימות, מה תגידו על כך?. למעוניינים מכם, ניתן לרכוש את הכלים המיוחדים בחנות השוקולד המופלאה שבסניף. המשכנו עם משקה שוקולחלבה על בסיס שוקולד חלב טהור וסמיך עם נגיעות חלבה. משקה שכולו חגיגה אמיתית לאוהבי החלבה מביניכם. אחרון חביב היה סיידר תפוחים חם עם קינמון ויין משכר חושים, אין כמו סיידר המהווה תמיד את התשובה האולטימטיבית לימי החורף הקרים.
שרינג תותים – חוויה אמיתית
המשכנו את הערב המתוק שלנו עם מנת שרינג תותים ושוקולד לבן, מנת טעימות זוגית הכוללת: וופל תותי פרוטי עם קצפת ושברי שוקולד לבן, מגדל שכבות שוקולד בראוניז עם גנאש שוקולד לבן ותותים, מיני שאנטי תותים, גלידת וניל ומבחנה של שוקולד לבן וחם. קצרה היריעה מלהכיל את תיאורי הזיכרונות שלי ממנה מפנקת זו, פשוט לעצום את העיניים ולתת לגוף להרגיש את הטעמים המדויקים. המנה לא רק היתה מלבבת מבחינת המראה, שכן, גם ההגשה היתה מוקפדת עד לפרט האחרון. אז כאשר תסורו למקס ברנר, תזמינו את קינוח השרינג שוקולד-תותים, מבטיחה שתתמכרו.
מקס ברנר - לפנק, לפנק, לפנק
לקחנו נשימה ארוכה, התרווחנו על הכיסא והמשכנו נחושים בדעתנו אל הקינוח הבא, שאנטי תותים, המורכב מגנאש שוקולד לבן מוקצף, תותים טריים עם שברי שוקולד לבן תוצרת בית, קצפת, קראמבל עוגיות ורוטב תותים. אהבתי את אופן ההגשה הנהדר, שכן השאנטי תותים היה מונח על מגש סקייטבורד בסוג של סדר מופתי שאין דומה לו. קינוח השאנטי מאפשר למעשה לשחק עם מרכיביו, במידה ותרצו להוסיף עוד רוטב תותים או לשחק איכשהו עם הקראמבל, אזי שאפשר גם אפשר. ורק לסבר את אוזנכם, לראשונה השנה, את קינוח השאנטי תותים מגישים גם בדוכן מקס ברנר במתחם שרונה במחיר מיוחד רק למרקט.
את הערב סגרנו עם מילקי תותים ושוקולד לבן - גנאש שוקולד לבן בשילוב שברי שוקולד חלב ותותים טריים ומעל קצפת עם כדורי וופל מצופים שוקולד המוגשים עם בננות בטופי ומבחנה של שוקולד חלב חם. קינוח המילקי השאיר אותנו עם טעם של עוד ועוד. הבננות והקצפת עם כדורי הוופל בהחלט עושים את העבודה, פשוט מתיקות אין סופית.
במקס ברנר ממתינים לכם (בכל הסניפים) בימים ראשון עד חמישי מ-9:00 בבוקר ועד חצות ובשישי ושבת החל מ-8:30 בבוקר ועד 02:00 לפנות בוקר.
שוקולד ותותים הינם אכן שני תענוגות רצופים, הללו יהוו עבורכם נחמה אם תרצו, פינוק בכל שעה ובכלל חטאים מתוקים הם ברכה של ממש. אני סבורה שלא ממש מחויב הדבר שתהא סיבה מיוחדת להנות ממה שיש לשוקולד ותותים גם יחד להציע לכם. לדעתי, כל סיבה, הופכת מיד לסיבה למסיבה כאשר מדובר בשילוב המתיקות המנצח הזה, ובמיוחד בימי החורף הקרים. וכעת, כל מילה מיותרת, אם לא טעמתם עדיין, רוצו למקס ברנר
-
תפריט קינוחי ספיישל במקס ברנר
-
מילקי תותים - להתמכר לטעם
-
מקס ברנר - תרבות של שוקולד
-
מגדל שכבות שוקולד בראוניז