מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

צ'יה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הנסיכה הבלתי מעוררת של המקום, כרובית אפויה המוגשת על מצע של טחינה, סלסלת פלפלים וחציל. הכרובית הונחה כמו פרח על הצלחת והיא נימוחה ונפלאה..." כרמית אופק מגלה את צ'יה בתל אביב, ביסטרו קפה, צמחוני-טבעוני, שכונתי וידידותי שבקלות תתמכרו לטעמים שבו

הזדמנות פז נקרתה לדרכי, והייתי נכונה גם נכונה לממשה בשמחה, צלצלתי לחברתי והיא התייצבה כביום פקודה ושתינו טסנו ישירות אל רחוב בנימין מטודלה 30, בשיכון דן בעיר הלבנה ללא הפסקה. שם מצאנו עצמנו בצ'יה, ביסטרו קפה צמחוני טבעוני, מקום מעניין, שהוקם על ידי עופר בר יהודה, בעל המקום שהינו איש מיוחד בפני עצמו, אשר שם לו לחזון להפוך את צ'יה לבית של אוכל צמחוני טבעוני הנעשה באהבה.

אווירה חמימה מגיעה עם משקה חם


כבר בכניסתנו למקום חשנו, כי שוררת בו אווירה של בית העוטפת אותנו בחמימות. ישבנו בשולחן צמוד לחלונות שקופים הצופים אל הרחוב, משל היינו חלק מהרחוב אך בו בעת הצטרפנו בן רגע לנעשה בצ'יה. הערב היה סגרירי, אין עסקינן בסערה חורפית, אלא ברוח קלה מלטפת, אך בכל זאת היינו זקוקות לחימום ראוי, ועל כן אני הזמנתי שוקו חם וחברתי, מילנה, נהנתה מסיידר חם, כמובן שלא יכולתי להתאפק וטעמתי גם משלה.

משהו טוב מתבשל בצ'יה


ובכן, כיאה לבנות טיפוסיות שכמותנו, התחלנו את הערב בהשלמת פערים וכי יש יותר טוב מזמן איכות עם חברים טובים? והנה כפטריות אחרי הגשם החלו להופיע להן כמה מנות מקטגוריית הראשונות, אחת אחת, כל אחת בתורה, משובבת את הנפש הקולינרית שלי. ראשונה הגיעה מנת לביבות טבעוניות שכללה שלוש לביבות: לביבת בטטה, לביבת קישואים ולביבת סלק המוגשות עם מטבלים של טחינה, פסטו וסלסת עגבניות. הלביבות מתאפיינות בטעמים שאינם שגרתיים, מה שהופך את המנה בעיני למרתקת, אחת כזו אשר בהחלט מתדלקת את קיבתנו לעוד ועוד.

השנייה בתור היתה בעצם הנסיכה הבלתי מעוררת של המקום, כרובית אפויה המוגשת על מצע של טחינה, סלסלת פלפלים וחציל. הכרובית הונחה כמו פרח על הצלחת והיא נימוחה ונפלאה. השלישית בתור הגיעה בדמות פקורה - מבחר ירקות בטמפורה של קמח חומוס ומסאלה הודי בליווי מטבלי פסטו וטחינת סלק. אי אפשר להישאר אדישים לפקורה שהינה מנה מיוחדת, הקראנצ'יות של הטמפורה סוחפת וניתן בקלות להתמכר לטעם.

נחנו אך לרגע, ואדגיש כאן את השירות האדיב לו זכינו, והנה תוך רגעים מספר, מגזרת העיקריות בתפריט לא יכולנו לפספס מנה שלא היה שולחן במסעדה שהיא לא כיכבה בו - שניצלונים טבעוניים בציפוי פריך עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול המוגשים יחד עם שלושה רטבים: טחינת סלק, סלסת עגבניות ופסטו. השניצלונים היו קראנצ'ים, כיפיים, כל ביס טומן בחובו עסיסיות וטעמים מנצחים.

הקינוחים – תענוג בגן עדן


חתמנו את הערב הבלתי נשכח שלנו עם קינוחים מפתים במיוחד, האחד פרה רושה, שהינו מבחינתי תענוג בגן עדן, המרקם העדין שלו והטעם השמימי הופכים אותו בהחלט לאחד הקינוחים השווים. לצידו, קרם לוטוס, וכבודו במקומו מונח, העדינות והרכות בו, הם תאווה לכל אוהבי המתוק. הערב המושקע שלנו, טרם הגיע לסיומו כי המארחת שלנו פינקה אותנו עם משקאות חמים, חברתי עם תה ורדים ואני עם תה פירות יער. החמימות שווה את הכל, וצורת ההגשה של התה עושה את ההבדל, עם מחזיק תיון השומר על איכותו ועם כלי הגשה גדול המאפשר באמת להתרווח ולהנות.

תפריט חדש בצ'יה ומשלוחים


לא זו בלבד שצ'יה מתאפיינת באווירה חמימה העוטפת את סועדיה המרוצים אלא גם שהמקום התחדש בתפריט מפנק יותר. התפריט החדש טומן בחובו מגוון אפשרויות החל מסלטי בריאות עשירים בירוקות מזינים, ארוחות בוקר ממרכיבים התורמים לחיזוק הגוף והנפש, תבשילים טבעוניים, פוקאצ'ות ופיצות, קדירות מרהיבות, עיקריות עשירות בחלבון, וכמובן, מבחר שייקים בריאים שיעוררו את כל בלוטות הטעם. למי שמעוניין שהאיכות של צ'יה תגיע עד לביתו, ניתן גם ניתן להזמין משלוחים. יתרה מזו, ישנה אף אפשרות לקנות גבינות איכותיות החל מגאודה וכלה בחמאה מצוינת.

צ'יה שהינו ביסטרו קפה צמחוני טבעוני, אוצר בתוכו חזון שלם של איכות ללא פשרות, המקום צעיר ומשחרר ונותן במה לאלו החפצים באפשרות קולינרית קצת אחרת, לתפיסתי, תל אביבית מחד אך אירופאית מאידך, ועדיין נפלא בעיני שהישראליות ניכרת במקום, אם באווירה הביתית או גם בשירות והיחס האדיב של הצוות. צ'יה מתאפיינת בהחלט במקוריות הייחודית רק לה. צאו לצפונה של העיר משהו טוב, איכותי ונפלא מתרחש שם!