מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> קפה יפו שוק הפשפשים ביפו

קפה יפו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה סלמון בציפוי שקדים עם זיגוג בלסמי יין, מוגש עם תוספת חמה של בטטה אפויה עם טחינה גולמית וסילאן לצד סלט ירקות טרי..." כרמית אופק בערב קסום שכולו חיבור בין קולינריה משובחת ותרבות בקפה יפו בשוק הפשפשים הססגוני שביפו

קראתי לאחת מחברותיי המיוחדות להצטרף אליי ל"קפה יפו" מקום קסום הנמצא בשוק הפשפשים. טרם פגישתנו חשבתי כי הכיף יהיה כפול, גם זמן איכות ובו בעת להיות באחד המקומות המועדפים עליי: יפו, המהווה בעיני את אחד החלקים היותר מרתקים. עוד בהיותי ילדה, יפו נתפסה בעיני אז כמקום אותנטי וססגוני, יש בה גם מין החדש וגם מין הישן ואולי אלו הדברים אשר הופכים אותה למיוחדת כל כך. אפשר לומר בהחלט, כי יפו היא סוג של שיר וסיפור גם יחד היוצרים זיכרון בלתי נשכח, של מישהו או משהו. יפו איכשהו תמיד מייצרת נרטיב חוויתי, אז אם מדובר הפעם בחוויה הקשורה באוכל ותרבות, הרי שאני לגמרי שם.

קפה יפו - הרמוניה של ניגודים


קפה יפו קם לפני כשמונה שנים מתוך מטרה ליצור ייחודיות בשוק הפשפשים הססגוני והאהוב על רבים במיוחד בעיתות שבת וחג. לא זו בלבד שמתחם השוק הפך למתחם קולינרי איכותי אלא גם שבשנים האחרונות הוא זוכה לעדנה מחודשת בעיני רבים. קפה יפו נהנה מעובדת היותו מקום כשר.

עת שעיינתי בתפריט הידידותי שמתי לב כי מנות רבות מאוד מהוות את התשובה האולטימטיבית לקהילת הצמחונים והטבעוניים. מבחינתי מדובר בשינוי אדיר שכן, כל מנה אשר אינה מן החי מסומנת באייקון קטן, הרי זה כבר משובח. השפית רוני ריבלין אשר חולשת על המטבח האיטלקי במקום מיום היווסדו, בהחלט נותנת את הטאץ' של ארץ המגף.

סמוך לשולחננו הבחנתי בספריה צמודת קיר אשר משרתת פרויקט חברתי ששמו "סיפור חוזר" הפועל בקפה יפו, באמצעותו תוכלו לרכוש ספר במחיר מוזל מאוד מתוך מבחר ספרים המוצגים בספרייה הצנועה שבמקום.

שיקיים מרעננים ומנת פתיחה מנצחת


הודות לשירות האדיב התחלנו את הערב עם שייקים מרעננים, חברתי עם ג'מייקה שייק הכיל סורבה קפוא עם תפוח אדום, לימון ונענע. ואני עם פיג'י שייק של סורבה קפוא עם תות ואוכמניות שחורות. השייקים ניתנים גם להרכבה אישית לפי מגוון טעמים: בננה, מלון, מנגו, פירות יער, תות ותמר. מנקודה זו ואילך התחלנו לשנס מותניים ולהסתער באלגנטיות על מנת הפתיחה פטריות מוקפצות - פטריות העונה מוקפצות בשמן זית ושום עם שבבי פרמזן. הפטריות היו חמימות וחביבות עלינו בהחלט והיוו יריית פתיחה מוצלחת לארוחה.

העיקריות שכבשו אותנו


מגזרה שווה לא פחות בתפריט, הדגים, הונח על שולחננו כנסיך פילה סלמון בציפוי שקדים עם זיגוג בלסמי יין, מוגש עם תוספת חמה של בטטה אפויה עם טחינה גולמית וסילאן לצד סלט ירקות טרי. הפילה היה פריך, כזה שמשאיר טעם של עוד. נוסף על פינוק זה, הבטטה והסלט היו סוג של אתנחתא מפנקת. המשכנו להתפנק ובחרנו פיצה הקרויה "ג'ינג'ית", שם מעניין משהו לפיצה המוגשת ללא רוטב עגבניות עם קרם בטטה, מוצרלה, גבינת פטה, בצל סגול ועגבניות מיובשות. השילוב של המרקמים השונים בפיצה, הבטטה והגבינות יוצר עניין בפה. התפריט נותן פונה גם לקהל הצמחוני והטבעוני, כך שבחרנו לטעום מאגף זה מנה אחת שריתקה אותנו, חריימה טופו טבעוני - קציצות טופו נימוחות ברוטב פלפלים, כוסברה וגרירי חומוס. החריימה כבש אותי לגמרי, מנה שהיא גם ביתית וגם טבעונית, שתי ציפורים בהזדמנות אחת.

היה שווה לחכות


המארחת האדיבה לא ויתרה לי על חלווה קדאיף - מוס חלווה עשיר על מצע קדאיף פריך עם פיסטוקים, סילאן וטחינה גולמית. חלווה תמיד ממיסה אותי, אין פה שאלה בכלל. טון רגוע לסיים את הערב היה תה נענע חמים.

בקפה יפו קיים חלל פנימי מרשים וייחודי המתאים לאלו החפצים באירוע פרטי של עד 40 איש, אך גם ניתן להפוך את חלל המסעדה כולו לחגיגה אחת גדולה של 80 איש. בנוסף, מקיימים במקום ערבי מוזיקה חיה מלאי שמחה, ובכלל קפה יפו הוא מקום לא רק לאוכל אלא גם לתרבות ענפה, החל מהופעות מוזיקה חיות, ערבי טברנה יוונית עם שמעון פרנס, או ערבי מחווה לזמרים, כמו ערב המחווה שנערך לאחרונה לזמרת האהובה עליי איימי ווינהאוס. תוכלו להתעדכן באתר הבית של המקום, אשר בו מפורט לוח ההופעות. עובדה מחממת את הלב היא שאומנים ישראליים צעירים המחפשים בית ראוי להשמיע בו את יצירתכם, מגלים שזהו המקום המתאים עבורכם. ולמי שרוצה לספוג תרבות מכיוון אחר, אז דעו, כי מי מביניכם החפץ בחוויה שהיא קצת אחרת, ובכן, גם לכך יש מענה. למשל, מתקיים סיור טעימות, ובו תשלבו גם אוכל מהשורה הראשונה וגם תרבות.

קפה יפו פותח את שעריו בימים ראשון עד חמישי החל מ-9:00 בבוקר ועד 23:30, כאשר ביום שישי המקום פועל עד שעה טרם כניסת השבת. בימי שישי לא כדאי להחמיץ את ארוחת הבוקר אשר הופכת להיות בופה כייפי ומיוחד, אין לי כל ספק כי ההנאה מהצעה שכזו מובטחת חד משמעית לבוחר בה.

ובכן, יפו שוב יצרה עבורי פיסת נרטיב נוספת והשלימה לי את הפאזל הנבנה אצלי משך שנים בכל מה שקשור לחלק זה של העיר. והפעם היו אלו קולותיהם של הסועדים המרוצים, צלילי המוזיקה שהנעימו את האווירה עד מאוד ובעיקר האוכל הנהדר הזה אשר מורגש כי נעשה באהבה רבה תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם איכותיים. הריחות והטעמים אינם מובנים מאליהם כלל וכלל ותמיד זה כך כאשר מבקרים במקום אליו רוצים לחזור שוב ושוב. ואם עדיין לא הלכתם אז רוצו!