"לשולחן מגיע כדור גבינה צחור, טובל ברוטב עגבניות אדום ומעוטר בעלי ריחן ירוקים – צירוף הצבעים של הדגל הלאומי..." שפרה צח מגלה שבשביל להנות מחוויה איטלקית משובחת לא חייב תמיד לטוס עד טוסקנה, בשביל זה יש את מרקו בתל אביב
"בשר בקר משובח שנקצץ בסכין ונצלה על להבה חשופה בטמפרטורה הנכונה. בתוך הקציצה נשזרו להם פתיתי גבינת צ'דר שנמסה בזמן הצלייה..." דן תורן לא מפספס את ההזדמנות לאכול בדיינר של אילת – ברביס. נרשמה התרגשות גם הפעם
"גלילות פרגית במילוי מתקתק של פיסטוק שעמי (דמשקאי) וקשיו המנוגד לטעמו של הסטייק יצרו חוויה מיוחדת לחיך שאף הוכתרה כמנה המנצחת מבחינתנו..." חמושה בבן הזוג, הגיעה יפית שבחון-שרף לביקור במסעדת פאשה, טורקית אותנטית וכשרה בלב תל אביב, ויצאה עם חיוך ענק
לא תמיד אנחנו זוכרים את זה, אבל ירושלים היא עיר רומנטית מאוד. אמנם לעתים המוטיב הזה באישיות המורכבת של עיר הבירה שלנו מוסתר מעינינו בגלל רבדים אחרים כמו למשל ההיסטוריה העשירה של המקום, אבל הוא בהחלט קיים - ונוכח ביתר שאת כשמבלים במסעדות רומנטיות בירושלים.
למרות שחלק ניכר מאוכלוסיית עיר הבירה הינה שומרת שבת, הרי שישנן לא מעט מסעדות ירושלמיות אשר פועלות גם ביום זה - ובאופן טבעי הן מושכות אליהן הן את התושבים החילוניים של העיר המורכבת ורבת היופי והן את האורחים הרבים המגיעים אליה בסופי השבוע
9 קבין של יופי מתוך 10 שירדו לעולם נטלה ירושלים, ועוד ניתן ליהנות בה מאוויר הרים צלול כיין - וגם מהמון מסעדות שמתוכן, באופן טבעי, חלק גדול מקפיד על כשרות. בהתאם בפני כל מי שמחפש מסעדה כשרה בירושלים ניצבות אפשרויות רבות, שמצד אחד מקנות חופש בחירה נרחב ומצד שני לעתים דווקא יוצרות התלבטות אינסופית. על מנת לסייע לבחור נכון, הנה מספר מסעדות כשרות מומלצות במיוחד:
רבים מבין שומרי הכשרות - בירושלים כמו גם בערים אחרות - אינם מסתפקים בתעודת כשרות "רגילה" אלא מוכנים לאכול אך ורק במסעדות כשרות למהדרין (כדאי לדעת כי אין תקן אחיד ל"כשרות למהדרין" אולם בכל מקרה מדובר ברמת השגחה גבוהה יותר ופיקוח מדוקדק יותר, כדי להסיר גם צל צילו של ספק שמא המזון המוגש באותה מסעדה אינו כשר).
ירושלים אולי מזוהה יותר מכל עם היסטוריה מורכבת ומקומות קדושים לדתות השונות, אבל יש בה גם סצנה קולינרית עשירה ותוססת - ובהתאם לא מעט מסעדות בירושלים מומלצות לא רק לתושבי העיר ולמי שממילא רוצה לבקר בה אלא אף מצדיקות עלייה לרגל במיוחד עבורן
זכרון יעקב היא ישוב קטן יחסית - רק כ-20,000 תושבים - אולם בשנים האחרונות הוא הפך למעצמה קולינרית, ואין פלא שכך: את המושבה שהוקמה ע"י עולים מרומניה פוקדים בכל ימות השנה לא מעט אורחים, שכן מדובר במקום שמשלב אוויר צלול, אווירה נעימה, היסטוריה עשירה ונופים יפים - ואותם מבקרים מן הסתם מחפשים גם חוויה קולינרית שתשלים את הביקור המהנה
חיפה היא אחת הערים הייחודיות לא רק בארץ אלא בעולם, עם חיבור מושלם בין ים להר, בין אורבניות תוססת לנינוחות כפרית, עם רב תרבותיות מבורכת שמאפשרת לבני כל העדות והדתות לבטא את עצמם ולהוכיח כי ניתן לחיות יחדיו (ולחיות טוב!) - ועם שלל מסעדות רומנטיות שמבטיחות חוויה מענגת במיוחד לזוגות אוהבים.
הגליל כולו חווה פריחה קולינרית מרהיבה בשנים האחרונות, ובפרט נפתחו לא מעט מסעדות בגליל המערבי שהצטרפו למוסדות הקולינריים הוותיקים באזור היפהפה שבין ראש הנקרה לעכו, בין הים לבין הקו (הדמיוני, כמובן) שמחבר את כרמיאל וראמה עם שתולה ונטועה - כך שלכל מי שחי באזור או מגיע לטייל בו ממתינות לא מעט אפשרויות לאכול טוב
רמת החייל הייתה שכונה שלווה ומנומנמת בחלקה הצפון מזרחי של תל אביב, אולם פריחתם של מתחמי ההיי-טק קרית עתידים ואזור התעשייה עבר הירקון (המתחם הכולל את הרחובות ראול ולנברג והברזל) הפכה את האזור כולו להומה אדם, שוקק חיים - וגם לביתם של כמה וכמה מוסדות קולינריים מובחרים.
באופן טבעי, כיאה לעיר הקודש, לא מעט מסעדות בירושלים הינן כשרות, והמבחר הרחב שלהן מאפשר לכל מי שרוצה לאכול טוב, ולא לעבור על חוקי הכשרות, לעשות זאת - בין אם חשקה נפשו במסעדת דגים, בין אם במסעדת בשרים, בין אם במקום האמון על רזי המטבח הצרפתי, בין אם כזה המביא לארץ את טעמי המטבח האסייאתי ובאופן כללי ניתן למצוא מסעדות כשרות בירושלים מומלצות לכל טעם ובכל מסגרת תקציב
כמו בכל עיר בולטת בארץ, גם בטבריה ישנו מבחר רחב מאוד של מסעדות כשרות. למעשה, כשלוקחים בחשבון שבין המאה השנייה לבין המאה העשירית הייתה העיר שלחופי הכנרת מרכז יהודי חשוב, וכי מדובר באחת מארבע ערי הקודש (יחד עם צפת, חברון וכמובן ירושלים), אך טבעי הוא שניתן למצוא שלל מסעדות כשרות בטבריה - וליהנות בהן עד מאוד.
"עלו על הבמה שלושת הטנורים של הבשר: האנטריקוט בתפקיד לוצ'יאנו פבארוטי, שני נתחי פילה מרשימים כפלאסידו דומינגו, ועמם שלובה יד ביד, גאה ויפה עם כתר של קונפי שום, הסינטה בתפקיד חוזה קאררס...". ליאור פנחסי מגיע שוב לגן העדן של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה כמו תמיד משובח, ממכר ועם ציפייה לפעם הבאה
"מנת כבד האווז בקונפיטורת שרי על טוסט מקורמל היתה מקורית וטעימה מאוד והשכילה לשלב בין טעמי בשר עדינים יחד עם מתיקות קריספית של הטוסט..." קרין אביב התמכרה לאוכל הים תיכוני המשובח, לנוף עוצר הנשימה ולשירות המפנק של הצוק מסעדת שף בראש הנקרה. היתה חוויה מרוממת גוף ונפש
"הפייבוריט שלי הוא כרובית שהופרדה לפרחים קטנטנים שהוקפצו על הפלנצ'ה והם מכוסים בגירורי פרמזן..." שפרה צח בשגב קיצ'ן גארדן הוד השרון, המסעדה הרביעית של השף המוערך שגב משה. היא זכתה גם לאכול מעציצים, מוזמנים גם
אזור השרון הפך בשנים האחרונות לגזרה קולינרית לוהטת: עוד ועוד מסעדות בהרצליה, בנתניה, ברעננה, בהוד השרון, בכפר סבא וגם במושבים הציוריים שמסתתרים בינות לערים הגדולות תמצאו מוסדות קולינריים פופולריים. אחת מהן היא "חנדלה" - מסעדה כפרית השוכנת במושב גבעת חן ושמהווה חלום שהתגשם עבור בעליה ולא פחות מכך עבור אורחיה הרבים.
קיטשן בר הינו ביסטרו ים תיכוני השוכן בנתניה ומוכיח לכל מי שחושב שרק מסעדות בתל אביב יכולות להציע מנות גורמה ואווירה משובחת שלא כך הדבר.
אם בעבר כשרות נתפשה כמגבלה שאינה מאפשרת הגשת מטעמים משובחים באמת הרי שכיום כבר ברור שעם יצירתיות ומעוף ה"מגבלה" הופכת לקרש קפיצה למנות מרהיבות ובלתי נשכחות. גם בתל אביב, עיר שמזוהה בעיקר עם חופש, נהנתנות וליברליזם, ניתן למצוא מגוון רחב של מסעדות כשרות איכותיות ולמעשה יש הרבה מסעדות מומלצות בתל אביב שהן כשרות - ובפרט כמובן מסעדות שף כשרות.
הגליל העליון הוא אחד האזורים היפים ביותר בארץ, ואין פלא שהוא מושך אליו המוני מבקרים בכל ימות השנה. באופן טבעי צצו גם אינספור מסעדות בצפון, מתוכן לא מעט פועלות לאורכו ולרוחבו של הגליל העליון - וכך ניתן ליהנות לא רק מהנופים המופלאים והאווירה הגלילית הייחודית אלא גם מחוויה קולינרית משמחת.
ההתפתחות המואצת של ראשון לציון, שנוסדה כבר ב-1882 והפכה לעיר ב-1950, באה לידי ביטוי באופן טבעי גם בפן הקולינרי. העיר הרביעית בגודלה בארץ, עם כ-250,000 תושבים, מציעה מבחר רחב במיוחד של מקומות בילוי ומסעדות, ואם בעבר היא הייתה ידועה בעיקר כפרבר שינה של המטרופולין שבליבו תל אביב הרי שכיום היא מהווה מוקד לאינספור התרחשויות תרבותיות ואחרות כמו גם ביתן של מסעדות שף במרכז העניינים.
המון מסעדות ישנן בנתניה, כיאה לאחת הערים המרכזיות בארץ שגם הפכה למוקד תיירות חוץ בשנים האחרונות - ולא מעט מהן הן כשרות.
נווה צדק היא אחת השכונות היפות והמיוחדות לא רק בתל אביב אלא גם בארץ כולה, ואך טבעי הוא שהיא תמשוך אליה מבקרים רבים ועל כן גם תהפוך למעוז קולינרי ולביתן של לא מעט מסעדות שף בתל אביב. המטבח האיטלקי הוא אחד האהובים בישראל, בזכות שמחת החיים והדולצ'ה ויטה שהוא מביא לידי ביטוי, בזכות הטעמים הפשוטים מצד אחד ומענגים מצד שני וכנראה שגם בשל הדמיון הבלתי מבוטל בינינו לבין אנשי ארץ המגף - וכשמשלבים את שתי המגמות הנ"ל קל להבין מדוע ישנן כמה וכמה מסעדות איטלקיות משובחות במיוחד בנווה צדק.
בית מרטל, הוותיק מבין בתי הקוניאק הבכירים, והשני בגודלו בעולם, חוגג 300 שנה להיווסדו בשלל אירועים וחגיגות ברחבי העולם. יובל בלנקובסקי ממליץ להכיר את הסדרות המיוחדות המגיעות לישראל של קוניאק מרטל. תשתו ותהנו