מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> טאבולה - מסעדה איטלקית בהרצליה פיתוח

טאבולה הרצליה פיתוח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מאגף הדגים אנחנו מתמוגגים מפילה דניס צלוי מוגש על מצע של פירה כתום ברוטב יין לבן, לימון ושום בתוספת סלט ירוק..." יפית שבחון שרף נהנתה מארוחת צהריים מפנקת (וזמן איכות עם אמא), בטאבולה, איטלקית אמיתית בהרצליה פיתוח

אל מסעדת טאבולה הגענו באחד מימי החמסין שפקדו אותנו בתקופה האחרונה. עוד בשלב החנייה הרגשנו את ההבדל בין האקלים השורר בחוץ לזה הסובב את המסעדה: רחוב שקט שכולו מוצל בעצי שקמה וותיקים בעלי גזע רחב וענפים ארוכים מלאים בעלים, שבשילוב עם הקירבה לים, קיררו במעט את החום והלחות.

מזרקה מוארת קיבלה את פנינו, דבר שאינו אופייני לנוף הישראלי אך מאוד אופייני למסעדה עם טאץ' איטלקי שורשי. את פנים המסעדה מעטרים בולי עץ גדולים שכמו אוחזים את התקרה, שולחנות וכיסאות מעץ ומפות לבנות שבוהקות בצבען ומתוחות בצורה מושלמת על השולחן שכבר ערוך לסועדים, ועליהן מפוזרים נרות קטנים המשרים אווירה רגועה ונינוחה. אז התיישבנו. אני ואמא שלי. המוסיקה האיטלקית השקטה והנעימה שהתנגנה במסעדה הייתה תחליף מרגיע למי שלא יכול להרשות לעצמו שנת צהריים במהלך ימות השבוע.

מתחממים עם הראשונות


למסעדת טאבולה הגענו כדי להתפנק בשעת צהריים. את הארוחה התחלנו עם יין הבוטיק של המקום, יין אדום יבש, האוגר בתוכו מרקם קסום של טעמים. לוגמות לגימות קטנות, ותוך כדי מעיינות בתפריט העסקיות כדי להחליט מה לבחור. ארוחה עסקית בטאבולה כוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה - והכל במחיר של המנה העיקרית בלבד.

שתי המנות הנהדרות שפתחו את שלב האוכל היו מרק מינסטרונה וסלט עגבניות. אך עוד בטרם הן הוגשו לשולחן, נשנשנו ג'בטה חמימה וטרייה המוגשת כמיטב המסורת עם צלוחית שמן זית ועיגול בלסמי בפנים. מרק המינסטרונה הגיע חם, כיאה למרק, ולמרות החמסין שבחוץ, התענגנו עליו במסעדה הממוזגת. המרק כלל גזר, שיבולת שועל, גריסים שבושלו בציר עגבניות אמיתי וטרי שהוכן במסעדה ופטרוזליה. "מרגישים את הטריות של הפטרוזיליה ושהוסיפו אותה בסוף הבישול" אומרת אמא שלי, בשלנית ידועה בעצמה, בזמן שהיא טועמת את המרק. ובין לגימה ללגימה אנו טועמות את הסלט שכולל עגבניות שרי לצד פלחי עגבניות בשרניות בשלות, בצל סגול, זיתים שחורים. סלט פשוט - וטעים להפליא.

טאבולה למתקדמים


התפריט של טאבולה מצליח לייצג את הטוב של המטבח האיטלקי וזה של שכנו הים תיכוני, מבלי להתפזר יותר מידי, והעיקריות שלנו דוגמות קצת מכל דבר. את האגף האיטלקי מייצג ניוקי סלק שהתגלה כמנה מופלאה ונאמנה לטעם ולמרקם האיטלקי המשובח: כדורוני ניוקי סגלגלים, עשויים סלק, שוחים ברוטב שמנת סמיך ומדוייק מאוד. מאגף הדגים אנחנו מתמוגגים מפילה דניס צלוי מוגש על מצע של פירה כתום ברוטב יין לבן, לימון ושום בתוספת סלט ירוק. אמא שלי שהיא חובבת דגים מפצירה בי לטעום את הדג, ואני פוגשת דג רך, המשלב מליחות וחמצמצות בעת ובעונה אחת, ולידו פירה שחוסל עד תומו, כיוון שהשכיל לספוח אליו את טעמי הדג, דבר שיצר שילוב טעמים מיוחד. מאגף הבשרים - שניצל בנוסח וינאי, העשוי מפילה בקר משובח בתוספת אורז ומעל רוטב איולי שהחמיא לבשר מאוד ויצר עושר של טעמים בכל נגיסה.

לפנק, לפנק, לפנק...


כולנו יודעים שלקינוח בסוף הארוחה יש אחריות גדולה על הזיכרון שלנו מהביקור במסעדה. במסעדת טאבולה, הקינוח שהונח על שולחננו לקח אחריות מלאה על הנושא, והוא בהחלט שותף לחוויה של הארוחה כולה. קרם שוקולד וחלב קוקוס עם חמוציות, שקדים ואגוזים הוא קינוח שמאגד בתוכו הרבה שוקולד מריר מרוכז שמגיע בצורה של עוגת סופלה ומעל שכבת שוקולד קשיחה, וכל טעימה טומנת בחובה הפתעות קטנות ומושלמות של חמוציות, שקדים ואגוזים.

אז אם אתם בדרך...


אז אם אתם בדרך חזרה מהים, כל החבר'ה מוזמנים לטאבולה לארוחה עיסקית. אם אתם מהמרכז הבינתחומי בהרצליה או ממכללת נתניה, אם אתם תיירים מהמלונות שעל חוף הים, או אם אתם אוכלים רק אוכל טבעוני (כן, כן, יש מספר מנות שניתן לקבל בגירסה הטבעונית) או אם אתם פשוט רעבים בשעות הצהריים ורוצים להתפנק, גם אתם מוזמנים למסעדת טאבולה ברחוב הנשיא יצחק 75, הרצליה פיתוח. ואם אתם מתכננים אירוע, במסעדת טאבולה ניתן לחגוג אירועים עד 150 איש, בהגשה אישית או בהגשה למרכז השולחן, במחיר של 145-175 ש"ח לאדם.