ארוחות גורמה במסעדת החצר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הפריחה שחווה הסצנה הקולינרית של עיר הבירה הביאה לכך שישנן לא מעט מסעדות מומלצות בירושלים - "החצר" היא אחת מהן.

התחנה הישנה ועיצוב הפנים המודרני


המסעדה - שכתובתה המדויקת היא דרך בית לחם 7 - שוכנת במתחם התחנה הישנה, באזור עמק רפאים, באחד המתחמים המרשימים של עיר הבירה: מה ששימש בעבר כתחנת רכבת הפך למתחם שוקק חיים ועתיר אפשרויות בילוי, ובנוסף יש בו גן נאה ובו מסלולים הן להליכה נינוחה והן לרכיבה על אופניים.

לא מעט מסעדות בירושלים קבעו במתחם את משכנן, וכל אחת מהן זכתה להתמקם באחד המבנים הייחודיים ששימשו את תחנת הרכבת. במקרה של "החצר" מדובר במקום אפילו עוד יותר מיוחד - מיכלי הסולר הענקיים.

עיצוב הפנים ב"חצר" תוכנן כך שיהווה ניגוד למיכלי הסולר של פעם ובה בעת ייצור איתו הרמוניה משובחת, ובהתאם החלל הפנימי המרווח זכה למראה מודרני אך חמים ומזמין.

בימי חול המסעדה פועלת בין השעות 12:00 ל-17:00, ושוב בין 18:00 ל-23:00, בימי שישי היא נסגרת שעה לפני כניסת השבת, ובצאת השבת מתחדשת הפעילות ונמשכת עד חצות.

תפריט גורמה ים תיכוני


עוד שילוב מלבב המאפיין את המסעדה הוא בין מטבח עילי, גורמה של ממש, לבין פשטות כובשת כמו במסעדות השוק המוצלחות.

בראש צוות המטבח עומד השף מוטי אוחנה, בוגר אחד המוסדות הקולינריים המפורסמים ביותר בעולם, ה"קורדון בלו", ואחד מאנשי המקצוע היותר מוכרים ומנוסים בסצנה הקולינרית הירושלמית ובכלל. התפריט שהרכיב אוחנה מבוסס על בשרים ודגים, משלב כאמור את העכשווי עם הקלאסי, הבסיסי עם המפתיע ואת הים תיכוני עם הישראלי השורשי. מאפיין נוסף של המנות ב"חצר" הוא גודלן, ובכלל נדיבות היא תכונה בולטת במסעדה, וזאת לצד אדיבות וקשב מלא לכל לקוח.

בין הראשונות: קרפצ'יו של פילה בקר עם איולי כמהין, רוקט, פיסטוקים מסוכרים ובלסמי; סלט אספרגוס עם ארטישוק ירושלמי צלויים, עגבניות ואיולי כמהין; שקדי עגל עם תפוחי אדמה של מדורה, עגבניות צלויות וקרם חצילים; טריו סביצ'ה (טונה אדומה, דניס וסלמון) עם פירות העונה, בצל ירוק, צנוניות, כוסברה וצ'ילי; פילה של חציל עם קוביות פילה בקר מוקפצות, טחינת שקדים ולימון כבוש; ועוד.

בין העיקריות: חזה מולארד עם ראגו עדשים שחורות בציר דובדבני אמרנה; ריזוטו עם פטריות, ארטישוק ירושלמי ושקדי עגל בציר בקר; פילה בקר עם אספרגוס וארטישוק ירושלמי מקורמל והכל בציר של בקר ופטריות (פורצ'יני); לחי של בקר צלויה שש שעות בציר בקר, ירקות שורש ופטריות פורצ'יני וכן יין אדום; רביולי חצילים שזכה לרוטב פסטו טוסקני, צנוברים וזוקיני; סלמון שזכה לזיגוג של ויניגרט אסיאתי חם עם פטריות (שימג'י) ושעועית ירוקה; ועוד.

גם המנות האחרונות ב"חצר" שומרות על רמה גבוהה כמו גם רוחב לב, ומהווים הוכחה נוספת כי מסעדות כשרות בירושלים, ובעצם בכל מקום, יכולות לדלג בקלילות מעל "מגבלת" הכשרות וכי גם ללא חלב ומוצריו ניתן ליצור קינוחים משובחים.

הבר העשיר של "החצר"


לצד האוכל המוקפד של "החצר" תמצאו בה גם בר קטן אבל עשיר באפשרויות, ובהתאם תפריט היין והאלכוהול של המסעדה תורם רבות אף הוא לחוויה שהיא מציעה. בפרט מומלצים היינות של היקבים המובחרים וכן הוויסקי על סוגיו השונים - אירי, סקוטי, בורבונים וסינגל מאלטים.

אירועים ב"חצר"


תפריט הגורמה והאווירה הייחודית הופכים את המסעדה לאידיאלית לאירועים. ניתן לקיים אירועים של עד 100 אורחים במסעדה עצמה, ובנוסף מוצעת האופציה של גן רחב ידיים לאירועים גדולים של עד 300 אורחים.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש