מרתה - מאכלים ים תיכוניים ועוד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המאכלים הים תיכוניים כבשו בשנים האחרונות את העולם כולו, ואין פלא: הם צבעוניים, שמחים, בריאים - ובעיקר טעימים להפליא. בישראל, וזה בוודאי לא מפתיע, המטבח הים תיכוני אהוב במיוחד וגם נגיש מאוד עבורנו שהרי חומרי הגלם, רובם ככולם, נמצאים כאן ממש מתחת לאף. מסעדת מרתה השוכנת במרכז תל אביב, ולמעשה באחד הלוקיישנים היותר תל אביביים שיש - בית ציוני אמריקה - היא הוכחה לפוטנציאל הרב של הסגנון הים תיכוני ובפרט היא מתמחה במטבח האיטלקי תאב החיים.

מיקום ושעות פעילות


אמנם רבות מבין האופציות של הבילויים הקולינריים בעיר התוססת ביותר בארץ מרוכזות במתחמים: כך למשל יש שלל מסעדות בנמל תל אביב, מתחם שרונה מאוכלס בלא מעט בתי אוכל וכך גם מתחם התחנה בפאתי נווה צדק - אבל גם "סתם" כך ברחובות של העיר שצמחה מן החולות ניתן להיתקל במסעדות טובות. במקרה הזה מדובר באחד הרחובות המרכזיים של תל אביב, אבן גבירול, וליתר דיוק אבן גבירול 26.

מיקומה של מרתה בתוך בית ציוני אמריקה מכתיב במידה מסוימת גם את אופיה - תרבותי ומושקע כמו גם מחובר למגמות עדכניות. המסעדה נפתחת מדי יום ב-9:30 ופועלת ברציפות עד אשר אחרון הלקוחות יוצא ממנה חזרה אל הרחוב התל אביבי כשהוא מסופק ומרוצה אחרי החוויה הקולינרית שעבר.

המטבח האיטלקי במיטבו


מה שהופך את המקום לאחת מאותן מסעדות מומלצות בתל אביב הוא התפריט שלה - שמבוסס כאמור על המטבח הים תיכוני בכלל ועל זה האיטלקי בפרט.

עד השעה 11:30 בימי חול ועד השעה 12:00 בסופי שבוע מוגשות במקום ארוחות בוקר: שקשוקה תרד, סלט ארטישוק, כריך חביתה וארוחה "קלאסית" אליה ניתן לצרף גם פלטת מטבלים הן בין האפשרויות שיהפכו את הבוקר שלכם לנעים וטעים במיוחד.

בשעות הצהריים מגיע תורן של העסקיות - המוגשות עד השעה 17:00 (בימי חול). גם האווירה במקום משתנה מנינוחות של בוקר לענייניות של צהריים, אם כי העיצוב המהודר בחלקה הפנימי של המסעדה והחצר המלבבת שלה מקשים על המבקרים להתנתק ממנה בתום הארוחה ולחזור לפעילות השוטפת וכולם מבקשים להאריך את החוויה עוד קצת.

העסקית בנויה כך שבמחיר המנה העיקרית מקבל כל סועד גם לחם, מנה ראשונה ושתייה. בין הראשונות - מרק משתנה, כרובית קיסר, סביצ'ה דג, טרטר בקר וטבעות קלמרי (חלק מהראשונות כרוך בתוספת כספית צנועה על מחירה של המנה העיקרית). בין העיקריות - פילה בורי, סלט קינואה, רביולי גבינות, אנטריקוט, סלט איזבלה (קוביות בטטה, עדשים שחורות, קוביות סלק, סלרי, חמוציות, עלי ארוגולה, בצל ירוק, תרד, מיקס אגוזים), ניוקי פורצ'יני ומעורב תל אביבי (חזה עוף, לבבות, כבד עוף ולצידם חומוס גרגרים, אפונה ומיקס בצלים גס).

בשעות הערב שוב משנה המקום את פניו: התפריט אמנם נשאר זה של הצהריים, אם כי בלי העסקיות כמובן, אבל האווירה במסעדה הופכת בליינית ורבת פנים. לרגעים היא רומנטית, לרגעים סקסית, לרגעים תרבותית, לרגעים מחוברת למקום ולרגעים ממריאה לארצות רחוקות - ותמיד תמיד מספקת חוויה ייחודית, ובפרט כשלאוכל המושקע מתווסף אלכוהול משמח מהתפריט הנרחב של המקום (שלל יינות מיקבים מובחרים, קוקטיילים צבעוניים ועזי מבע וטעם ומשקאות משובחים אחרים).

האירועים של מרתה


עבור לא מעט מסעדות תל אביב היא לא רק אכסניה אלא גם מהות, וכך גם מבחינת מרתה. האופי הכל כך תל אביבי של המקום בא לידי ביטוי גם באירועים הנערכים בו - בין אם מדובר באירוע פרטי ובין אם באירוע עסקי. ניתן לבחור בין החדר הפרטי האינטימי של המסעדה, שבו יכולים להתארח 60 איש, לבין המרפסת היפה שמאפשרת אירועים של עד 50 אורחים. עבור אירועים גדולים יותר ניתן לסגור את המסעדה כולה ולארח גם 150 חוגגים שמחים במיוחד.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש