Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת החצר בירושלים של השף מוטי אוחנה
לחם בשר הרצליה

החצר ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"והנה ניוקי עם כבד אווז הגיע גם הגיע, חזה אווז מעושן ושקדי עגל על קרם שורשים - זו מנה מחשמלת לחלוטין, הטעמים בה דומיננטיים ואני אוהבת את זה..." כרמית אופק מגדירה את מסעדת החצר בירושלים כגלריה של אומנות האוכל ואת השף מוטי אוחנה כאמן ולא פחות מזה

אין כמו חודשי הקיץ החמים שהינם הזמן האהוב עליי בשנה לחמוק מהעיר הגדולה ולדהור אל כיוון עיר הבירה אשר תמיד נמצאת שם בשבילי. אוכל לסמוך על ירושלים שתואיל להיות קרירה מעט בערבים ולשמוח ממפגש עם חברה ותיקה באחד המקומות היותר מרתקים בעיר, מסעדת החצר השוכנת במתחם הרכבת הישנה הינה מסעדת שף ים תיכונית כשרה שבראשה עומד השף מוטי אוחנה המנצח על הכל ביד רמה. המטבח במקום מאגד בתוכו חינניות קולינארית החל מבשרים על הגריל, דגים ועד לתבשילי קדירה ייחודיים.

החגיגה מתחילה ויש למה לצפות


מגזרת המנות הראשונות זכינו לפינוק לעילא ולעילא, שכן, על שולחננו הונחו כמה וכמה מנות, כל אחת מיוחדת בפני עצמה. ראשונה כמו מלכה, פלטת מאזטים - מבחר צבעוני של סלטי הבית, מצאנו שם מכל וכל: פלפלים אדומים חרוכים בתיבול מיוחד עם שום וצדפים, קערית קטנטנה של שמן זית ובלסמי, מתבל ירוק עם חמוצים ואגוזים, זיתים ביתיים, מטבוחה פיקנטית, סלט מנגולד עם בשר טחון, טחינה עם קישואים קריספיים, סחוג ירוק והמיוחד – קרם חצילים המתאפיין במרקם רם להפליא והוא עשוי נכון כל כך, מיוחד ומפתיע. כל הטוב הזה מוגש עם לחם הבית, פראנה, וכשנותנים ביס מרגישים את הטריות ואת האהבה שבפנים.

והנה המנות ממשיכות לזרום אחת אחר השניה, סביצ'ה דניס עם בצל סגול, חציל, לימון כבוש, כוסברה ופלפל חריף. הקריספיות תמיד עושה טוב, הכוסברה והפלפל החריף הם שני שחקנים אשר מוסיפים רעננות ותחושה של קלילות במנה. סלט אנדיב הכולל סלק, אגוזים, אגס ועלי אנדיב, הסלק מוסיף נדבך של מתקתקות במנה, סוג של שבירת שיגרה ועלי האנדיב משלימים היטב את יתר מרכיבי הסלט. עוד מהראשונות, סשימי טונה המורכב מנתחי טונה אדומה בקרמל, ג'ינג'ר וצ'ילי על סלט שומר, הדרים ונענע. הארומה של השומר, הרעננות של התפוז והנענע מיטיבים עם הסשימי. והרי ציינתי שהתמזל מזלנו, יתר על המידה, וכמו נסיכות בארמון, המארחים שלנו לא חסכו מאיתנו פינוקים לרוב.

והנה שחקן חיזוק נוסף היה מעורב ירושלמי של "עוז דגים" שהכיל סלומון, טונה, דניס, דגי ים המוקפצים עם בצל, פלפל חריף ולימון כבוש בתערובת תבלינים עם טחינה ועמבה, הוגש לנו במחבת קטנה ומרשימה השומרת על החום של המנה. החריפות מדויקת משהו, המרקם של הטחינה והעמבה עוטף באהבה את מרכיבי המנה. אין ספק, אני די דומה לאבי בעניין זה, שנינו אוהבי עמבה, היא איכשהו נותנת את הטון האותנטי לכל תבשיל שאליו תצטרף, נסו והיווכחו בעצמכם. הירק האהוב עליי, אספרגוס הגיח לשולחננו, האספרגוס חבר לעגבניות וארטישוק ירושלמי צלויים באיולי כמהין, צלייתו של האספרגוס נעשתה במידה הנכונה והאיולי והכמהין עושים טוב לחיך.

העיקריות של החצר – עונג אמיתי


תפריט העיקריות במקום מפתה עד מאוד והבחירה קשה ובכל זאת, טרם הגעתן חברתי נהנתה מיין לבן חצי יבש (יקבי רמת הגולן – גמלא ריזלינג) ואני עם יין אדום (הסדרה האזורית קברנה – שיראז) ואז הצטרף לחגיגה, סלומון מזוגג בוויניגרט אסיאתי חם עם פטריות שימג'י ושעועית ירוקה). הקראסט של הסלומון מבורך הוא, צדודית החיך שלי ושל חברתי יש לומר, הבחינה בטעם של ג'ינג'ר שנותן ארומה מיוחדת. מסעדת החצר, מתאפיינת במטבח משובח ולכן חשוב שלא להגיע מהר לתחושת שובע, שהרי עוד הרבה  לפנינו. והנה ניוקי עם כבד אווז הגיע גם הגיע, חזה אווז מעושן ושקדי עגל על קרם שורשים - זו מנה מחשמלת לחלוטין, הטעמים בה דומיננטיים ואני אוהבת את זה.

התרווחנו מעט, חברתי על הכסא ואני על מושב הספה ומהעיקריות נהנינו גם מרביולי חצילים ברוטב פסטו טוסקני, זוקיני וצנוברים, מנה מטריפה וצבעונית. ואחרון חביב לכל הטוב הזה שנחת עלינו, פילה כבד אווז וצלעות טלה על בסיס פירה, רוטב עגבניות עם זיתים שחורים ורוזמרין - זה היה הפינאלה הכי טוב שיכולנו לבקש.

המסע כמעט והסתיים...


הספקנו להשלים פערים והכנתי את חברתי לבאות, הקינוחים, היש יותר טוב מהם? הוולקנו, עוגת שוקולד חמה במילוי קרם נוגט לצד גלידה וניל עם טחינה גולמית, סילאן, פיסטוק וסיבי חלבה. יתרה מזו, וכמעט שנעתקה נשימתי, וכך בלי הכנה מוקדמת הונחה לה צלחת פטיפורים.

במסעדת החצר ממתינים לכם בימים א'-ה' החל מ-12:00 בצהריים עד 23:00, בימי ו' מ-12:00 עד שעה לפני כניסת שבת ובמוצאי שבת כשעה לאחר צאת השבת.
קצרה היריעה מלהכיל את מיטב החוזקות, אולם, בקליפת האגוז אדגיש, כי התפריט במקום אינו מונוטוני, יש בו הכל מהכל. החצר מתאפיינת ברוחב לב אמיתי, כמו גם בשירות אדיב, אך לא רק, שהרי גם אווירה נעימה שוררת במקום. ובכן, עבורי הללו אינם דבר של מה בכך, ואין פלא שסועדים מרוצים חוזרים שוב ושוב למקום. החצר היא בית קולינרי חמים בין שלל מסעדות מומלצות בירושלים.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש