Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת כרמים במושב סגולה

כרמים סגולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת בקלוואה טלה הייתה מעולה, עוד מנה שלכאורה נראית פשוטה – בצק עלים, בשר טלה קצוץ ורוטב טחינה-סילאן. הבצק היה פריך ולא עבה מדי והבשר תובל בתערובת תבלינים, ניגוב קל ברוטב והמנה חוסלה כהרף עין..." יונתן שטרנברג, כרמים, מושב סגולה

למרות שאני מגיע לאזור קריית גת, בואכה מושב סגולה מספר פעמים לא מבוטל בשנה כדי לבקר את חמותי, איכשהו לא יצא לי לבקר במסעדת כרמים הסמוכה. עד כאן זה לא נשמע מפתיע. שכן, הגיוני מאוד, שאם כבר אני נוסע לחמותי, נשאר לאכול אצלה ולא נצא למסעדה, אבל מה שעדין לא סיפרתי לכם הוא שמסעדת כרמים הוכתרה כמסעדת הבית של הגברת ו-אמא שלה, ובכל הזדמנות שאני נוסע לחו"ל או סתם לא נמצא איתן, הן ממהרות למסעדה וכמובן לא חוסכות בתיאורים ותמונות בניסיון לגרום לי לקנא.

תמיד יש פעם ראשונה


כשקיבלתי הודעה מהעורכת שמחפשים כתב לסיקור מסעדת כרמים, כמובן שקפצתי על ההזדמנות וכך, עם הגברת לצידי ותחושת ניצחון קלה, הזמנו מקום בספונטניות ויצאנו לעבר המסעדה. מסעדת כרמים, של השף סהר רפאל, שהוותיקים מבין צופי שידורי הטלוויזיה-הקולינרית שהפכה פופולרית מדיי לטעמי, ודאי זוכרים אותו מהתוכנית "המטבח" בה גם זכה, שוכנת בכניסה למושב סגולה. כרמים כבר מזמן היא לא "מסעדה של אזור הדרום", אלא מוסד שהפך אבן שואבת עבור סועדים מהמרכז, ראשון לציון, גדרה, אשדוד, אשקלון ועוד.

חלל המסעדה הוא גדול ומרווח, עם תקרות גבוהות ומספר אזורי ישיבה מהם ניתן לבחור. יש בכרמים גם בר נחמד למי שמחפש אופציה פחות מחייבת ואפילו חדר פרטי בו ניתן לערוך ארוחות פרטיות או אירועים קטנים. מוזיקה נחמדה, עיצוב נעים מאוד שמשדר אווירה ביתית-כפרית עם הרבה עץ וצבעים חמימים. מקום שאפשר להרגיש בנוח להגיע אליו עם מכנסי שלושת-רבעי וטי-שירט ולהזמין המבורגר ובירה עם החברה, ובאותה מידה, אפשר להגיע בחולצה מכופתרת לחגוג יום נישואין ולהתפנק עם מנת כבד אווז או סטייק.

מטבח עם לב פועם


התפריט של כרמים מגוון מאוד וכולל ארוחות בוקר, מנות דגים ופירות ים, מאפים, פסטות, סלטים, בשרים ועוד עם השפעות ברורות של מטבח ים-תיכוני, צרפתי קלאסי ואיטלקי. בכל יום שני, כרמים עורכת ערבי קונספט, עם ספיישלים משתנים שמתווספים לתפריט הרגיל. אנחנו הגענו בערב צרפתי והמלצרית החביבה סיפרה בגאווה גם על ערב עיראקי מוצלח מאוד, ערב טבעוני מסחרר וערב פיצות שסחף רבים וטובים אחריו. נקודה נוספת שחשוב לציין בקשר לתפריטים של כרמים הוא תפריט היין. למרות שהתפריט מעט מצומצם לטעמי, מופיעים בו מיטה היינות הטובים והכי חשוב, התמחור הוא הוגן מאוד ואפילו זול ביחס למסעדות אחרות.

כרמים - מתחילים לאכול


הצצנו על רשימת הספיישלים מהמטבח הצרפתי ועל התפריט הקבוע, והחלטנו לערבב ולהזמין מנות משני התפריטים. בראשונות טעמנו, ארטישוק פריך – מנה טעימה וקלילה ששילבה לבבות ארטישוק איטלקיים על הפלנצ'ה עם גבינת לבנה, זרעי עגבניה ופרוסות צנון - שמן זית טוב, לימון ומלח ים, לא צריך הרבה יותר מזה. לריזוטו הפטריות פחות התחברתי למרות שהטעמים היו טובים והשף עשה שימוש בכמה סוגי פטריות, הריזוטו לא היה אחיד מספיק והמרקם לא הסתדר. מנת בקלוואה טלה הייתה מעולה, עוד מנה שלכאורה נראית פשוטה – בצק עלים, בשר טלה קצוץ ורוטב טחינה-סילאן. הבצק היה פריך ולא עבה מדי והבשר תובל בתערובת תבלינים, מעין ראס-אל חנות שהחמיאה לה מאוד. ניגוב קל ברוטב והמנה חוסלה כהרף עין.

משם המשכנו למנה שכולה משדרת שחיתות ומכונה בתפריט "בשר קולומביאני" – מדליונים עבים של אנטריקוט, פילה וכבד אווז המונחים זה על גבי זה לצד בטטה מקורמלת עם רוטב של דובדבני אמרנה ויין אדום. הבשר נצלה בדיוק לדרגה הנכונה, מדיום לכבד האווז ולאנטרקוט, מדיור רייר לפילה, והשף עשה שימוש מאופק ונכון ברוטב המתקתק, כך שהחמיא למנה ולא השתלט עליה. מנה נוספת שהייתה מוצלחת, הפעם מתפריט הספיישלים, הייתה מנת שקדי עגל פריכים ועסיסיים שהוגשו על קרם ארטישוק. הקרם היה עדין והצליח לשבור את השומניות של השקדים כך שהתוצאה הייתה מנה מאוזנת וטעימה מאוד.

את בחירת הקינוח השארתי לגברת שלא התלבטה ובחרה בקינוח החביב עליה בכרמים – קן קדאיף פריך במילוי קרם שוקולד לבן ופירות יער. מנה טובה, מתוקה אבל לא מתוקה מדי עם שילוב כיפי של מרקמים.

למתי קבענו שוב?


אספרסו קצר לסיום והגיעה הזמן לחזור הביתה. בנסיעה, הגברת צלצלה לאמא שלה, וסיפרה לה על המנות שאכלנו וכבר התחילה לתכנן את הפעם הבאה שהן יבקרו בכרמים. הן כמובן ינסו למצוא תירוץ ללכת בלעדי, ואני אמצא תירוץ שוב להשאיר את הקטן אצל חמותי ולהגיע לכרמים עם הגברת.