Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדת אחד העם טאפאס

מסעדת אחד העם טאפאס ועוד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המרחק בין תל אביב לברצלונה הוא אמנם כ-3,000 ק"מ, אבל כשנכנסים למסעדת אחד העם טאפאס המרחק מצטמצם - ואפילו נעלם: הטאפאס יצירתיים ומשובחים, המוזיקה צוהלת, האלכוהול משמח, האנרגיות מרוממות והקהל מגוון ומשלים חוויה שכל כולה נחת ועונג.

המסעדה, שכפי שניתן להבין משמה, שוכנת ברחוב אחד העם (27, לא רחוק משדרות רוטשילד ורחוב אלנבי ובאופן כללי בלב ליבו של האזור המכונה העיר הלבנה אשר הפך למתחם בילויים שוקק חיים). היא החלה לפעול בשנת 2009, כשמאחורי ההצלחה המטאורית שלה עמדו קבוצת אנשי עסקים ובראשם עדי שטראוס (שמאחוריו לא מעט מסעדות בתל אביב) והשף המוערך יונתן רושפלד. כעת תופס את עמדת המנהיג של המטבח השף המוכשר לא פחות תום פישר, והקו המנחה של "1העם" נשמר - טאפאסים יצירתיים מחומרי גלם טריים המוגשים עם המון אהבה ובאווירת קרנבל תוססת, כך שגם כיום היא אחת מאותן מסעדות מומלצות בתל אביב. שעות הפעילות הן בכל ימות השבוע החל מ-18:30 ועד חצות וחצי.

מיטב מטעמי המטבח הספרדי


למטבח הספרדי יש אולי מוניטין פחות גבוהים ביחס לזה האיטלקי או הצרפתי, וגם המטבחים היפני והסיני זוכים ליחסי ציבור טובים יותר - אבל הסיבה היחידה לכך היא שהספרדים פשוט עסוקים בליהנות מהטאפאסים והסנגרייה שלהם ואין להם זמן או רצון לקדם את המסורת הקולינרית שלהם…

אבל אם מתעמקים במטבח הספרדי, ובפרט במסורת הטאפאסים - אותן מנות קטנות יחסית המאפשרות לדגום כמה וכמה מהן בדרך לארוחה מגוונת, עשירה ולא מכבידה, לרוב לצד בירה או יין שמשמחים לבב אנוש ומתחברים היטב לאותם טאפאסים - מגלים קסם של ממש. פירוש המילה Tapa, אגב, הוא מכסה - שכן במקור שימשו המנות הקטנות ככיסוי לכוסות המשקה (במקום צלוחית ריקה או פיסת קלף). מאפיין נוסף של תרבות הטאפאס (צורת הרבים של המילה Tapa) הוא הבילוי בחברותא, ואכן אחד העם טאפאס מתאפיינת באווירה שמחה המתאימה מאין כמוה למפגשים חברתיים מכל הסוגים.

התפריט השמח של אחד העם טאפאס


בין הטאפאסים המוגשים במסעדה: נקניקייה מוולנסיה, ספייסי פורק, ספריבס אדום-מתוק-חריף, כבד אווז חם עם תפוח עץ בסנגרייה לבנה, סקאלופס פטריות שחורות, שרימפס בקדאיף תורכי, ארטישוקים על הפלנצ'ה עם לבנה חריפה, ניוקי ריקוטה עם דלעת ומרווה, סלט עגבניות עם גבינת טולום ועשבים טריים, פאייה שחורה עם פירות ים, סלמון "פקין סטייל", דניס "טנדורי", קלמארי מטוגן "ניו אורלינס" ועוד ועוד.

כפי שניתן להבין משמות המנות, הרי שאת הקונספט הספרדי המבורך של טאפאסים משלב השף תום פישר עם השפעות ממגוון מטבחים ברחבי העולם בדרך לחוויה ייחודית, רבת גוונים ורבת טעמים - כולל כאלה שלא תמצאו במקומות אחרים.

כאמור בספרד הטאפאסים מוגשים לצד אלכוהול מקפיץ, וכך גם ב"1העם". בין השאר תוכלו להתענג במסעדה על קלרה קון לימון (בירה עם תפוזים,לימונים טריים וקרח), סנגריה, חרז סאוור, מרטיני רימון, מוחיטו ליצ'י, ערק רימונים, מרגריטה אפרסק ועוד.

אל כל הטוב הנ"ל יש להוסיף הגשה ייחודית ומפתיעה, וכאמור גם אווירה צוהלת - והנה לכם מתכון מושלם להתענג על כל ביס וביס וכל לגימה ולגימה.

האירועים הייחודיים של אחד העם


השילוב בין התפריט המגוון עד מאוד והיצירתי להפליא, העיצוב המושקע של המקום והאווירה הייחודית השוררת בו הופך את אחד העם טאפאס לאחת מאותן מסעדות מומלצות במיוחד לאירועים - ובפרט כשמדובר באירוע מיוחד - בין אם אירוע פרטי ובין אם אירוע עסקי כולל מסיבות קוקטייל, השקות מוצר או מסיבות עיתונאים. המקום ערוך לאכלס עד 180 אורחים וצוות המסעדה ישמח לעזור גם לכם לארגן אירוע מושלם, בדיוק על פי טעמכם והעדפותיכם.