"קציצות ירק ופרסה על מצע קרם יוגורט עם נקודות של קרם שמנת פלפלים - הקציצות מושלמות ובמרקם הנכון וקרם היוגורט משמש כשחקן חיזוק המקפיץ מעלה את החוויה..." ליאור נובו לוקחת את אחותה הקטנה לפיש מרקט בתל אביב, המציעה מנות מרתקות מהמטבח החלבי ומנפלאות הים הגדול והכל עטוף באווירה יוונית שמחה. יאסו כבר אמרנו?
"כתף טלה וחזה עגל מוקפצים עם מעט בצל ומונחים על פיתה שיצאה זה הרגע מהגריל ומעל נחה לה בשלווה טחינה ירוקה..." גשם זלעפות בחוץ, אך זה לא מונע מקרין אביב לבדוק מה מתבשל במטבחה של העתיקה שבקריית ביאליק. כשקר בחוץ בעתיקה חם וטעים
"הקציצות, שלוש במספר, שמנמנות ושחומות באופן מעורר תיאבון, חלקן החיצוני מטוגן עד פריכות והפנים רך ועדין, בתיבול מינימליסטי שנותן לירק עצמו לדבר..." חומרי גלם איכותיים, מנות טעימות ומשביעות ומחירים אטרקטיביים הופכים את לוקנטה החדשה למקום המפגש העכשווי של צפון תל אביב. שפרה צח חזרה עם רשמים ומנות שאסור לפספס
"החוויה לא נגמרת בבשר המשובח. היא ממשיכה אל מלצרים שמספקים שירות יוצא דופן, אירוח לבבי ומזמין, אווירה ביתית וחמימה ובעיקר מכלול שלם שעושה חשק להמשיך לאכול..." דן תורן נופש באילת ומגלה את ברזיל הקטנה המציעה חוויה בשרית סוחפת המעוררת את כל החושים
בלב גדרה, בין בתים עתיקים מתקופת הבילויים, שוכנת צ'וראסקו, המציעה חגיגה קולינרית של בשרים איכותיים לצד יינות משובחים. כל נתח בשר נבחר בקפידה, מטופל במקצועיות רבה על ידי השף, ומגיע לסועד במלוא תפארתו. ויש כמובן גם ארוחות עסקיות שאסור לפספס. מי מצטרף?
"פילה דניס צלוי בטאבון, עם פסטה פרגולה, ברוקומיני ורוטב עגבניות ושום. המנה עשירה והפילה טרי ומשתלב היטב עם יתר מרכיבי החגיגה הזו..." כרמית אופק משתתפת בחגיגות העשור לרוסטיקו שברוטשילד, תל אביב. היה שמח ולמלא בהפתעות קולינריות משובחות
"סלט סשימי טונה שמשלב בין גווני ירוק בהיר וכהה של חסה ואצות וואקמה ועליהן פרוסות אדמדמות של טונה נאה..." TYO, הלאונג'-בר עם התפריט היפני של השף יאמה סאן, היה עד כה נחלתם של מבלי הלילה. מהיום - תוכלו להתענג מנפלאות יפן גם בצהריים. שפרה צח יצאה לבדוק מה קורה בעסקיות החדשות של TYO, וחזרה עם מנות מומלצות. יפן זה כאן!
"בשר עוף הוגש על מצע של אורז מבושל עם בטטה, כרובית, תפוחי אדמה וקצת תירס שקושטו מעל בצנוברים ובאגוזי קשיו - חגיגה של ממש, עושר של טעמים המשתלבים בצורה הרמונית ומושלמת בתוך הפה..." קרין אביב במפגש מרתק עם המטבח הערבי האותנטי המוצע בנוף הוואדי שבעין חוד. שווה נסיעה מיוחדת לאזור
"הנתח התקבל בתשואות על-ידי בלוטות הטעם, שנהנו מטעמי העישון המרומזים, ממידת העשייה המושלמת, מהתיבול המדויק ומהבשר הכל כך רך עד שזלג מהעצם...". ליאור פנחסי נהנה מטיול קולינרי למערב הפרוע מבלי להחתים דרכון. טקסס ברביקיו שברמת החייל בתל אביב מציעה מטבח טקסני מסורתי עם מנות בשר שנצלות במעשנת מיוחדת לצד תוספות סוחפות, תה קר וכמובן שפע של אלכוהול
"כריכים טקסיאנים הכוללים חזה עוף צלוי בליווי צי'פוטלה-מיו, גוואקמולה, חסה, עגבניות וחלפיניו. הכריך עסיסי, עשיר בטעמים ומשביע ביותר..." עם מרגריטה ביד אחת, נאצו'ס סופריס ביד השנייה, כרמית אופק מרגישה הכי במקסיקו אבל זה קורה כאן בפנצ'ו בתל אביב. מי מצטרף לטיול?
בלה ביפטק בנתניה תמצאו את השילוב המושלם בין תפריט כשר על טהרת הבשר והדגים ונוף מהפנט לים הגדול. על המטבח מנצח שף מדרום אמריקה כך שמובטחת חוויה קרניבורית תוך שימוש בחומרי גלם מובחרים. יש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד
"פטה הכבד בליווי ריבת בצל וצנימים הוכתרה ברוב קולות כמנה אצילית ואלגנטית, כזו שתכבוש כל אחד. הפטה היה רך, נימוח ובעל מרקם ענוג. פשוט ביצוע מושלם!..." מאמא מיה בקריית חיים היא כבר שנים המלכה האיטלקייה הבלתי מעוררת של אזור הצפון. קרין אביב יצאה לגלות מהו סוד קסמה
"פלחי עגבניות, קרעי מוצרלה רכה ועלי בזיליקום, במחווה צבעונית לצבעי הדגל האיטלקי, עם תוספת טעם של פלפל חריף, פסטו ולימון..." שפרה צח מתחממת מתפריט החורף המפנק של בית איטלקי שבנווה צדק תל אביב. הכי איטלקי שיש!
"נתח הקצבים שהושרה יחד עם פיסטוקים ופטריות ברוטב בלסמי וסויה הונח על צלחת מאורכת וסביבו עמדו כבמסדר חיילים של תפוצ'יפס תוצרת הבית על קרם כרובית..." שלו ביער בקריית טבעון מציעה שילוב מושלם של מטבח שף עילי, אווירה בניחוח כפרי וקסם של מבנה היסטורי מרתק. קרין אביב בערב בלתי נשכח של טעמים וניחוחות מרתקים
"ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת ופטריות כמהין, שום ופטריות שמפניות מוקפצות - מנה טעימה מאוד, מדויקת, המשלבת טעמים ומרקמים בצורה נכונה..." יפית שבחון-שרף בארוחה משפחתית מפנקת במיוחד במקס ברנר החדש בפתח תקווה. ויש עוד מלא הפתעות לקראת חנוכה, אל תפספסו!
בהתחלה רצו בני הזוג מיה וג'ורג'ו סופינו רק למכור פסטה טרייה תוצרת בית כדי שכולנו נוכל ליהנות מהמאכל האיטלקי הכל כך בסיסי וכל כך כל כך טעים גם אצלנו בבית. עד מהרה הפכה החנות, שנפתחה ברחוב וילסון בלב תל אביב, למסעדה, שזכתה להצלחה רבה, ולנוכח אותה הצלחה התווספו עוד שני סניפים - ברמת החייל ובהוד השרון. בכל שלושת המסעדות תוכלו ליהנות ממגוון רחב של פסטות מובחרות ומטעמים נוספים שמקורם בארץ המגף, אווירה נעימה וחמימה ובאופן כללי חוויה מוקפדת ואיכותית. בנוסף ניתן לרכוש בהן פסטות טריות תוצרת המפעל הקטן של הרשת - פסטות המבוססות על מתכון ייחודי בשתי גרסאות שונות, עם ביצים או בלעדיהן.
"דג לברק בתנור, המגיע עם שום, שמן זית, רוזמרין ותבלינים, כאשר ניתן לבחור את התיבול בו אתם חפצים. הלברק היה כה טרי ועסיסי ואיך לא ערב לחיך עד מאוד..." כרמית אופק נשאבה אל תוך עולם הדגים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב. אז מי מצטרף לעשות גלים?
"גולת הכותרת שזכתה למירב המחמאות מצד חברתי לשולחן הייתה מנת השווארמת-ים האלוהית. שילוב טעמים מטורף של דג, טחינה, בצל עגבניות ופיתה מהטאבון המקומי..." במשך שנים רכשה לעצמה גוז' ודניאל מבני ציון מוניטין של ביסטרו כפרי איכותי, עם אוכל משובח, היצע גדול של אלכוהול ותפאורה ירוקה מלבלבלבת. חגית גרוס יצאה לבדוק הכצעקתה
"ריזוטו מלווה בשני סוגי פטריות, פורטובלו ושמגאי, המבושלות בשלמות עם חמאה, יין לבן ומעט פרמז'ן, ומעל הכל נחות להן בשלווה פרוסות פילה דניס עסיסיות שנצרבו בטאבון..." רוני חזן מגיעה לרפאלו בקריון ונשאבת בקלות לחוויה איטלקית איכותית, כשרה ובלתי מתפשרת
"נתחי פרגית שמנמנים ורכים הונחו על מצע של אורז שחום בתוספת פלפלים, נבטים, בצל ואגוזי קשיו פריכים. רוטב הסויה הורגש היטב במנה אך לא במידה שהשתלט עליה..." אם אתם מכורים לטעמים מהמזרח הרחוק, אם אתם מחפשים ארוחת צהריים משביעה לילדים ואם אתם גרים באזור השרון או מגיעים לשם לפגישות עבודה - מסעדת אישימוטו באבן יהודה - היא בחירה מושלמת. חגית גרוס היתה, טעמה והתמכרה.
"על הצלחת ניצבת תלולית נדיבה של עשבי תיבול קצוצים דק, ובהם פטרוזיליה, כוסברה ונענע, משובצים בפיסות דג נא וצנוברים, וסביבה משיחת לַבַּנֶה סמיכה וחמצמצה לתוספת צבע וטעם..." שפרה צח הולכת שבי אחר המטבח הערבי הגלילי של פארוק בשוק ביפו. מוזמנים לגלות מהו הקסם
"מדובר בשלוש קציצות גדולות ושמנמנות, עשויות ממחית של תפוחי אדמה, חומוס ואפונה בתיבול הודי, מטוגנות בציפוי פנקו פריך מאוד ומוגשות עם רוטב צ'אטני מתוק-עוקצני שמחמיא להן..." ים 7 בהרצליה מגישה לאורחים נוף חופים, רעש גלים ומנות מענגות מנפלאות הים הגדול. שפרה צח התענגה מהטעמים ולכאן עוד תחזור. אז מי בא לים בחורף?
עונת הסתיו בעיצומה, ויובל בלנקובסקי ממליץ על היינות המתאימים ביותר למזג האוויר ההפכפך. בנוסף, מוזמנים להגיע בסופי השבוע של חודש נובמבר לאזור מטה יהודה שם מיטב יקבי האזור יפתחו את שעריהם לקהל הרחב. בילוי מהנה!
"עוף פריך בטמפורה מוקפץ ברוטב סיני חמוץ מתוק עם ירקות, אננס ובוטנים, מוגש עם אורז לבן. המנה נדיבה עד מאוד עם סועדיה, האורז עשוי לעילא ולעילא. הבוטנים מוסיפים טוויסט מגרה למנה וטעמי החמוץ מתוק הם בכלל חגיגה מגרה..." כרמית אופק בערב אסייתי ממכר בג'פניקה בנמל תל אביב
בדיוק עכשיו כשבחוץ הרוחות שורקות, קר ויורד גשם, אין כמו מסעדה ביתית המציעה אוכל משביע, מנחם ובעיקר - מתאימה לכל כיס. אז לקראת העונה הקרה, ריכזנו רשימה של מסעדות שכדאי לאכול בהן בהזדמנות הקרובה. בתיאבון!