Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> ריו גרנדה תל אביב
לחם בשר הרצליה

ריו גרנדה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתחי הבשר מגיעים עם טוסטים, שום קונפי רך וגבינת עזים מתובלת בצד. הוראות היצרן הן למרוח את הגבינה על הטוסט עם הבשר..." עדי רם הלכה לבדוק מקרוב את הסטייק האוס החדש, ריו גרנדה בתל אביב, ומגלה תפריט בשרי משובח, אווירה לילית תוססת והמון אלכוהול טוב

כשמגיעים לריו גרנדה מרגישים תחילה כאילו מגיעים לבר תל-אביבי טיפוסי. העיצוב שלה, כמו גם המיקום האסטרטגי על הרצל-רוטשילד לגמרי מכניס לאווירה. המסעדה קטנה יחסית ובמרכזה יש בר בצורת ח', בדיוק כמו שתמצאו בפיק-אפ בר הקרוב לביתכם. למי שמכיר את הבעלים דן נורמן, זה לא מפתיע, היות והוא מגיע עם רזומה עשיר מחיי הלילה הכולל את הגולדן בר האגדי שהיה ממוקם ממש עשרות מטרים מהמסעדה, בוטיק היין המוכר מרחוב קינג ג'ורג' והגורדו המפורסם בגורדון.

למי שלא אוהב לשבת על הבר ישנם במסעדה גם מספר שולחנות. שלושה מהם גבוהים וממוקמים ליד המטבח לאלה שרוצים לראות את השפים בפעולה. בין השולחנות למטבח מפריד קיר זכוכית, כך שבניגוד למסעדות רבות בהן ישיבה ליד המטבח מלווה גם בריח ורעש, כאן אפשר ליהנות מהחוויה הויזואלית בשקט.

ריו גרנדה בזרימה


גם הישיבה בשולחנות אלו היא על כיסאות בר, אבל הם מכיסאות הבר הנוחים שישבתי עליהם בחיי, הן משום שהם בגובה שני שליש מכיסא בר סטנדרטי, והן בזכות המושב הנוח מעור אמיתי. גורם נוסף שמעניק למקום תחושה של בר הוא מגוון האלכוהול הרחב שיש בו. לראיה, מתוך חמישה עמודים של התפריט שניים בלבד הם אוכל והשלושה הנותרים הם של שתיה.

תהיתי לגבי שם המסעדה, ודן בהתלהבות סיפר כי היא נקראה על שם מערבון של ג'ון ויין משנות ה-50 בשם "ריו גרנדה". פירוש המילים הוא נהר גדול "וזה פשוט זרם לנו", תרתי משמע. על הקיר הפנימי של הבר יש איורים של נתחי בשר שמזכירים את העובדה שמדובר בכל זאת, במסעדת בשר. בקומה העליונה יש גם בר קטן וכמה שולחנות, ושם הקיר ליד הבר דווקא מציג איורים ומתכונים של קוקטיילים. בקומה הזאת אפשר לעשן, כך שמי שאוהב סיגריה בין המנות או מחפש איזור עישון, זה מעולה. במיוחד בימי החורף הקרים בהם המעשנים לרוב קופאים מקור בחוץ או תלויים בחסדיה של פטריית החימום הקרובה.

מצדיעים לבשר


המנה הראשונה שהמליצו לנו עליה היא הברז'אולה – נקניק איטלקי מלוח מנתח אחורי לא שמן. נתחי הבשר מגיעים עם טוסטים, שום קונפי רך ומעולה וגבינת עזים מתובלת בצד. הוראות היצרן הן למרוח את הגבינה על הטוסט עם הבשר, בלי לשכוח להוסיף חתיכת שום, שהיא כל כך רכה שאפשר למרוח אותה על הפרוסה עם הסכין. לחובבי הז'אנר המנה מגיעה גם עם מח עצם מלוח שאפשר להוסיף לחגיגה.

המנה השנייה היא סינטה עם ירקות שורש - סינטה טרייה צרובה עם ירקות שורש ואיולי שום. הסלט המרענן מכיל בין היתר מלפפון, גזר, בצל ירוק, בצל סגול וצנון, וזו מנה מרעננת וכיפית אבל מעט חרפרפה, כך שאינה מומלצת לבעלי חך חלש, שיאלצו גם להיזהר מהפלפלים החריפים שמפוזרים מעל. לכל זה הצטרף בקבוק קברנה-סוביניון אמריקאי מבית שאטו סן מישל, שירד חלק בגרון והיווה פרטנר מושלם למנות הפתיחה וכמובן, גם לבשר שהגיע אחריהן.

הדגל של ריו גרנדה


מנת הדגל של ריו גרנדה היא הספריבס במעשנת פחם ובמרינדת טריאקי, ובצדק. כשמקבלים אותה במבט ראשון אולי נראה שהנתח שרוף, אך מדובר בשכבת הרוטב העליונה שנצרבה קלות, רק בשביל להוסיף לטעם של המנה עסיסית והטעימה הזאת. לדבריו של דן, איכות המנה נעוצה גם בבשר עצמו שנקלח מחזיר בוגר, בניגוד לרוב המסעדות בארץ שמשתמשות בבייבי ריבס. כך או כך, כל ביס היה עונג צרוף. מה שכן, במנה יש שכבה די גדולה של שומן כך שמי שלא אוהב, עדיף שיזמין משהו אחר.

התוספת שביקשנו הייתה תפוח אדמה בנייר כסף, רך כמו אחרי מדורת ל"ג בעומר, והוא הגיע עם שמנת שום שמיר שלגמרי הוסיפה לטעם וקוסלאו שלא טבע במיונז כמו שלעיתים קורה במסעדות. דגמנו גם אנטרקוט מבשר אנגוס ארגנטינאי, שהגיע עם שלושה רטבים: איולי חזרת לבנה, רוטב פלפלת וחרדל-ברנדי. הבשר היה טוב והשתלב בטבעיות עם חגיגת הבשר שלנו.

הפינה המתוקה של הערב


הקינוח שאכלנו היה עוגת סולת עם קרם פיסטוק, שמגיעה עם קציפת הל וקינמון ופיסטוקים מקורמלים במי ורדים שבהחלט נתנו טאץ' מעניין ומתוק למנה. קינוח מומלץ למי שמעדיפים קינוחים לא מאוד מתוקים והיה בו משהו מיוחד, למרות שאני אישית, תמיד אלך עם השוקולד.

ריו גרנדה פתוחה לסועדים בימים ראשון-שבת החל מהשעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות. אם חשקה נפשכם להתענג מבשר איכותי או מפירות ים ודגים מובחרים, כמובן עם אלכוהול משובח בצד, תגיעו לריו גרנדה. שם כבר ידאגו לפנק אתכם כמו שצריך.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש