"נתח הקצבים שהושרה יחד עם פיסטוקים ופטריות ברוטב בלסמי וסויה הונח על צלחת מאורכת וסביבו עמדו כבמסדר חיילים של תפוצ'יפס תוצרת הבית על קרם כרובית..." שלו ביער בקריית טבעון מציעה שילוב מושלם של מטבח שף עילי, אווירה בניחוח כפרי וקסם של מבנה היסטורי מרתק. קרין אביב בערב בלתי נשכח של טעמים וניחוחות מרתקים
"דג לברק בתנור, המגיע עם שום, שמן זית, רוזמרין ותבלינים, כאשר ניתן לבחור את התיבול בו אתם חפצים. הלברק היה כה טרי ועסיסי ואיך לא ערב לחיך עד מאוד..." כרמית אופק נשאבה אל תוך עולם הדגים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב. אז מי מצטרף לעשות גלים?
"גולת הכותרת שזכתה למירב המחמאות מצד חברתי לשולחן הייתה מנת השווארמת-ים האלוהית. שילוב טעמים מטורף של דג, טחינה, בצל עגבניות ופיתה מהטאבון המקומי..." במשך שנים רכשה לעצמה גוז' ודניאל מבני ציון מוניטין של ביסטרו כפרי איכותי, עם אוכל משובח, היצע גדול של אלכוהול ותפאורה ירוקה מלבלבלבת. חגית גרוס יצאה לבדוק הכצעקתה
"על הצלחת ניצבת תלולית נדיבה של עשבי תיבול קצוצים דק, ובהם פטרוזיליה, כוסברה ונענע, משובצים בפיסות דג נא וצנוברים, וסביבה משיחת לַבַּנֶה סמיכה וחמצמצה לתוספת צבע וטעם..." שפרה צח הולכת שבי אחר המטבח הערבי הגלילי של פארוק בשוק ביפו. מוזמנים לגלות מהו הקסם
"מדובר בשלוש קציצות גדולות ושמנמנות, עשויות ממחית של תפוחי אדמה, חומוס ואפונה בתיבול הודי, מטוגנות בציפוי פנקו פריך מאוד ומוגשות עם רוטב צ'אטני מתוק-עוקצני שמחמיא להן..." ים 7 בהרצליה מגישה לאורחים נוף חופים, רעש גלים ומנות מענגות מנפלאות הים הגדול. שפרה צח התענגה מהטעמים ולכאן עוד תחזור. אז מי בא לים בחורף?
"שתי מנות דג לפתיחה: סביצ'ה פלמידה ביוגורט ונגיעות של פניני בלסמיקו וטו-נא שהיא מנת טטאקי טונה צבעונית ועשירה המוגשת על מצע קרם חרדל עדין..." דן תורן חוזר שוב ושוב לפדרו אילת בגלל הטעמים והאווירה, והפעם הוא גילה שבמקום יש בר יין חדש, מי מצטרף?
"משם המשכנו למנת "טורשון" כבד אווז עם אבקת פיסטוק, פטל מוחמץ ובריוש חמאתי. מנה נהדרת ומושחתת לגמרי. אבקת הפיסטוק הוסיפה טעם ומרקם מעניינים והפטל נתן טוויסט מתוק-חמצמץ..." יונתן שטרנברג ירד מתחת לפני האדמה כדי לבקר במקדש היין מקומי המציע אוכל ראוי מאוד ועטוף באווירה של נשפים מהמאה ה-19. ז'אז'ו בר ייו, מתחם שרונה, תל אביב
"ברוקולי טרי, עגבניות מיובשות ונתחי חזה עוף בשמן זית ושום. אהבתי את השילוב המיוחד של העגבניות המיובשות עם המרכיבים הירוקים העדינים בפסטה..." כרמית אופק מגיעה לבית איטלקי בתל אביב, מסעדה המביאה את טעמי ארץ המגף לסועדים שלה, תוך הקפדה על חומרי גלם משובחים, טריות והמון אהבה
"נתח השייטל צרוב מבחוץ ואדמדם מבפנים, ומוגש פרוס עם אפונת גינה, קונפי שום וזעתר טרי – תוספות שמעניקות טאצ' מרענן כקונטרה לטעם ה"בשרי" המודגש..." שפרה צח מגלה את תפריט החורף החדש של דה לוקאל, ביסטרו מרתק וכובש בלב תל אביב
"הפסטה, אורקייטה מופלאה, מבושלת כאן אל דנטה, בדיוק כמו שצריך, והרוטב... אוי, איזה רוטב... תרד, זיתים, עגבניות מיובשות וכמובן צ'ילי..." גיל ח' עמית מתמוגג מהתפריט האיטלקי המשובח של ג'ויה, רמת החייל, תל אביב
"מנת חזה עוף בקארי וירקות שהוגשה לצד אורז לבן– קארי פיקנטי עם נגיעות חלב קוקוס, כוסברה, נבטים וירקות פריכים השתלבו לכדי מנה טעימה מאוד והוכתרה כמנה הטובה בארוחה..." יונתן שטרנברג בזמן משפחתי איכותי, משביע וטעים במלך החדש של הבירה - קינג ג'ורג', סינמה סיטי, ירושלים
"מנה צמחונית של ניוקי סלק לצד כרישה וקרם גבינת קממבר. אומנות הניוקי התגלתה כאן בשיא תפארתה לצד שילובים של טעמים עדינים של הכרישה ודומיננטיים של הגבינה..." קרין אביב מגיעה לדלאל בתל אביב, המסעדה שהפכה למוקד עלייה לרגל בזכות הקולינריה המשובחת, הקונדיטוריה הצמודה והאלכוהול הסוחף
"מאגף הדגים אנחנו מתמוגגים מפילה דניס צלוי מוגש על מצע של פירה כתום ברוטב יין לבן, לימון ושום בתוספת סלט ירוק..." יפית שבחון שרף נהנתה מארוחת צהריים מפנקת (וזמן איכות עם אמא), בטאבולה, איטלקית אמיתית בהרצליה פיתוח
"הדג נאפה בשלמותו ומגיע בתוך מחבת ברזל לוהטת, בשרו העסיסי נפרד מהאידרה למגע מזלג והוא טובל ברוטב ארומטי של עגבניות, שום, צ'ילי ויין לבן..." שפרה צח יודעת לאיזו מסעדה כדאי לחזור שוב ושוב. השולחן של השף עומר מילר משלבת בין הקבוע והמוכר לבין החדש והעכשווי.
"מנת בקלוואה טלה הייתה מעולה, עוד מנה שלכאורה נראית פשוטה – בצק עלים, בשר טלה קצוץ ורוטב טחינה-סילאן. הבצק היה פריך ולא עבה מדי והבשר תובל בתערובת תבלינים, ניגוב קל ברוטב והמנה חוסלה כהרף עין..." יונתן שטרנברג, כרמים, מושב סגולה
"אהבתי במיוחד את ה"פאת פת" עוף – פיסות עוף טבולות בתבשיל קארי עדין עם חלב קוקוס, פלפל אדום, נצרי במבוק ושעועית ירוקה..." שפרה צח מבקרת בחדשה של טייגר לילי בשרונה מרקט ומרחיקה אל עבר מחוזות תאילנד המרתקים. בסוף נרשמה חזרה לארץ
"סביצ'ה שבה חברו להם יחדיו קוויאר ופרוסות דג דניס נא, כבוש ברוטב של צ'ילי ולימון, והכל מעוטר במלח גס ושומשום שחור ומשתלב למנה צבעונית, קלילה וטעימה..." האם הצליחה מסעדת באבא יאגה (בעברית: מכשפה) בתל אביב לכשף את שפרה צח עם אוכל רוסי מסורתי?
"הטעם העמוק והמעושן של החצילים השתלב עם מרקם מוס קטיפתי ועדין המחליק בפה. עומר מילר לקח מנה פשוטה בבסיסה ושדרג אותה למופלאה, לא פחות...". ליאור פנחסי נשאר עם טעם של עוד (מישהו אמר קרם חצילים?) מהביקור הסופר מוצלח במסעדת חדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב
"לבבות הארטישוק נימוחים הם, העלים מהווים מעטפת מושלמת למנה אשר היתה נראית לי כמו תמונה בגווני ירוק והשקדים הקלויים מוסיפים טוויסט נהדר..." כרמית אופק מגלה את הפנינה הקולינרית של הגליל המערבי, אדלינה שבקיבוץ כברי. שילוב נכון של נוף קסום, אוכל משובח ומדויק ושירות ללא פשרות
"לשולחן מגיע כדור גבינה צחור, טובל ברוטב עגבניות אדום ומעוטר בעלי ריחן ירוקים – צירוף הצבעים של הדגל הלאומי..." שפרה צח מגלה שבשביל להנות מחוויה איטלקית משובחת לא חייב תמיד לטוס עד טוסקנה, בשביל זה יש את מרקו בתל אביב
"עלו על הבמה שלושת הטנורים של הבשר: האנטריקוט בתפקיד לוצ'יאנו פבארוטי, שני נתחי פילה מרשימים כפלאסידו דומינגו, ועמם שלובה יד ביד, גאה ויפה עם כתר של קונפי שום, הסינטה בתפקיד חוזה קאררס...". ליאור פנחסי מגיע שוב לגן העדן של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה כמו תמיד משובח, ממכר ועם ציפייה לפעם הבאה
"הפייבוריט שלי הוא כרובית שהופרדה לפרחים קטנטנים שהוקפצו על הפלנצ'ה והם מכוסים בגירורי פרמזן..." שפרה צח בשגב קיצ'ן גארדן הוד השרון, המסעדה הרביעית של השף המוערך שגב משה. היא זכתה גם לאכול מעציצים, מוזמנים גם
"שורות-שורות של רולים נפלאים מכל הסוגים: ספייסי טונה רול עם מיונז ספייסי, ספיידר רול עם בשר סרטן רך שריון משובח בטמפורה, סלמון שרימפס רול נהדר...". ליאור פנחסי יוצא לשייט קולינרי מענג בין המטבח הים-תיכוני לזה היפני המוצע במסעדת נאמוס, מהמובילה בין שלל מסעדות שף בהרצליה פיתוח
"רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות" גיא סופר-זמרני יודע איפה הוא יאכל במפגש הבא עם החברים שלו – בלא אחרת מאשר פלימרקט, הסוחפת והמרתקת בין שלל מסעדות בשוק הפשפשים
צלחת זכוכית עם מנה ציורית של שלוש ברוסקטות קריספיות ועליהן תלולית של בורי כבוש קלות עם חציל קלוי, עגבניות, זיתים ובצל ירוק וסגול, כשכל מרכיב תורם מצבעיו וטעמיו להרמוניה הכללית... שפרה צח יצאה לבדוק מה התחדש בתפריט המוכר והאהוב של מרתה, מסעדה ים תיכונית בניחוח איטלקי