Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לוקנטה תל אביב

לוקנטה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הקציצות, שלוש במספר, שמנמנות ושחומות באופן מעורר תיאבון, חלקן החיצוני מטוגן עד פריכות והפנים רך ועדין, בתיבול מינימליסטי שנותן לירק עצמו לדבר..." חומרי גלם איכותיים, מנות טעימות ומשביעות ומחירים אטרקטיביים הופכים את לוקנטה החדשה למקום המפגש העכשווי של צפון תל אביב. שפרה צח חזרה עם רשמים ומנות שאסור לפספס

זר כי יכנס ל'לוקנטה' שבשכונת כוכב הצפון, לא יעלה על דעתו שהמסעדה נפתחה רק לפני שבועות ספורים. כל כך בטבעיות היא התמקמה על משבצת המסעדה השכונתית, עד שנדמה שהייתה כאן מאז ומעולם. שמה, אגב, הוא המונח הטורקי למסעדת פועלים עממית, ואכן, לוקנטה היא בדיוק כזו, עם אוכל ביתי ומזמין בתמחור שפוי, אווירה נינוחה, מוזיקה שמחה ושרות ידידותי. שילוב שהופך אותה, כפי שמעידים השולחנות המלאים, למקום המפגש העכשווי של תושבי השכונות הצפוניות של תל-אביב.

השראה טורקית, מטבח ישראלי


התפריט הוא בדיוק מה שידבר ל"מר ישראלי": ארוחות בוקר מפנקות, לחמים טריים ומאפים, ארוחות צהריים וערב עם המנות המובילות במטבחי הים התיכון, ומעדניה שמנפקת אוכל מוכן לקחת הביתה. בימי שישי פועל במקום גם שוק אוכל הכולל את מרבית המנות שבתפריט, בתוספת פסטרמה ביתית, עופות שלמים ועוד. היד שמחברת בין כל אלה היא זו של השף הצעיר שלמה עזרן, אקס "טורקיז" ו"ננוצ'קה", שהשתתפותו בתחרות "מאסטר שף" הזניקה אותו לקדמת הבמה והביאה אותו לפתוח מסעדה משלו.

אז מה אוכלים היום?


האוכל של לוקנטה פשוט וחף מפוזה במוצהר. כך גם השירות. ארי, המלצר הידידותי שלנו, מתנצל על מה שאין (פירה וחזה עוף, לא נורא), מספר על הספיישלים של היום – קבב טלה, קוסקוס ומפרום ואורז עם שעועית, ועוזר לנו להתביית על המנות המומלצות מתוך התפריט הקבוע. הראשונות שלנו הן סוג של מסע עולמי - מצד אחד קציצות כרישה, כוכבות המטבח הבלקני, ומהעבר השני – נקניקיות מרגז מהמטבח הצפון-אפריקאי. שתי המנות עשויות בדיוק לטעמנו: הקציצות, שלוש במספר, שמנמנות ושחומות באופן מעורר תיאבון, חלקן החיצוני מטוגן עד פריכות והפנים רך ועדין, בתיבול מינימליסטי שנותן לירק עצמו לדבר, ומעליהן עיטור של יוגורט כבשים וסלסה עגבניות, לתוספת רעננות וצבע. מנת המרגז לוקחת את משחק הניגודים לכיוון מודגש יותר. הנקניקיות עצמן דחוסות ופיקנטיות כמו שצריך, וסלט של עגבניות שרי אדומות וצהובות בכוסברה ונענע נותן קונטרה מרעננת לטעמי הבשר.

משהו טוב מתבשל


לעיקרית, אמרנו, מתחשק לנו איזה תבשיל ביתי מחמם ומנחם. קראתם לנו? שאלו תבשיל אונטריב על עדשים וראגו טלה על חומוס. כן, בדיוק אתכם רצינו. שילוב טעים מוצלח של בשר עם קטניות, פשוט ולעניין. בשר אונטריב הוא נתח מהחלקים הקדמיים של הפרה, שדורש בישול ארוך כדי להוציא ממנו את המיטב. בלוקנטה מבשלים אותו שבע שעות עד שהוא הופך רך ונמס בפה, ואז משדכים אותו לתבשיל של עדשים שחורות, ומקבלים מנה חורפית משביעה, עם המון גווני טעם. את הראגו טלה – תבשיל אדמדם ורב-טעמים מבשר טלה טחון, יוצקים על חומוס טוב וסמיך, והחיבור מחמיא לשניהם. מחירי העיקריות, אגב, נעים מ-42 ש"ח לחזה עוף עם תוספת ועד 59 ש"ח לקדרת האונטריב, שהיא המנה היקרה ביותר בתפריט – מחירים שקשה למצוא כמותם בתל אביב.

החיים קצפת


"תותים בקצפת" ממליץ ארי חד-משמעית על הקינוח המועדף בעיניו. אבל חובב הטירמיסו לא מוכן לוותר על הקינוח הקבוע שלו. אין ברירה. נצטרך להזמין את שניהם, למרות שאנחנו כבר די מלאים. הטירמיסו, המוגש בצנצנת בשכבות של חום-לבן-קרם זוכה מהטירמיסולוג לציון "מעולה". אבל גם התותים לא מאכזבים. הם מוגשים בצלחת חרסינה עמוקה, טובלים בהרבה קצפת שבתוכה שברי מרנג, המוסיפים פריכות נעימה ובלתי צפויה. אם זו ארוחת פועלים טורקית, אין ספק ש 'לוקנטה' היא שדרוג של ממש למעמד הפועלים.