מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פדרו אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שתי מנות דג לפתיחה: סביצ'ה פלמידה ביוגורט ונגיעות של פניני בלסמיקו וטו-נא שהיא מנת טטאקי טונה צבעונית ועשירה המוגשת על מצע קרם חרדל עדין..." דן תורן חוזר שוב ושוב לפדרו אילת בגלל הטעמים והאווירה, והפעם הוא גילה שבמקום יש בר יין חדש, מי מצטרף?

כשאני שומע את המילה 'יין' אני כמעט תמיד מפליג במחשבות לצפון הארץ, לכרמים המיוחדים שלמרגלות החרמון וליקבים האגדיים שברמת הגולן. לעתים, אם יש לי דקה לפנטז רחוק, אני לוקח את עצמי לצרפת או איטליה ונזכר בטיולי היין בהם זכיתי להשתתף בחברת מביני-יין מכובדים. אך הפעם, כששמעתי יין ואילת באותו המשפט, הופתעתי לגלות תרבות יין פורחת ומרשימה בהחלט בעיר הדרומית ביותר בישראל.

פדרו לאוהבי היין


יצאתי לנפוש מעט ובין צלילה לשחייה זכיתי ללעוס בכמה מהאתרים הקולינריים המשובחים בעיר. מסעדת פדרו הוותיקה, אותה אני מכיר היטב, הפתיעה אותי (שוב) והפעם בבר-יין חדש שפתחה בין כתלי המסעדה.

בפדרו מתהדרים בבשר משובח מהגליל והגולן, במנות שף מפוארות ומוקפדות ועכשיו לחגיגה הצבעונית הזו הצטרפו גם יינות מהטובים שישראל יודעת להציעה. ערבי היין המסעדה הם רק טעימה קטנה ממתרבות היין המתפתחת בעיר בהובלת פטרוני המסעדה. ישבתי על הבר עם גל חברי הטוב ומלגימה ללגימה העברנו ערב שופרא דשופרא על טהרת היין והבשרים.

"ביין יש קסם שאין באף משקה אחר", כך מספרת לינור, מנהלת ערבי היין של פדרו, תוך שהיא מתאימה לנו יינות משובחים ומספרת מעט על כל בקבוק ובקבוק. "יין מביא עמו אישיות, סיפור מעניין ואומנות ייחודית. לתוך כל בקבוק נכנס מעט מהיינן, קצת מאזור גידול הענבים וקצת מההיסטוריה של היקב. כשחולצים את הפקק בחברה הנכונה ולצד המנה הנכונה, נחשפים לסיפור המלא וזו הרמוניה של ממש".

לינור אכן צודקת וכחובב יין מושבע אני מקפיד להתאים את היין למנה ואת החברה שאיתי ליין. אך הפעם, על הבר החדש במסעדת פדרו, הרשיתי ללינור להוביל את הערב ולבצע את ההתאמות הנדרשות.

דגים, בשר ומה שביניהם


את הסעודה פתחנו עם בקבוק צונן של יתיר רוזה (2014) שליווה בצורה מושלמת שתי מנות דג לפתיחה: סביצ'ה פלמידה ביוגורט ונגיעות של פניני בלסמיקו וטו-נא שהיא מנת טטאקי טונה צבעונית ועשירה המוגשת על מצע קרם חרדל עדין. השילוב בין מנות הים העדינות לבין יין כה מאוזן, נעים וצונן, הפכו את מנות הפתיחה למעוררות תיאבון - בדיוק כפי שהיא אמורה להיות.

המשכנו את הסעודה עם בקבוק של יתיר עמשא (2013). יין ארומטי ומאוזן שהיווה בסיס מושלם לשתי מנות בשריות שדגמנו: צלעות טלה שנצלו על גריל בלהבה חשופה ונתח עסיסי ומרשים של פילה בקר משובח. הבשרים של מסעדת פדרו, אגב, מגיעים הישר מרמת הגולן לאחר שנבחרו בקפידה על-ידי הקצב הסודי של המסעדה. הנתחים כולם מובלים בקירור למסעדה הדרומית שם מיושנים בהקפדה עילאית על ידי השף.

בין לבין זכינו לטעום עוד כמה מנות מרשימות כמו פילה מוסר-ים על פחמים עם רוטב יוזו, פולנטה מושלמת עם נתחים קטנים של סינטה צרובה וגם קלאמרי ברוטב בלו-צ'יז שהיה מרענן וטעים בצורה חסרת תקדים.

מתוק עם יין


חתמנו את הסעודה הטעימה בקינוח המפורסם ביותר של המסעדה - מנת הפאדג' שוקולד עם רוטב שוקולד חם ושלושה מדליוני שוקולד צבעוניים (פיסטוק, לבן וחלב). מנה שהיוותה סיום מושלם לארוחה מעולה. לנעילה הסופית של הערב, דגמנו ברוט תוסס (2012) של יקבי כרמל כדי להרגיע מעט את שרירי הלעיסה שעבדו שעות נוספות.

אני משוחד, בחיי, קשה לי שלא להתאהב בכל פעם מחדש במנות המוגשות במסעדת פדרו. מנות כה מרשימות שמושקעות בהן מחשבה מהפרט הראשון ועד לאחרון. חוויה קולינרית של ממש. והפעם, עם היין הנכון, החוויה התעצמה והפכה למרגשת מתמיד. אוכל טוב לעולם לא יגיע בגפו. בכדי שיהפוך לטוב באמת הוא צריך אווירה נכונה, חברה מתאימה ואת המשקה הנכון לצידו. כל אלו יחדיו יוצרים חוויה אמיתית ונרקמים לכדי תענוג של ממש. בפדרו שבאילת, איך לא, תקבלו את הכל והרבה!