"קציצות ירק ופרסה על מצע קרם יוגורט עם נקודות של קרם שמנת פלפלים - הקציצות מושלמות ובמרקם הנכון וקרם היוגורט משמש כשחקן חיזוק המקפיץ מעלה את החוויה..." ליאור נובו לוקחת את אחותה הקטנה לפיש מרקט בתל אביב, המציעה מנות מרתקות מהמטבח החלבי ומנפלאות הים הגדול והכל עטוף באווירה יוונית שמחה. יאסו כבר אמרנו?
לפעמים צריך לגוון ולחדש אז החלטתנו שהפעם הסטארטאפיסט ישאר בבית עם הילדים ואני אצא לערב בנות עם לירז, אחותי הקטנה. ואם בעניין אחיות עסקינן, אז בחרנו להתפנק לנו בפיש מרקט, האחות הקטנה והחדשה של מסעדת הבשרים המובילה מיתוס גריל בר, ששוכנת ממש בסמוך אליה, של מיתוס הניו יורקית שנפתחה לפני מספר חודשים, ושל בלקסטון הממוקמת במלון הבוטיק אינדיגו ברמת גן.
פיש מרקט - האהבה החדשה של השף
גם כאן, כמו אצל האחיות הגדולות והכשרות, השף קובי עבד מנצח על הביצוע הקולינרי, רק שהפעם הבשר נשאר מחוץ למטבח, ובמקומו תגלו את עולם הדגה הקסום לצד מנות חלביות מרעננות. השף משלב באוכל שלו חומרי גלם משובחים, ראש יצירתי ויד בוטחת. אבל לפני שנגיע למנות, כמה מילים על המסעדה עצמה. חלל המסעדה גדול ומרווח, כזה המזמין אותך להישאב פנימה אל תוך חגיגה יוונית אוריינטלית העטופה בגווני כחול ים ולבן כשברקע מתנגנת מוזיקת טברנה-יוונית שמחה. המטבח הפתוח מאפשר הצצה אל תוך העושר הקולינרי של המקום, וזאת לצד עמדות שוק עם מבחר ירקות ופירות בשיא טריותם, קירות עמוסי בקבוקי ערק ואוזו, בר גדול ומאובזר בכל טוב וקהל מגוון הממלא את המקום.
אלי בל, מנהל המסעדה, דואג להכניס אותנו לעניינים עם שוט של ערק שקדים, שנרקח על ידי השף לפי מתכון סודי. השוט מוצלח ומהווה שיחוק אלכוהולי מבריק כיוון שטעם השקדים מובהק יותר מטעם האניס, ופשוט עושה את העבודה. הפתיח שלנו מגיע בצורת פלטת מאזטים גדולה עתירה כל טוב: איקרה חלומית, עלי גפן במילוי אורז שנטרפו בזה אחר זה, גבינת פטה בנגיעות שמן זית וזעתר, דג אירי כבוש עם בצל סגול שהעניק רעננות לחיך, צ'זיקי לבנה שחוסל במהירות שיא וגם זיתים יוונים תוצרת בית. לכל החגיגה הצטרף לחם הבית שיצא זה הרגע מהתנור, רך מפנים, קראנצ'י מבחוץ - פשוט התחלה מושלמת.
מה מתבשל במטבח?
אנחנו עוברות למבחן הראשונות שמייצגות את סוגי המנות הפופולריות ביותר במטבח –מוצרלה באפלו, קציצות ירק וסביצ'ה בורי. כדור מוצרלה באפלו עטוף בשלושה סוגי עגבניות צלויות לצד זיתי טאטוס כשמתחת רוטב שמנת פסטו עם נגיעות של בלסמי. מנה קלילה עם טעמים מדויקים שלירז ואני הענקנו לה הוראות הפעלה: לקחת את הכף, לדאוג שכל מרכיבי המנה נמצאים עליה, להכניס לפה, לעצום עיניים ולהתמכר לטעם. המשכנו עם קציצות הירק ופרסה על מצע קרם יוגורט עם נקודות של קרם שמנת פלפלים. הקציצות מושלמות ובמרקם הנכון וקרם היוגורט משמש כשחקן חיזוק המקפיץ מעלה את החוויה. סביצ'ה הבורי נפרס לו על הצלחת כשמעל סלסת עגבניות מעקצצת, שמנת חמוצה והבזקים של זעתר ושומשום – גם כאן, לדאוג שכל מרכיבי המנה יהיו על המזלג, להכניס לפה - מבטיחה לכם שמיד תתחילו לחייך.
למרות שכבר לא מעט מנות אחרינו, אנחנו נהנות לגלות שאין בנו את הכובד שמורגש אחרי ארוחה רגילה. בכל מנה מרגישים את הטריות ואת היד היצירתית של השף שדואג להפתעות קטנות שגורמות למנות להיות "לא סטנדרטיות". אז אחרי שהחיך למד לצפות להפתעות, דילגנו בקלילות אל עבר העיקריות.
בשלב הזה הוכרז כוכב הערב – הדובר סול - דג עשוי בתערובת תבלינים על הפלנצ'ה שהציג ניגודיות מרתקת בין בשרו הרך והענוג של הדג לקראסט העוטף אותו באהבה. מדובר באחת ממנות הספיישל במקום, זאת כיוון שסוג דג זה חי במעמקי הים, ולכן אינו זמין על בסיס קבוע. ואי אפשר בלי איזו מנת פסטה, אז דגמנו רביולי גבינות תוצרת בית ברוטב שרי תמר ושמנת רוקפור. אחוות האחיות נמוגה בשנייה ומצאנו עצמנו מנהלות קרב מזלגות על כל ריבוע רביולי שנח לו בצלחת. לא מעט רביולי ביקרו את קיבתי, אך טעמו של זה היה מופלא, הבצק היה עשוי כהלכה, לא כבד מידי והרוטב שהיה במינון הנכון סייע לתוצאה הסופית - צלחת ריקה ללא שום שאריות.
הזמן למתוק וקצת מידע לדרך
אנחנו לוקחות את הזמן לאט. גם כדי לתת לעצמנו למצות את הטעמים של כל מנה, וגם כדי להנות מהאווירה המיוחדת של המקום. ככל שהערב מתקדם, שמתי לב איך הקהל משנה את פניו, ואת מקום המשפחות תופסים כעת חבר'ה צעירים בבילוי זוגי או עם חברים.
מבלי להרגיש, בין ביס אחד למשנהו, אנחנו כבר בקינוחים. והרי למדנו כבר שבפיש מרקט אין "כרגיל", אז כשמנת המלבי פירות יער הוגשה, שמחנו עד מאוד לגלות שאנחנו נרכיב לעצמנו את הקינוח. מלבי השמנת הגיע בתוך צנצנת ולצידו שתי צלוחיות קטנות: האחת עם רוטב פירות יער אדום עז והשנייה חיבקה שבבי קוקוס. מוזגים פנימה אל תוך הצנצנת את הרוטב מפזרים מעל את שבבי הקוקוס, וקדימה לאכול. כאן כבר לא נותרו מילים בפי – פשוט עונג צרוף. לא התאפקנו ונשנשנו עוד קינוח בדמות קרם בורלה על בסיס שמנת ומקל וניל בליווי מרמלדה – קינוח סוחף ומוצלח עד מאוד שסגר את הפינה המתוקה של הערב.
פיש מרקט פתוחה לקהל בימים ראשון-חמישי החל מהשעה 12:00 ועד שעה לאחר חצות. בימי חמישי מתקיימים במקום ערבי שירה בשילוב נגן בוזוקי והכל באווירה קלילה ומזמינה. במרחק שתי דקות הליכה מהמסעדה תמצאו את חניון הקריה הפתוח חינם לקהל הרחב החל מהשעה 17:00, כן, כן – לא צריך עוד להסתובב בין הרחובות כדי לאתר חניה, כי יש אחת כזו ממש ליד וללא עלות. בפיש מרקט ניתן לקיים אירועים פרטיים או עסקיים בשני חדרים פרטיים שהראשון מתאים ל-14 איש והשני לעד 20 סועדים, והכל באווירה יוונית אותנטית. הצוות אדיב וחייכן, מעודכן לגבי כל מרכיבי המנה וצורת הבישול, ומעניק תחושת ביתיות וחמימות. גם הצמחוניים והטבעוניים שבנינו זוכים למנות ידי השף, כך שכל אחד יכול להשתתף בחגיגה היוונית של פיש מרקט.
יאסו כבר אמרנו?
-
פיש מרקט של השף קובי עבד
-
יד יצירתית ובטוחה של השף
-
מטבח חלבי-דגים כשר
-
פיש מרקט, שד' שאול המלך, תל אביב