"הרעיון העיקרי היה ליהנות מכל מה שיש לך להציע, אבל התפריט, שפרש בפנינו מגוון רחב של מנות ים ויבשה מכל אגן הים התיכון, הקשה עלינו לעמוד במשימה. מה גם שהתברר שבדיוק החלטת לחגוג את חודש איטליה, מה שאומר עוד תפריט ספיישל, עם עוד מנות שקורצות לנו.
"אחת מהמנות הכיפיות של הערב הייתה פורי במילוי אסאדו מפורק... המסמר של הערב היה מנת פסה – קראנצ'י, נימוח, חמוץ, חריף וקצת מתיקות. התפתיתי לבקש עוד אבל ידעתי שיש עוד מנות בדרך", זה רק קמצוץ מתוך החגיגה הקולינרית שהתחוללה בבטן של יונתן שטרנברג במסעדת סאטיה הירושלמית. אחרי 7 שנים שהוא גר בעיר שמאתגר למצוא בה מסעדה שפתוחה בסופי שבוע, הוא שמח לבקר במקום שגם הירושלמים וגם העולים אל העיר ישמחו לבלות בו
"הבחירה לא פשוטה, המבחר אדיר, רציתי גם פסטה, וגם סטייק וגם לטעום מההמבורגר הצמחוני שהוסיפו לתפריט. חבל שבחיים אי אפשר לקבל הכול – אבל אני בטוח אבוא לפה שוב כדי לנסות הכול...". שירלי בלונדי גילתה את קסמו של ברולו, בר המסעדה הראשון שנפתח בפתח תקווה, כשזו עוד הייתה שממה נטולת מקומות בילוי שווים. האם המקום שנפתח כבר בשנת 2006 ממשיך לתת פייט ראוי לכל המקומות שנפתחו בעקבותיו? שלחנו את בלונדי לברר את העניין ולחזור עם רשמים טעימים במיוחד
יבשות? משעממות? מבאסות יותר מדובשניות שנותרו בשקית פתוחה מזה יומיים? לא ולא! חג פורים נותן השנה בראש לחג חנוכה שתמיד מתפאר בסופגניות מיוחדות. יש שפע של אוזני המן משובחות, טעימות, פריכות, במילויים נפלאים ובטוויסטים מפתיעים. גם משלוחי המנות השתדרגו לגן עדן מתוק וקסום. הסקירה המלאה
השם בהחלט מחייב – מסעדת לחם בשר היא מסעדת בשרים כשרה שעושה חיבור קולינרי בין שני עולמות אהובים על רוב האנשים – לחם ובשר. אם תשאלו את יובל בלנקובסקי ששלחנו לטעום מכל וכל בשטח, הבשר מדהים והיין משלים את התמונה לכדי מונטאז' של ריחות וטעמים ערבים מאוד לחך. מה שבטוח, מהסניף הירושלמי יהיה לכם קשה מאוד לצאת רעבים... "המנות נדיבות ומשביעות מאוד ולכן נאלצנו, בצער רב, לדלג על הקינוחים"
לפני הפגישה הראשונה יש פרפרים, חששות, מלא הכנות, ועל כן, כדי להוריד מכם את העול הכבד של בחירת המקום המושלם לדייט – קבלו מאתנו את מצעד המסעדות המושלמות שיש לעיר להציע. לקינוח תוכלו לטייל ברחוב יפה נוף, בנמל ואם אתם ממש קיטשיים כמובן שגם בגנים הבהאים
"מנה שהכי משדרת מסעדת בשר: סטייק אנטריקוט על העצם. 600 גרם של עונג אמיתי, שחום ועסיסי מבחוץ ווורדרד מבפנים, אפילו אדום קרוב לעצם. הסטייק מגיע בלי רטבים: ככה אוכלים בשר איכותי, בלי שום דבר שיסתיר את הטעם..." גיא סופר-זמרני, קרניבור מושבע, מגלה פנינה מיוחדת במושבת הבילויים, ששווה להגיע אליה במיוחד. לאלה שמחפשים סטייק רציני ועסיסי, פרה פרה גדרה, היא המקום בשבילכם
"החלטנו ללכת על הספיישל של הסניף המקומי - קריספי סלמון רולס – רול סושי מיוחד וטעים עם טונה, סלמון ותוספות קריספיות מלמעלה. אני, כחובב גדול של ספייסי מיונז, טבלתי את הרול בלי הכרה..." כבר לא צריך לטוס אלפי קילומטרים בשביל ליהנות מהטעמים, מהצבעים ומהניחוחות של המזרח הרחוק. גיא סופר זמרני מגיע לג'פניקה אשדוד ומגלה שמדובר בפנינה אסייתית קסומה ומרתקת
"המנה שידכה בין קוביות בטטה אפויה, עלי תרד, קוביות טופו, פטריות בתיבול שמן, שומשום וסילאן לתבשיל עדשים שחורות עם שיבולת שועל. מנה מתקתקה וצבעונית שבכל ביס הרגשתי את טריות ואיכות חומרי הגלם..." יאיר הנר מגלה בקפה לואיז רמת השרון את הצד הפראי של הטבע: מנות בריאות ומזינות, עונתיות חורפית מתפרצת וסינרגיה מדהימה המצליחה לקחת את כל המרכיבים, ולהפוך אותם למשהו שלא הכרתם
"עוגת גבינה עדינה-עדינה, מבושלת עם שוקולד לבן, על בסיס של בצק פריך ובציפוי קרם שמנת חמוצה. העוגה הזו נהדרת גם בפני עצמה וגם כבסיס לכל מיני תוספות שאורן נהנה לפזר עליה, בהתאם לחשק: תותים, אוכמניות, מרנג, קרם לימון ועוד..." גיא סופר-זמרני מגלה את סוד הקסם של דפנ'ס רחובות: חיבור בין שני מטבחים משני עולמות שונים, תוך שמירה על מסורת אפייה מרשימה
ביפו תמצאו את אחת המסעדות הוותיקות והאהובות, כזו שהפכה לאגדה ומושכת אליה סועדים מכל רחבי הארץ - הזקן והים קדם. המסעדה שוכנת על קצה גבעה, עם הפנים לגלי הים הכחול, כאשר ניתן להשקיף ממנה על השקיעה המרהיבה ביופייה. בזקן והים כל סועד מעלה בחכתו אוצרות ימיים טעימים-טעימים. ויש גם ארוחה עסקית מפנקת מאוד שחבל לפספס!
אני ניגשתי לפרק בידיים דג לברק שלם. ביאמאס מטגנים אותו קלות ואז אופים אותו. זה הופך את העור לנשנוש מהנה בפני עצמו. בשר הדג עדין, טרי ונהדר, והדג נאפה במידה הנכונה..." ענבל לורן מצאה טברנה יוונית תוססת בבית ינאי - יאמאס. אל תפספסו את עלי הגפן הממכרים, מאפה הפילו שהוא לא פחות ממושלם ואת הקינוחים שיעוררו את כל בלוטות הטעם. כן-כן, ויש גם אלכוהול בשפע, קהל שמח ומוזיקה סוחפת. יאמאס - הכי שמח שאפשר!
כבר עשרות שנים שבמעלה הר הכרמל, שוכנת צ'יינה ביי, מסעדת סינית כשרה המציעה אוכל טעים ואיכותי, נגיעות אותנטיות מהמזרח הרחוק, שירות אישי, וכמובן נוף מהמם אל מפרץ חיפה. יש גם ארוחה עסקית משתלמת במיוחד. קופצים לצהריים?
"מנת ווק של נתחי בקר פריכים וטעימים המוקפצים עם אטריות אורז דקיקות והמון טעמים כמו אניס, קינמון, רוטב צדפות וסויה שחורה. מנה מאוד טעימה, שהצליחה לשמור על איזון טעמים משגע, למרות הדומיננטיות של האניס והקינמון..." ליאור פנחסי מגלה את הטעמים, הריחות והצבעים של אוכל הרחוב התאילנדי בטייגר לילי סניף רמת החייל תל אביב. מתאילנד באהבה
"מאפה משולש ממולא במנגולד בר ושום, ירקות ממולאים וסמבוסק חלקי פנים. הקראס היה כוכב הסיבוב הראשון, בצק מצוין שנאפה בצורה מושלמת בטאבון כך שהיה פריך מבחוץ ואוורירי מפנים. תערובת העלים תובלה בנדיבות והטעמים חילחלו לבצק ושמרו על הלחות..." בין שדות ירוקים וניחוחות של אדמה וטבע, מסעדת השף רשטא, שואבת את יובל שטרנברג אל תוך חוויה קולינרית ערבית-שורשית-אותנטית
רעבים? בואו להתעדכן על מה קורה במסעדות. תפריט חורף חדש הושק בניטן תאי, 'שגב' בבאר שבע פועלת גם במהלך סופי השבוע, צהריים מפנקים אל מול הים תמצאו בהולה, פסטיבל 'סיפורי מרקים' במסעדות באשדוד וכמובן מנות חדשות מהמטבח היפני של קיוטו. הגיע הזמן לצאת מהפוך ולאכול!
מסעדת מנואל, בבעלות קורין רוזן והשף מוריאל מימון, מביאה את הטעמים והניחוחות מארץ המגף היישר אל לב פתח תקווה. מוזמנים ליהנות מאווירה נעימה, חניה חופשית, מתחם ישיבה מול מטבח חוויתי, ומחירים המתאימים לכל כיס. זה הזמן לגלות מה מציעים כאן בתפריט העסקי
צילום אוכל או צילום מזון הוא תחום שנמצא בצמיחה מדהימה בשנים האחרונות. שיא במספר המסעדות, סיורי השווקים, טרנד הפודיז והבישול הביתי תורמים משמעותית לצורך בצילום איכותי אשר נשען בעיקר על חשיפה ברשתות החברתיות. החיבור הזה של המזון למדיום הויזואלי - הופך את התחום של צילום האוכל לנחלת הכלל, מהבשלנים החובבים ועד לשפים המובילים.
האותנטית היא מסעדת השוק הראשונה בבבאר שבע המביאה את הבשורה ולעיר והפכה במהרה לבית של אוכל. השף, יקיר מסרטי, משלב מטבח שף הכולל מנות מוקפדות לצד מטבח של אימא עם תבשילים של בית המתבשלים בבישול ארוך על פתיליות. ומה קורה כאן בצהרייים? תפריט מפנק ומנחם, לכם רק נותר לבחור מה לאכול
"מגיעים אלינו מתאבנים ממחלקת ה"טרטר-צ'יפס", והם יפים במראם וממכרים בטעמם: ארבעה עיגולי צ'יפס פריכים מקופלים למעין כיס ובתוך כל אחד מהם כדורון של טרטר דג מסוג אחר, על מצע של גוואקמולי וחלפיניו...." תשכחו מכל מה שידעתם עד היום על המטבח היפני. שפרה צח הגיעה לדיינינגס שבמלון דה-נורמן תל אביב, עלתה על רכבת הרים יפנית מטורפת, שגם אחרי שעתיים היא לא רצתה לרדת ממנה. מי מצטרף לסאקה פרימיום?
"אז מגיע הכוכב האמיתי של הערב. קבלו אותו גבירתי ואדוני – מגש המיקס שלכם! קדרת גחלים לוחשות ועליה טס ברזל עם כ-700 גרם בשר משובח, עשוי מדיום-רייר לבקשתנו שממשיך להיעשות בעודנו אוכלים, ומלווה בפלחי בצל ופלפלים קלויים..." לה ואקה לוקה מציעה קרנבל בשרים בסגנון ארגנטינאי, מה שהביא את שפרה צח לבדוק מקרוב את הדברים, ואף למצוא את הכוכב הבלתי מעורער של הערב. מי אמר סינטה עסיסית ולא קיבל?
הגרוזנית שהגיעה מירושלים היישר אל המרכז הבוהמי של תל אביב. ראצ'ה של המסעדנית לילי בן חיים, ממוקמת במבנה אבן עתיק ויפהפה בנווה צדק, והיא מציעה אירוח ברוחב לב, אוכל אותנטי, הרבה אלכוהול ומוזיקה סוחפת. בצהריים מוצע כאן תפריט עסקי שייקח אתכם למסע קולינרי מרתק המגלה את רזי המטבח הגיאורגי. אז למתי קובעים?
"סלט אנדיב ששידך בין עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך וגבינת רוקפור בווינגרט הדרים ודבש, עזר לנו להתרענן, ובכלל יש הרמוניה בין כלל מרכיבי הסלט והטעמים משתלבים היטב האחד עם השני..." ברחוב ציורי בשכונת רחביה, בתוך מבנה אבן נמצאת אחת המסעדות הוותיקות בירושלים, אל דנטה, המציעה קולינריה מוקפדת באווירה אינטימית ונעימה. כרמית אופק התמכרה לטעמים ולניחוחות העולים מן המטבח החשוף לעיני כל
"הכוכב של הסיבוב הראשון מבחינתי הייתה דווקא מנת הטונה. את הסלק הפך שטרן לג'לי וקרץ ממנו עיגולים דקיקים שהונחו על גבי נתחי הטונה. הגזר בושל וגם הוגש כקרם עדין וכולם התחברו יחד למנה עדינה ומאוזנת עם מתיקות עדינה וטעמים אדמתיים..." יונתן שטרנברג מגלה את אברטו בה העיצוב אלגנטי ומאופק, במטבח הפתוח המולה טבעית, והמנות הן מיקס של כמה מטבחי עולם. קפיצה קטנה למושבת הביל"ויים
"השרימפס מוגשים בסגנונות שונים. הכי פשוט, וגם זה שהכי נותן לאיכותו של חומר הגלם לדבר – על הפלנצ'ה, מתובלים במלח גס, פלפל שחור וקצת לימון, ומוגשים עם איולי חרפרף בצד..." אשדוד, שהפכה ליעד קולינרי בולט כזה ששווה נסיעה מיוחדת אליו, מאכלסת גם את קנקון - חנות לממכר מוצרי מזון מהארץ ומהעולם עם בר אוכל המציע מנות טריות כאילו זה הרגע נשלפו מבטן האוקיינוס. גיא סופר-זמרני מגיע לתחנת חובה לפודיז ואוהבי פירות ים