הברים השווים להרים לחיים לכבוד השנה החדשה
שנה חדשה בפתח וזה בדיוק הזמן לצאת לחגוג ולהרים כוסית לחיים. אז לאן יוצאים? איפה יש את הקוקטיילים הכי מעניינים ומה אסור לכם לפספס.
בייקר סלון
ברוכים הבאים לבר הכי מוקפד שתכירו בכל ימות השנה! בייקר סלון- אווירה, קוקטיילים ואוכל. כל מה שצריך נמצא במקום אחד. אין ספק שזה המקום לפתוח את השנה החדשה.
מה בתפריט?
מנות ראשונות: לחם פרנה, סלט ירקות שוק, מטבוחה, סביח טחינה שחורה.
מנות עיקריות: פיצה, המבורגר טבעוני, מנות דג, ועוד
מרימים לחיים: עם קוקטיילים משובחים- DUTCH GIMLET, APRICOT ALMOND
אריא
קומת הבר של אריא הוא בדיוק המקום בו תרצו להרים לחיים לכבוד השנה החדשה. סטייל מוקפד, אווירה בשמיים והמון כוסות לחיים.
מה בתפריט? קבלו הצצה
מנת סלט פטוש: עגבניות מאגי, פאקוס, בצל סגול, גרגר בלאדי, דואה מיצרית, סומק, שמן זית עם גבינת המאירי וקראנץ׳ בייגלה ירושלמי
מנת קישואים על פחמים: בייבי קישואים בלאדי על לאבנה עיזים, דיבס, נענע יבשה ומיץ לימון
מנת ברוסקטה דג: שתי ברוסקטות בעבודת יד משומשום לבן ושחור, עם סלסה של פלפלים מתוקים וזרעי כוסברה, שמן זית מיץ לימון, מעל פילה של בייבי דג
מרימים לחיים:
*שפריץ תוניסאי: קוקטייל קליל וקייצי. בוכא בוקובזה מושרת עם משמש אוזבקי, ביטר, אמרו מונטנגרו ויין מבעבע. מתקתק עם מרירות עדינה
*פריד אל-אטרש: ג'ין מושרה בעלי זעתר, שרטרז צהוב, לילט בלאן, אבסינט ישראלי, מיץ ליים, נענע, מלפפון ומי זהר. חמצמץ ומתובל.
*פלייג וואטר: גריי גוס מושרה עם למון גראס ולואיזה, ליים, נענע וטוניק. קליל וכייפי
ליבירה
עוד מקום שכדאי לפתוח בו את השנה החשה בעיר התחתית של חיפה. ליבירה- המפגישה בין מסעדת איכות, פאב תוסס ומבשלת בוטיק. המקום מעוצב כחלל ענק בסגנון אורבני וצעיר, עם במה להופעות חיות או מסיבות עד השעות הקטנות של הלילה, וכמובן עשרות סוגי בירה.
מה בתפריט? מנות המשדכות בין בירה וגסטרונומיה: כריך בשר פלדה, פיש & צ'יפס, המבורגר בקר, סטייק אנטריקוט, שרימפס ובייבי קלאמרי, קרם ברולה, קרפצ'יו סקר ועוד הרשימה ארוכה.
ביצ’יקלטה
את ערב השנה החדשה כדאי לפתוח בביצ’יקלטה, שממוקמת ממש בסמוך למדרחוב של נחלת בנימין בתל אביב.
בביצ’יקלטה תוכלו לבחור בין ישיבה בחצר של המקום ובין הבר הסגור – שני חללים יפהפיים ומלאי אווירה שמתאימים לארוחת ערב בליווי בקבוק יין, כמו גם לערב חברים שמלא באלכוהול ונשנושים איכותיים.
מה בתפריט? המון מנות קטנות שיושבות מעולה לצד הדרינק, ביניהן כרובית בטחינה ועגבניות, קישואים צלויים המוגשים לצד ציזיקי יווני, צ’יפס מחציל (כן כן, זה אפשרי וזה גם טעים) וגם פוקצ’ה המגיעה בגרסה קלאסית עם שמן זית וסלסה או בגרסת הביאנקה עם רוטב בשמל כמהין, פטריות פורטבלו, עירית, ארטישוק ועלי אורוגולה.
אם באתם רעבים, שווה לנסות את סנדוויץ’ ההודו המעושן שממולא בדבש, גבינת ברי, איולי כמהין ותפוצ’יפס, ואת מנת השרימפס אנד צ’יפס המעולה.