מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

זואי כפר סבא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארוחת השבוע במתחם השוק בכפר סבא במסעדת זואי. מסעדה יוונית שתגרום לכם להרגיש ביוון מבלי להחתים דרכון.

ערב יום ראשון, אנחנו מגיעים לארוחת ערב קלילה במתחם השוק בכפר סבא. לדקות ארוכות הולכים לאיבוד בין דוכני הירקות ובן זוגי מנגן על פסנתר הרחוב המוצב במקום. אנחנו שואלים את אחד הירקנים איך להגיע לזואי. "כנסו פנימה" הוא מסמן לנו את הדרך העוברת בחנות שלו, ופתאום, בלי הכנה מוקדמת, אנחנו מוצאים את עצמנו בחצר פתוחה סגורה, עם דק עץ, צמחיה ומוזיקה רגועה, "החצר הנעלמת". בחצר יש כמה מסעדות ואנחנו מתיישבים בזואי, מסעדה יוונית שקיימת כאן כארבע שנים, והתפריט שלה בנוי על טהרת הירקות, הדגים והגבינות. בחצר של זואי יש ריהוט עץ עם מפות משובצות כחול לבן וגפן משתרכת. חלל הפנים רחב ידיים, בעיצוב כפרי עם עיטורי עץ ומוביילים שמזכירים את הים.

מנות פתיחה עם אוזו ולחם מחמצת

הארוחה נסובה סביב מנות פתיחה, מגוון סלטים וממרחים, שגם לדגים יש בהן ייצוג נכבד. טעמנו איקרה, תוצרת המקום, שהייתה עשויה היטב ושומנית במידה. תפוחי אדמה מטוגנים בתיבול שום ולימון עם פטה מגורדת מלמעלה, מנה פשוטה ונהדרת שעוררה בי געגועים עזים לבולגריה, שם המנה הזו מככבת בכל מסעדה עממית. פאבה- ממרח "חומוס" יווני טיפוסי מאפונה צהובה. סלק חי פרוס עם יוגורט, בוטנים וכוסברה, לחובבי הסלק, שאני נמנית עליהם. סלט עגבניות ושרי עם זיתי קלמטה, פטה ונבטים. קציצת פסקאדו- קציצת דגים ועשבי תיבול, שהוגשה עם נגיעות טחינה וירקות טריים. צ'יפס יווני העשוי מזוקיני, דג הייק בבלילת בירה מטוגן בשמן עמוק וגם צזיקי, כמובן. מכל המנות התלהבתי במיוחד מהסקורדליה, ממרח שקדים, שום ולימון.

את מנות הפתיחה ליוותה כיכר לחם מחמצת נהדר עם אגוזים, שנאפה במקום והוגש אל שולחננו חמים. הוא המשיך ללוות אותנו גם כמה ימים אחר כך בארוחות בבית. וכמובן, שטפנו את הכל עם אוזו, שהוגש "בהרכבה עצמית" לצד קרף מתכת עם קרח, נענע ולימון.
ניסינו גם עיקרית של שווארמת טונה אדומה על פיתה יוונית, הטונה נחתכה ותובלה כמו שווארמה, והסתירה חלק מהטעם הדגי, כנראה לטובת חובבי הבשר. היא הוגשה לצד פוטטוס. את המנה חילקנו בינינו כך: אני, שוחרת הדגים, הלכתי על השווארמה, ובן זוגי היה אמון על הפוטטוס.

הטברנה היוונית המתגלה במקרה

את המקום מנהלים גילי ובת זוגו, הוא עשרים שנים בתחום המסעדנות. אחד הצדדים במשפחה של גילי יווני במקור, וחלק מהמנות בתפריט בנויות על מנות שלמדו מסבתו. גילי מספר שרצו להביא את השוק למסעדה, ושאת כל המנות הם מכינים במקום "מאפס". מי שהיו ביוון אולי זוכרים את חוויית הטברנה היוונית המתגלה במקרה, בעצירה בדרך. גילי מצהיר כי השאיפה שלו היא שזואי תהיה הטברנה הזו.

לקינוח חלקנו "אסלי יוגורט", וריאציה על קינוח בלקני טיפוסי, כאן הייתה זו גלידת יוגורט עם רוטב פירות יער ושקדים פרוסים. קלילים יצאנו מהחצר הנעלמת חזרה אל המציאות דרך דוכני השוק המתרוקנים לעת ערב.

זואי, מסעדה יוונית במתחם השוק בכפר סבא, מנות פתיחה מהנות בישיבה בחצר נעימה. חלבי ודגים, כשר.